Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Duurzame badkamer: alle tips op een rijtje

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de samenleving en dit zien we ook terug in de badkamers. Er komen steeds meer duurzame producten en oplossingen op de markt. Een kleine aanpassing in de badkamer kan soms al een groot verschil maken. Niet alleen bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer kun je aanpassingen maken, maar ook bij je huidige badkamer. We geven je daarom een aantal tips voor het creëren van een duurzame badkamer.

De duurzame badkamer

Ontwerp van de badkamer

Bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer kun je al rekening houden met het verduurzamen van de ruimte. Dit begint eigenlijk al bij het ontwerp van de badkamer. Zo zijn er verschillende duurzame producten en materialen die je kunt toepassen in je badkamer. Maar ook de manier waarop je je badkamer inricht heeft invloed op de duurzaamheid ervan. Als je kiest voor een trendgevoelige badkamer, is de kans groot dat je er sneller op uitgekeken bent en de badkamer vervangt. Kies daarom voor een tijdloze basis. Door accessoires toe te voegen creëer je vervolgens de badkamerstijl die helemaal bij jou past.

Ontwerp duurzame badkamer
Materialen duurzame badkamer

Gebruik duurzame materialen

Zoals we hierboven al even benoemden zijn er verschillende duurzame materialen. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels, deze tegels zijn goed bestand tegen vocht en bovendien recyclebaar. Maar ook Solid Surface is een duurzame keuze, dit materiaal wordt gebruikt voor wastafels en baden. Het materiaal is slijtvast en vochtbestendig, waardoor het een lange tijd meegaat. Bij andere vochtbestendige en recyclebare materialen kun je denken aan hout, glas en natuursteen.

Kies voor een waterbesparende douchekop

In vrijwel iedere badkamer wordt er gekozen voor een regendouche: goed voor de ontspanning, maar wat minder goed voor het milieu. Deze douches verbruiken namelijk meer water dan een gewone douche. Maar er zijn ook regendouches verkrijgbaar die veel minder water verbruiken, deze hebben namelijk een waterbesparende douchekop. Zo geniet je toch van de voordelen en het comfort van een regendouche, zonder dat je veel water gebruikt. Wil je ook op een andere manier water besparen? Dan zijn er bijvoorbeeld slimme (wastafel)kranen waarbij je instelt hoeveel water de kraan afgeeft. Als je de knop van de kraan indrukt, geeft deze de ingestelde hoeveelheid water. Hierdoor verspil je dus niet onnodig veel water.

Waterbesparende douchekop
Ventilatie badkamer

Ventileer de ruimte goed

De badkamer is een vochtige ruimte, waardoor je snel last kunt krijgen van bacteriën en schimmels. Deze tasten de materialen in je badkamer aan, waardoor deze sneller vervangen moeten worden. Goede ventilatie is dus essentieel in een badkamer. Mocht je een raam in je badkamer hebben, dan is het altijd aan te raden deze tijdens of na het douchen open te zetten. Heb je geen raam of ventileert deze te weinig? Kies dan voor een ventilatiesysteem. Deze wordt over het algemeen in het plafond gemonteerd en kun je bedienen met een (licht)schakelaar. Laat de ventilator na het douchen ook nog een tijd aanstaan, zo weet je zeker dat al het vocht uit de badkamer is getrokken.

Alle tips op een rijtje

Tot slot hebben we een aantal tips en aanpassingen voor je op een rijtje gezet om je huidige badkamer te verduurzamen.

  • Ledverlichting: vervang je huidige verlichting voor ledverlichting. Een ledlamp gaat gemiddeld 35 keer langer mee dan een gloeilamp en drie keer langer dan een spaarlamp! Het is zonde om je goede verlichting te vervangen, dus vervang deze pas als het kapot is.
  • Duurzame accessoires: er komen steeds meer duurzame accessoires op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een badmat van rubber of handdoeken van biologisch materiaal. Dit zijn kleine aanpassingen die een grote bijdrage hebben aan verduurzaming.
  • Duurzame verzorgingsproducten: de producten die je tijdens het douchen gebruikt komen natuurlijk in het water terecht en dit heeft weer invloed op het milieu. Door biologische en/of natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken, verminder je de vervuiling in het water.
Tips duurzame badkamer

Op zoek naar advies?

Wil je graag een duurzame badkamer en zou je hier advies over willen? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. We beginnen altijd met een kennismakingsgesprek waarin we je wensen en behoeften bespreken. Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden voor jouw nieuwe badkamer.

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Complete badkamer

Waaruit bestaat een complete badkamer

Lees verder

Trendkleuren van het moment

De trendkleuren van het moment

Lees verder

Opbergruimte creëren

Zo creëer je opbergruimte in je badkamer

Lees verder

Unieke ideeën badkamer

Unieke ideeën voor het inrichten van jouw badkamer

Lees verder