Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Veel woningen in Nederland hebben een badkamer onder een schuin dak. Dit kan een mooie toevoeging aan je badkamer zijn, maar het kan ook flink in de weg zitten. Zeker als je een kleinere badkamer hebt of als je zelf heel lang bent. Toch weten we zeker dat je een prachtige en sfeervolle badkamer kan creëren onder een schuin dak. De afgelopen jaren hebben we al verschillende badkamers met een schuine wand opgeleverd dus we weten precies waar we het over hebben!

Badkamer onder een schuin dak (1)

De indeling van de ruimte

Heb jij een badkamer met een schuin dak? Het is dan best moeilijk om een nieuwe indeling te maken voor je nieuwe badkamer. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden voor, niet alleen een praktische, maar ook een mooie sfeervolle badkamer. Elk schuin dak is natuurlijk anders; sommige badkamers bevinden zich op zolder en hebben daarom een schuin dak. Andere woningen hebben weer een schuin dak in de badkamerruimte op de eerste verdieping. Het is belangrijk dat je weet wat je stahoogte is in je badkamer, dit is namelijk je uitgangspunt bij het ontwerpen van je badkamer. Je wilt namelijk niet je hoofd stoten als je onder de douche stapt. Je kan uitgaan van een hoogte van minimaal twee meter bij een wastafel en douche. Zolang je daar maar rekening mee houdt kan je spelen met de rest van de indeling van de ruimte.

indeling badkamer onder schuin dak
Badkamer onder schuin dak douche

Douche onder schuin dak

Bij een badkamer met een schuin dak is de douche nog best een uitdaging. Als je zorgt dat de douche op het hoogste gedeelte van je badkamer hangt, zit je altijd goed! Het is natuurlijk wel fijn dat je niet gebukt hoeft te douchen. Je hebt ook douchecabines die geschikt zijn voor onder een schuin dak. Maar je zou ook kunnen kiezen voor een glazen wand die zorgt voor een afscheiding tussen de 2 ruimtes. De doucheruimte is dan wel een mooi geheel met de badkamer, maar het is toch niet helemaal één ruimte. Het lage en schuine gedeelte onder de douche kun je bijvoorbeeld gebruiken om je badkamer spulletjes op te bergen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een mooie nis in de muur te maken en daar dan je shampoo en douchegel in te zetten. Je gebruikt de ruimte dan toch volledig en het is dan gelijk netjes en opgeruimd.

Bad onder een schuin dak

Bij een badkamer onder een schuin dak is de douche meestal wel wat lastiger te realiseren, maar het is zeker mogelijk. Een bad onder een schuin dak is meestal makkelijker en neemt vaak minder ruimte in beslag dan een douche onder een schuin dak. Denk alleen wel na over hoe je het bad zo ideaal mogelijk plaatst onder een schuin dak. Je hebt bijvoorbeeld voor het in- en uitstappen ruimte in de hoogte nodig. Het beste kan je het bad dan met het voeteneind richting de muur zetten, zo heb je namelijk meer ruimte aan het hoofdeinde, waardoor je beter in en uit kan stappen. Heb je een dakraam in je badkamer? Dan is het ook heel mooi om jouw bad dan daar onder te plaatsen. Zo kan je ’s avonds als je in bad zit heerlijk naar de sterren kijken. Laat je bad vol lopen, steek kaarsjes aan, zet een muziekje aan of ga eventueel een boek lezen en ontspan!

Badkamer onder schuin dak bad
Bad onder schuin dak opbergruimte

Opbergruimte onder een schuin dak

Het is een uitdaging om een badkamer onder een schuin dak zo optimaal mogelijk in te delen. Als je creatief met de ruimte omgaat is er heel veel mogelijk.  Zo kun je onder het schuine dak een praktische kastruimte maken. Hier kan je jouw handdoeken, washandjes en nog meer andere badkamer- en toiletbenodigdheden bewaren. Houd er wel rekening mee dat de kast meestal op maat gemaakt moet worden. Ook kan je een badmeubel onder je schuine dak plaatsen, alleen is het vaak niet mogelijk om er dan ook een spiegel boven te plaatsen. Hier zijn ook verschillende oplossingen voor. Je zou de spiegel op een andere plek in je badkamer kunnen hangen, maar je kan ook 2 losse scheerspiegels ophangen. Deze spiegels hebben 2 zijdes, de ene kant vergroot 5 maal en de andere zijde is normaal.

Waar moet je op letten

Als je een badkamer onder een schuin dak hebt, dan moet je dus met een paar dingen rekening houden.

  • Weet wat je stahoogte is in je badkamer, dit is nodig om als uitgangpunt te hebben voor je ontwerp.
  • De douche op het hoogste gedeelte hangen, zo hoef je niet gebukt te douchen.
  • Plaats het bad met het voeteneind naar het laagste gedeelte, dit zorgt ervoor dat je makkelijker kan uitstappen.
  • Wil je een badmeubel onder je schuine dak, houd dan wel rekening met de spiegels.

Dit zijn een paar punten waar je dus rekening mee moet houden als je jouw badkamer onder een schuin dak zo praktisch mogelijk in wil gaan delen. Bedenk dus alvast van te voren hoe je jouw badkamer onder een schuin dak wilt indelen.

Badkamers onder schuin dak indeling

Bezoek onze winkel

Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is in een badkamer onder een schuin dak? Maak dan snel een afspraak bij een Sani4All winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan dan voor je klaar met een heerlijk kopje koffie of thee. Ze denken graag met je mee in de mogelijkheden en ze maken een geheel vrijblijvend 3D-ontwerp op maat. Je kunt dan gelijk kijken hoe jouw droombadkamer wordt! Zou je graag wat aanpassingen willen maken aan het ontwerp voor jouw badkamer onder schuin dak? Dan is dat geen probleem. We passen het 3D-ontwerp net zolang aan totdat je helemaal tevreden bent. Want wij willen zeker weten dat jij straks volledig kunt genieten van jouw nieuwe droombadkamer.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder