Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Planten in je badkamer

Vaak wordt de badkamer overgeslagen als het om planten gaat, maar ook in de badkamer is er plek voor planten. Ze zorgen er niet alleen voor dat de ruimte wordt aangekleed, maar brengen ook zuurstof met zich mee. Maar welke planten zijn geschikt voor in je badkamer en waar moet je op letten?

Planten badkamer

Welke planten zijn geschikt voor je badkamer?

Niet alle planten zijn geschikt om in de badkamer te huisvesten. Dit heeft met het vochtgehalte en de hoeveelheid daglicht van de badkamer te maken. Er zijn planten die slecht tegen vocht kunnen en veel daglicht nodig hebben, deze zijn dus niet geschikt om in de badkamer neer te zetten. Welke planten zijn dan wel geschikt? We hebben een aantal badkamer planten die goed zonder licht kunnen voor je uitgezocht:

  • Banenplant: heb je een raam in de badkamer? Dan is een bananenplant een geschikte plant voor jou! Bananenplanten hebben daglicht nodig en kunnen goed tegen vocht. Deze plant kan je dus in de badkamer plaatsen, mits er voldoende licht binnen komt.
  • Varen: een varen hoeft daarentegen niet direct in de zon te staan. Deze plant kan je dus plaatsen in de ruimte waar jij dit wil. Belangrijk om te benoemen is dat deze plant dus niet in de zon hoeft te staan, maar het heeft wel daglicht nodig.
  • Vrouwentong: een vrouwentong zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de badkamer laag blijft en is dus ideaal als je veel last hebt van vocht.
  • Lepelplant: een lepelplant zorgt niet alleen voor sfeer in de badkamer, deze plant kan ook giftige stoffen uit de lucht verwijderen. Deze plant heeft weinig daglicht en veel vocht nodig. Een ideale plant voor in de badkamer!
Welke planten zijn geschikt voor je badkamer?
Plek bepaling planten badkamer

Plek bepaling

Omdat niet alle planten dezelfde leefomstandigheden nodig hebben, is het belangrijk dat je van tevoren bepaalt waar je de plant graag wil neerzetten. Kies je voor een plek waar weinig daglicht komt, dan is een bananenplant bijvoorbeeld niet geschikt. Planten kunnen niet zonder daglicht, mocht je dus geen raam hebben dan kan je een ledlamp naast de plant plaatsen. Een andere mogelijkheid is om een kunstplant neer te zetten. Dan heb je toch de rustgevende sfeer van een plant in je badkamer!

Planten combineren

Planten brengen sfeer en gezelligheid met zich mee. Hoe kan je planten dan combineren met andere elementen in de badkamer? Planten passen bij vrijwel elke stijl en bij heel veel kleuren. De kleur van de plant is belangrijk bij het maken van een combinatie. Heb je een kleurrijke badkamer? Kies dan voor een plant die uit één kleur bestaat en dus geen bloemen of verschillende kleuren heeft. Als je meer kleur wil aanbrengen in de badkamer kan je dus juist voor een kleurrijke plant gaan.

Planten combineren badkamer
Voordelen planten in de badkamer

Voordelen van planten in je badkamer

Naast dat ze sfeer met zich meebrengen, hebben planten in de badkamer ook nog een aantal andere voordelen. Planten zorgen voor extra zuurstof in de badkamer. Zeker in een badkamer met een hoog luchtvochtigheidsgehalte is dit erg prettig. Er zijn ook planten, zoals de vrouwentong, die de lucht kunnen zuiveren. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in de badkamer en hoef je deze planten zelf minder vaak water te geven. Hoe fijn is het als je luchtzuiverende planten in de badkamer hebt!

Bij welke badkamerstijl passen planten?

Planten passen bij vele badkamerstijlen. We benoemden net al even de kleurrijke badkamer. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een retro badkamer, waar vaak kleurrijke planten aan toe worden gevoegd. Of aan een landelijke badkamer waar een plant als een varen weer heel goed past. Er zijn ook wat badkamerstijlen waar planten wat minder goed bij passen. Zo combineren planten wat minder goed bij een strakke en minimalistische badkamer. In deze badkamers wordt er namelijk vaak minder gebruik gemaakt van accessoires en kleur.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruitziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droombadkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder