Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Kleine badkamer inspiratie

Niet iedereen heeft een grote badkamer, maar iedereen wil wel optimaal gebruik maken van de badkamer. De badkamer is namelijk een ruimte waar je iedere dag wel redelijk wat tijd doorbrengt. Denk aan in de ochtend je klaarmaakt voor de dag en in de avond een lekkere douche pakt en je klaarmaakt om naar bed te gaan. Omdat iedereen optimaal gebruik wil maken van de badkamer, geven wij je wat inspiratie voor een kleine badkamer.

Kleine badkamerinspiratie header

Verschillende soorten kleine badkamers

De vorm van een badkamer heeft invloed op de indeling, hierdoor is het soms wat lastig om jouw ideale badkamer in te delen. Toch zijn er meestal meer opties mogelijk dan je denkt. Hieronder lichten wij een paar badkamer vormen uit.

Badkamer schuin dak

Kleine badkamer onder schuin dak

Als je een badkamer met een schuin dak hebt kan dat lastig zijn, maar als je deze loze ruimte goed benut, dan kan het juist een toevoeging zijn. Je kan bijvoorbeeld het bad onder een schuin dak kwijt, waardoor je toch een bad in je badkamer kunt hebben. Houd wel rekening met de ruimte voor het in- en uitstappen. Heb je daar geen ruimte voor? Dan kun je altijd extra opbergruimte kwijt onder je schuine dak.

Smalle badkamer

Kleine smalle badkamer

Een kleine smalle badkamer is altijd wat lastiger in te delen, maar het is geen onmogelijke klus. Als je jouw badkamer praktisch wilt indelen kun je bij deze badkamer maar beter geen dingen tegenover elkaar plaatsen. Als je het meeste kwijt wilt in je badkamer zonder het knus te maken, kun je beter al het sanitair naast elkaar plaatsen. Als het mogelijk is, kun je ook de inloopdouche tegen de achterwand plaatsen. Hierdoor houd je in je badkamer meer ruimte over voor de rest van de meubels.

Vierkante badkamer

Kleine vierkante badkamer

De kleine vierkante badkamer komt vaak voor. Er wordt snel gedacht dat een vierkante badkamer snel vol en druk lijkt. Maar bij de juiste indeling kan je bij deze badkamer juist alle kanten op. Wat een makkelijke indeling is, is dat je alle vier de hoeken zo goed mogelijk benut. Maar belangrijker is, is dat je voor een praktische indeling gaat, die voor jouw praktisch is. Plaats niet te veel in je badkamer, zorg dat je ruimte houd om te bewegen.

Indelen van je kleine badkamer

Als je jouw kleine badkamer graag wilt realiseren zoals je voor ogen hebt, is het belangrijk om jouw wensen in kaart te brengen. Welk sanitair is voor jou een must in je badkamer? En welk sanitair is fijn als je het hebt, maar is het geen must. Heb jij al je wensen in kaart, dan kun je gaan kijken wat er mogelijk is. Er zijn voor veel dingen namelijk een makkelijke oplossing, hieronder zijn verschillende wensen uitgelicht:

Badkamer met bad

Kleine badkamer met bad

Als je een kleine badkamer hebt, is het mogelijk om jouw bad en douche te combineren door een douchebad te nemen. Hierdoor zou jouw wens voor een bad toch kunnen, terwijl je anders een bad van je wensenlijstje moet schrappen. Een andere optie is een ruimtebesparend. Door de schuine afloop aan de achterkant is er meer bewegingsvrijheid in je badkamer.

Badkamer toilet

Kleine badkamer met toilet

Door een badkamer praktisch in te delen, kun je vaak alsnog een toilet kwijt in je kleine badkamer. Dit kan door bijvoorbeeld een douche te nemen met een zijwand. Het is dan mogelijk om het toilet naast de zijwand te plaatsen. Als je namelijk een openslaande douchedeur neemt, neemt dit al extra ruimte in beslag. Of plaats jouw toilet in de hoek van je badkamer.

