Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De voor- en nadelen van een douchebad

Zou je in je nieuwe badkamer dolgraag een bad willen? Niet iedere badkamer leent zich voor een bad. Maar daar is een oplossing voor: een douchebad. Ben je benieuwd of een douchebad de oplossing voor jou is? Lees dan snel verder. We hebben namelijk alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voor en nadelen douchebad

Wat is een douchebad?

Kort gezegd is een douchebad een douche en een bad ineen. In de badkamer wordt er een bad geplaatst. De douchekraan wordt boven het bad gehangen, waardoor je dus kunt douchen terwijl je in het bad staat. Er zijn speciale baden die geschikt zijn voor een douchebad. Deze zijn namelijk voorzien van een douchegedeelte waarbij de vloer wat vlakker is. Je kunt er dus makkelijker staan dan in een gewoon bad.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een douchebad wordt er vaak gedacht aan een ouderwetse combinatie van een rvs-handdouche en een douchegordijn. Maar er zijn nog veel mogelijkheden bij het samenstellen van een douchebad. Je kunt uit verschillende douchekranen kiezen, waaronder een regendouche met losse handdouche. En een douchegordijn kun je vervangen voor een douchewand. Want zeg nou zelf, een douchegordijn staat waarschijnlijk niet bovenaan je wensenlijstje. 

Aangepast op jouw stijl

Je kunt een douchebad volledig aanpassen op de stijl die je voor jouw badkamer voor ogen hebt. Je kunt uit verschillende douche- en badkranen kiezen, die onder andere in mat zwart, rvs, goudkleurig en chroom verkrijgbaar zijn. Ook de douchewanden zijn in verschillende variaties verkrijgbaar. We bieden verschillende soorten kleuren glas aan, zoals transparant, melkglas of rookglas en ook de profielen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je deze laten matchen bij de kranen. De baden kennen verschillende vormen, dus ook daarbij kun je kiezen wat jij mooi vindt. 

Douchebad
Douchebad met deur

De voordelen van een douchebad

Een douchebad kent verschillende voordelen, wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet:

  • Kleinere ruimtes: wanneer je beschikt over een wat kleinere ruimte, kun je met een douchebad toch kiezen voor een bad. 
  • Schoonmaken: een bad en douchecombinatie is vaak sneller en makkelijker schoon te maken dan een bad en een aparte doucheruimte. 
  • Verschillende mogelijkheden: we bieden verschillende bad douche combinaties aan, waardoor er altijd wel een bij jouw stijl en wensen past.
  • Praktisch: als je je haren wil wassen na een lang bad, is een douchebad natuurlijk ideaal! Je hoeft dat niet onhandig te werk te gaan met een handdouche maar kunt gewoon onder de douche gaan staan

De nadelen van een douchebad

Een douchebad kent helaas ook wat nadelen, ook deze lichten we voor je uit:

  • Hoge instap: de instap van een douchebad is natuurlijk best hoog. Als je wat slechter ter been bent, kan dit best wel een nadeel zijn. Er is wel een oplossing voor, we bieden namelijk verschillende modellen aan die voorzien zijn van het deurtje. Zo kun je gewoon het bad inlopen en hoef je niet over de rand te stappen.
  • Inloopdouche: wanneer je kiest voor een douchebad is het niet mogelijk om voor een inloopdouche te kiezen. Ook dit kan als een nadeel worden gezien.

Persoonlijk advies bij Sani4All

Is een douchebad ook de ideale oplossing voor jouw badkamer? Bezoek dan gerust een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je daar graag bij het samenstellen van jouw nieuwe badkamer met douchebad. We beginnen met een korte kennismaking waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. Op basis daarvan maken onze adviseurs een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. Zo weet je precies hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Zien we je snel bij een van onze winkels.

Maak een afspraak

Combinatie bad en douche

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder