Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De voor- en nadelen van een douchebad

Zou je in je nieuwe badkamer dolgraag een bad willen? Niet iedere badkamer leent zich voor een bad. Maar daar is een oplossing voor: een douchebad. Ben je benieuwd of een douchebad de oplossing voor jou is? Lees dan snel verder. We hebben namelijk alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voor en nadelen douchebad

Wat is een douchebad?

Kort gezegd is een douchebad een douche en een bad ineen. In de badkamer wordt er een bad geplaatst. De douchekraan wordt boven het bad gehangen, waardoor je dus kunt douchen terwijl je in het bad staat. Er zijn speciale baden die geschikt zijn voor een douchebad. Deze zijn namelijk voorzien van een douchegedeelte waarbij de vloer wat vlakker is. Je kunt er dus makkelijker staan dan in een gewoon bad.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een douchebad wordt er vaak gedacht aan een ouderwetse combinatie van een rvs-handdouche en een douchegordijn. Maar er zijn nog veel mogelijkheden bij het samenstellen van een douchebad. Je kunt uit verschillende douchekranen kiezen, waaronder een regendouche met losse handdouche. En een douchegordijn kun je vervangen voor een douchewand. Want zeg nou zelf, een douchegordijn staat waarschijnlijk niet bovenaan je wensenlijstje.

De voordelen van een douchebad

Een van de grootste voordelen van een douchebad is dat je ook in een kleinere ruimte kunt kiezen voor een bad. Niet alleen bespaar je er ruimte mee, het scheelt je ook nog eens schoonmaken. Een doucheruimte en een bad zorgen namelijk voor meer poetswerk dan alleen een bad met een douchekraan. Maar er zijn nog meer voordelen te benoemen. Door de verschillende mogelijkheden is er altijd wel een douchebad welke bij jou wensen en stijl past. Je hoeft dus helemaal niet voor een klassieke uitstraling te kiezen. Daarnaast is een douchebad ook ideaal als je graag in bad gaat en tegelijk je haren wil wassen. Nadat je in bad bent geweest kun je direct onder de douche springen om je haren te wassen.

Douchebad
Douchebad met deur

De nadelen van een douchebad

De instap van een bad is natuurlijk best hoog. Zeker als je wat slechter ter been bent, kan dit best wel een nadeel zijn. Daar is wel een oplossing voor, er zijn namelijk modellen die voorzien zijn van een deurtje. Door het deurtje kun je gewoon het bad inlopen en hoef je dus niet over de badrand te stappen. Daarnaast is het natuurlijk bij een douchebad niet mogelijk om voor een inloopdouche te kiezen. Ook dit kan als een nadeel worden gezien.

Persoonlijk advies bij Sani4All

Is een douchebad ook de ideale oplossing voor jouw badkamer? Bezoek dan gerust een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je daar graag bij het samenstellen van jouw nieuwe badkamer met douchebad. We beginnen met een korte kennismaking waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. Op basis daarvan maken onze adviseurs een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. Zo weet je precies hoe jouw nieuwe badkamer eruit komt te zien. Zien we je snel bij een van onze winkels.

Maak een afspraak

Combinatie bad en douche

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder

Linkpreview s4a blog

Industriële douchecabines

Lees verder