Badkamer inloopdouche

Kleine badkamer met inloopdouche

Als je een inloopdouche neemt in je kleine badkamer, dan biedt dit mogelijkheden. Een inloopdouche neemt namelijk minder ruimte in beslag dan een douchecabine. Als je jouw inloopdouche aan één wand plaatst, neem bijvoorbeeld de wand waar je tegenaan kijkt in de deuropening, dan kun je de rest van je badkamer goed benutten. Als je jouw inloopdouche aan de zijwand plaatst, wordt meestal de indeling van je badkamer al moeilijker.

Juiste kleuren

Kies de juiste kleuren voor jouw kleine badkamer

Kleurgebruik kan veel doen met de badkamerruimte. Als je wilt dat jouw kleine badkamer groter lijkt, dan moet je goed kijken naar welke kleuren je gaat gebruiken. Lichte kleuren zorgen namelijk voor ruimtelijk gevoel, denk hierbij aan beige- of crémetinten. Kies dus voor lichte kleuren en vermijdt donkere kleuren. Wil je toch wat donkere kleuren in je badkamer? Kies dan voor lichte tegels en houten en/of donkere accenten in je meubels. Dit zie je veel in de Scandinavische stijl.

Creëer ruimte met tegels

Ook hebben tegels veel invloed op de ruimte. Hoe kleiner namelijk de afmeting van de tegel is, hoe kleiner de ruimte lijkt. Hoe meer voegen er nodig zijn, hoe kleiner de ruimte oogt. Kies dus voor grote tegels. Ga voor bijvoorbeeld de tegels met de afmetingen 60x60cm op de wand en de tegels 120x60cm op de vloer. Wil je wel graag kleine tegels in je badkamer? Gebruik deze dan als accent in je badkamer. Denk hierbij aan tegels achter je badmeubel of in de nis van je doucheruimte. Er zijn ook verschillende legpatronen die je kan gebruiken in je kleine badkamer. Denk bijvoorbeeld aan het visgraatpatroon of het Hongaarse punt.

De juiste meubels uitzoeken

Ben je inspiratie aan het opdoen voor je kleine badkamer? Bekijk dan vooral zwevende meubels. Dit zorgt er namelijk voor dat je vloer niet onderbroken wordt en hierdoor lijkt je badkamer groter. Denk hierbij niet alleen aan een badmeubel of kolomkast, maar denk ook aan je toilet. Als je gaat voor een kraan aan de wand dan kan je een kleiner badmeubel nemen, wat dus weer meer bewegingsruimte biedt. Wil je dat je badkamer nog groter lijkt? Ga dan voor een glazen douchewand. Hierdoor lijkt de ruimte groter, maar ook is de wand dunner, waardoor je dus meer ruimte in je badkamer overhoudt.

Juiste tegels en meubels
Eenheid en netjes

Opgeruimd staat netjes

Houd jouw badkamer altijd netjes en opgeruimd. Een opgeruimde badkamer oogt namelijk groter dan een rommelige badkamer. Zorg er dus voor dat je genoeg opbergruimte hebt, want je kan nooit genoeg opbergruimte hebben. Je hebt namelijk meer spullen in je badkamer dan je denkt. Werk voor opbergruimte de hoogte in, dan neemt het namelijk minder ruimte in beslag. Denk hierbij aan een kolomkast in je badkamer, je krijgt hierdoor meer opbergruimte, maar levert bijna geen ruimte in van je badkamer. Maar denk ook bij het uitzoeken van je badmeubel aan opbergruimte.

Ga voor eenheid

Neem niet veel verschillende kleuren in je kleine badkamer, dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte rommelig en kleiner oogt. Ga dus voor eenheid in de kleuren, zodat je rust en ruimte creëert. Maar ga niet alleen voor eenheid in de kleuren, maar ook in de materialen. Ga voor dezelfde materialen in heel je badkamer en laat de materialen elke keer terugkomen. Hoe meer verschillende materialen en kleuren, hoe drukker en rommeliger de badkamer is.

Jouw Sani4All winkel

Heb jij een kleine badkamer en wil je meer badkamer inspiratie opdoen? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren. Bij onze winkels vind je verschillende badkameropstellingen en verschillende badkamerstijlen. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen met de juiste indeling voor je badkamer. Maak een afspraak en onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder