Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Inspirerende badkamertrends voor 2024

Als je jouw badkamer wilt verbouwen, ga je eerst inspiratie opdoen. Je wilt hierbij waarschijnlijk ook graag weten wat de laatste trends zijn. Het einde van het jaar komt in zicht en je zou dan ook graag willen weten welke badkamertrends er in 2024 zijn. Het is namelijk fijn dat jouw badkamer dan ook in deze trends mee kan gaan. We hebben de laatste badkamertrends 2024 even voor je op een rijtje gezet.

Badkamertrend

1. Mat zwart maakt plaats voor koper

Jarenlang waren de mat zwarte kranen heel populair en dat zijn ze nog steeds. In 2024 zien we bij de badkamertrends alleen dat de mat zwarte kranen steeds vaker worden vervangen door koperen kranen. Ga bijvoorbeeld voor een mooie koperen wastafelkraan en koperen douchekranen. Heb je ook een bad? Ga dan ook voor koperen badkraan. De koperen kranen hebben een zachte en warme uitstraling, hierdoor zijn ze zo populair. Door de koperen kranen in jouw badkamer toe te voegen geef je jouw badkamer een klassieke en luxe uitstraling.

Koperen kraan
Wabisabi

2. Nieuwe badkamerstijl: Wabi Sabi

Dit is een badkamerstijl die nog niet zo bekend is, maar in 2024 gaan we deze stijl terug zien in de badkamertrends. De stijl Wabi Sabi is gebaseerd op een eeuwenoude Japanse kunstvorm. Bij Wabi Sabi staat het accepteren van imperfectie centraal. De basis van deze stijl zijn de natuurlijke, ruwe materialen. Denk hierbij aan hout en natuursteen. Als je deze materialen combineert met andere natuurlijke elementen zoals betonlook en natuurlijk kleuren zoals terracotta en beige, dan is deze badkamerstijl helemaal af.

3. Kies voor een badkamer met reliëf

In 2024 ga je in de badkamertrends ook badkamers tegenkomen met een reliëf. Bij een reliëf zit er een structuur of een effect in bijvoorbeeld je badmeubel. Je ziet een reliëf niet alleen bij badmeubels, maar je ziet een reliëf op verschillende plekken in je badkamer. Denk bijvoorbeeld aan tegels met reliëf. Deze zijn in verschillende houtlook tinten verkrijgbaar. Wil je jouw badkamer een bijzondere en stijlvolle touch geven? Neem dan een tegel met reliëf of een badmeubel met een reliëf.

Reliëf
Travertin

4. De nieuwste tegels: Travertin tegels

Volgens de badkamertrends 2024 ga je de travertin tegel veel zien in de badkamers. De travertin tegel is een tegel van natuursteen, gemaakt van kalk uit warmwaterbronnen. De tegels zijn voornamelijk crèmekleurig, beige, zand of bruin. De travertin tegels kan je herkennen aan het uitgesproken karakter, denk bijvoorbeeld aan de poriën in de tegel. De travertin tegel hebben een ruwe maar natuurlijke uitstraling. Deze tegel zou mooi uitkomen in een badkamer met een luxe uitstraling. De travertin tegels zijn er in verschillende formaten, de formaten die je veel gaat zien zijn de tegels 60x120cm en de 120x120cm.

5. Voeg kleur toe aan de gekleurde waskommen

Wat je bij de badkamertrends in 2024 ook gaat zien, is dat er veel kleur in je badkamer terugkomt. Denk hierbij aan gekleurde waskommen. Waskommen in de badkamer zijn al langer een trend, maar mensen durven steeds meer te kiezen voor waskommen met unieke en opvallende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan waskommen in de kleur groen, terracotta of roze. Ga je voor een matte waskom of een waskom met glans? Door een waskom te kiezen met een unieke opvallende kleur, voeg je gelijk kleur toe in je badkamer.

Gekleurde waskom
Lichte kleuren

6. Lichte kleuren blijven een trend 

De lichte en natuurlijke kleuren waren al een badkamertrend, maar deze trend zet zich ook nog door in 2024. Denk hierbij aan de kleuren taupe, beige en zandkleuren. Deze kleuren blijven voorlopig naast de opvallende kleuren populair. Deze kleuren hebben een zachte en warme uitstraling. De natuurlijke kleur tegels en de natuurlijke elementen in je sanitair en meubilair zijn een mooie combinatie. Wil je graag een badkamer in de lichte kleuren? Ga dan voor een badkamer in de Japandi stijl of ga voor een badkamer in de Scandinavische stijl.

Jouw badkamer in de trend van 2024

Wil jij graag een nieuwe badkamer en wil je daar de badkamertrends van 2024 in toepassen? Kom dan eens langs bij een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends. Onze adviseurs willen je graag meer vertellen over de badkamertrends 2024 en geven je graag advies over hoe jij deze trends kan toepassen in jouw nieuwe badkamer. Maak een afspraak en dan hebben wij de koffie of thee al voor je klaarstaan!

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder