Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Alles over regendouches

Een regendouche is zeer populair vanwege het comfort die de douche met zich meebrengt. De douche creëert het gevoel dat je in een warme regenbui staat. Dit zorgt voor ontspanning. Logisch dat we deze douche steeds vaker terug zien, maar wat zijn de mogelijkheden en waar moet je rekening mee houden? Lees het hieronder!

Regendouches

De mogelijkheden van een regendouche

Een regendouche kent een aantal mogelijkheden, zo kan je ervoor kiezen om de douche in te laten bouwen. Hierdoor heb je geen leidingen die langs de muur lopen. Een ander voordeel van een ingebouwde regendouche is dat je ervoor kan kiezen om de bediening van de douche op een andere plek te plaatsen dan recht achter en/of onder de douchekop. Zo kan je de douche alvast laten opwarmen zonder dat je er al onder staat. Het nadeel van een ingebouwde kraan is dat er meer breekwerk aan te pas komt dan een douche die niet is ingebouwd. Als laatste heb je met zowel een ingebouwde regendouche als een niet ingebouwde regendouche de mogelijkheid om een handdouche toe te voegen. Je kan zo bijvoorbeeld makkelijker je haar uitspoelen.

Regendouche mogelijkheden
Mogelijkheden regendouches

Waar moet je rekening mee houden?

Niet elke badkamer(indeling) is geschikt voor een regendouche. Waar moet je rekening mee houden? Allereerst is het belangrijk dat je plafond hoog genoeg is. Een regendouche kan niet direct aan het plafond worden bevestigd, er is vaak een ruimte van ongeveer 15 centimeter nodig voor de stang. Om optimaal te kunnen genieten van de regendouche is er zo’n 30 centimeter tussen het lichaam en de douche nodig. Als het plafond te laag is en deze kan niet worden verhoogd is het waarschijnlijk niet de investering waard.

Een regendouche vraagt meer waterdruk dan een reguliere douche. Een regendouche verbruikt namelijk veel meer water dan een reguliere douche; waar een reguliere douche 10 tot 15 liter per minuut verbruikt is dat bij een regendouche zo’n 25 liter. Hierdoor zijn alleen de modern(ere) ketels geschikt voor een regendouche. Wil je weten of jouw ketel geschikt is voor een regendouche? Laat dan 1 minuut warm water lopen en vang dit op in een emmer.

Rekening houden regendouche
Aanpassingen regendouche

Aanpassingen

Stel je huidige ketel is niet geschikt voor een regendouche, maar je wil er toch graag een. Wat zijn dan de mogelijkheden? Allereerst kan je kiezen voor een cv-ketel met meer vermogen. Dit zorgt ervoor dat je cv-ketel de hoge waterdruk aankan. Vind je dit te rigoureus? Dan kan je ook een elektrische boiler of extra gasdoorstroomgeiser laten installeren, speciaal voor de douche. Beide zorgen ervoor dat er extra vermogen ontstaat. Wat is het verschil? Een gasdoorstroomgeiser is alleen geschikt voor de productie van warm water.

Een andere aanpassing die nodig zou kunnen zijn is de afvoer. Doordat een regendouche naar verhouding meer water gebruikt kan het zijn dat het de huidige afvoer dit niet aankan en niks is zo vervelend als een badkamer die blank staat. De oplossing hiervoor is het plaatsen van een dubbele sifon of een speciale afvoer die meer water kan afvoeren.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit ziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droom badkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig naar onze regendouches geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder