Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Hoe verwijder ik schimmel in de badkamer

De badkamer is natuurlijk een vochtige ruimte en daar zijn schimmels helaas dol op. Nu wil je natuurlijk het liefst schimmel voorkomen, maar wat als je toch last hebt van schimmel in de badkamer? Wij geven je verschillende tips om schimmel uit de badkamer te verwijderen.

Hoe voorkom ik schimmel in de badkamer?

Hoe ontstaat schimmel?

Schimmel ontstaat dus in ruimtes waar het (te) vochtig is. In de badkamer ontstaat er vaak veel waterdamp. Wanneer die damp niet afgevoerd kan worden, omdat er bijvoorbeeld te weinig ventilatie is, zal er condens ontstaan. Die condens zorgt er vervolgens weer voor dat er schimmelplekken ontstaan. Badkamers hebben vaak verschillende ruwe oppervlakken, schimmels zetten zich daar vervolgens op af. Hierdoor ontstaat de schimmelplek.

Schimmel voorkomen

De tips om schimmel te verwijderen

Om ervoor te zorgen dat je extra lang van je badkamer kunt genieten, geven we je verschillende tips voor het verwijderen van schimmel.

Hoe verwijder ik schimmel in de badkamer

1. Azijn:

Azijn is misschien wel één van de bekendste middelen om schimmel te verwijderen. Je kunt dit onverdund aanbrengen op de oppervlakte. Laat dit vervolgens een aantal uur intrekken. Daarna is het belangrijk dat je de azijn goed verwijderd met water. Voor het schoonmaken van je voegen kun je beter geen azijn gebruiken, het kan namelijk de voegen aantasten.

2. Baking soda:

Baking soda is ook z’n huis, tuin en keukenmiddeltje dat voor vele doeleinden geschikt is. Een daarvan is het verwijderen van schimmel, zeker op het plafond werkt dit middel goed. Maak een mengsel van warm water en baking soda, hou daarbij maximaal 6-10 gram baking soda op 1 liter water aan. Dit kun je vervolgens aanbrengen op de schimmelplekken en laat dit even intrekken. Daarna kun je de schimmel met een doek verwijderen. Spoel daarna nog wel even na met water om ervoor te zorgen dat er niets van het mengsel achterblijft.

3. Stoomreiniger:

Wanneer je last hebt van hardnekkige schimmel, is een stoomreiniger een goede optie. Het water waarmee je een stoomreiniger vult wordt opgewarmd, waardoor er stoom wordt geproduceerd. Deze stoom heeft een dusdanige temperatuur dat het vele bacteriën, en dus ook schimmel, kan doden. Je houdt de stoomreiniger voor een halve minuut bij het oppervlak dat je wil schoonmaken. Daarna kun je de schimmel wegvegen met een doek.

4. Schimmelverwijderaar

Wanneer de bovenstaande middelen niet werken kun je ook voor een speciale schimmelverwijderaar kiezen. Belangrijk is dat je hierbij altijd de instructies van het middel volgt, anders kan dit namelijk schadelijk zijn voor je badkamer. Wil je graag weten welk middel je voor jouw badkamer kunt gebruiken? Vraag dan gerust eens een van onze badkameradviseurs, zij voorzien je graag van advies.

Voorkomen is beter dan genezen

We benoemden het al even: voorkomen is beter dan genezen. Je kunt op verschillende manieren schimmel in de badkamer voorkomen. Zet bijvoorbeeld de verwarming aan voordat je gaat douchen, want opgewarmde wanden zorgen ervoor dat waterdamp minder snel condenseert. Die condens zorgt namelijk weer voor de schimmel. Wanneer je de badkamer goed kunt ventileren zul je automatisch minder last hebben van vocht en daarmee dus ook schimmel. Als je geen raam hebt in de badkamer die open kan, is het aan te raden om voor een goed ventilatiesysteem te kiezen. Daarnaast adviseren we om de natte oppervlaktes af te nemen met een handdoek of een trekker. Denk bijvoorbeeld aan de douchewand of de kranen.

Drogen douchewand badkamer

Een van onze adviseurs helpt je graag

Wil je graag schimmel in je badkamer voorkomen? Breng dan een bezoek aan een van onze badkamerwinkels. Onze adviseurs staan daar voor je klaar om je te voorzien van advies. Ze adviseren je niet alleen over de stijl en inrichting van de badkamer, maar ook over praktische zaken als het voorkomen van schimmels. Maak snel een afspraak en laat je adviseren.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder