Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips voor goede lichtinval in de badkamer

Wij worden er vrolijk van: de dagen worden weer langer! In deze tijd van het jaar valt het weer op hoe groot het verschil van lichtinval is in de verschillende jaargetijden. Daarom wijden wij dit bericht aan tips om de lichtinval in jouw badkamer optimaal te benutten.

Lichtinval

Langer licht

Het is wetenschappelijk bewezen dat daglicht een enorme invloed heeft op onze stemming en gezondheid. En aangezien de badkamer een ideale plek is om even wakker te worden, is dit de aangewezen ruimte om goed met lichtinval om te gaan. Door in de ochtend veel met daglicht in aanraking te komen blijft je biologische ritme in balans. Daarom is het essentieel om stil te staan bij de lichtinval in jouw badkamer. Zeker nu de dagen weer langer worden en we steeds meer van natuurlijk licht kunnen genieten.

Lichtinval in de badkamer

Ga je de complete badkamer verbouwen? Dan is dit het moment om eens stil te staan bij de lichtinval in jouw badkamer. Misschien heb je een kleine raampartij, of alleen ramen die zich aan de noordzijde van de woning bevinden. In dit soort situaties is het een goed idee om eens naar de mogelijkheden van de ruimte te kijken. Is er een wand aan een andere zijde van het huis waarin je ramen kunt verwerken? Of heb je een mogelijkheid tot het plaatsen van een lichtkoepel? Vooral wanneer de zijwanden niet ideaal zijn voor het binnenkrijgen van daglicht, kan een dakraam een mooie oplossing zijn.

Privacy bij veel lichtinval

Grotere ramen zijn de meest logische oplossing om meer lichtinval te realiseren. Een nadeel dat hierbij kan komen kijken, is privacy. Dit is natuurlijk belangrijk in de badkamer, dus een grote raampartij op een zichtbare plek vanaf bijvoorbeeld de straat zal niet voor iedereen ideaal klinken. Toch is dit gemakkelijk op te lossen. Plaats bijvoorbeeld raamfolie voor (een deel van) je ramen. Deze zijn er in vele verschillende vormen en maten, waardoor dit direct een mooie aankleding van de badkamer kan vormen. Mooi meegenomen dus!

Alternatieven

Heb je niet de mogelijkheid om de lichtinval in je badkamer te optimaliseren? Dan zijn er zeker nog mogelijkheden om de lichtinval die je wel hebt optimaal te benutten. Plaats bijvoorbeeld grote spiegels op plekken waar het daglicht in jouw ruimte binnenvalt. Hierdoor lijkt er optisch meer daglicht in de ruimte te vallen. In de wintermaanden kun je er trouwens ook voor kiezen om jouw vitamine D op peil te houden met bijvoorbeeld een Sunshower. Door slimme elementen te combineren, is het in iedere badkamer wel mogelijk om de lichtinval maximaal te benutten!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor lichtinval in jouw badkamer? Onze specialisten denken graag met jou mee om jouw ruimte optimaal te benutten. Maak gerust een afspraak of kom eens langs in een van onze vele winkels. We staan graag voor jou klaar!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder