Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Radiatoren in je badkamer

Waarom is een radiator in jouw badkamer belangrijk? Welke soorten zijn er allemaal? Een radiator is een van de meest gekozen manieren om de badkamer te verwarmen. Maar is iedere radiator geschikt voor een badkamer? Nee, dat zeker niet. In deze blog vertellen we welke radiatoren er zijn. En vertellen we waar je op moet letten bij het kiezen van een radiator.

Radiatoren in je badkamer

Waarom een radiator op je badkamer

Het is natuurlijk heerlijk als je net onder de douche vandaan komt en je badkamer is heerlijk warm. Het is dan ook fijn als je een radiator in je badkamer hebt hangen die de ruimte alvast voor je verwarmt. Maar je kunt niet iedere radiator ophangen in je badkamer. Een radiator die niet voor een badkamer bestemd is, kan niet tegen vocht. Als een radiator niet tegen vocht kan begint de radiator al snel te lekken en gaat hij roesten. En dit wil je natuurlijk voorkomen. Naast dat een verwarming ervoor zorgt dat de ruimte warm wordt, zorgt een goede radiator ervoor dat de vocht sneller verdwijnt. Je muren en vloeren worden dan minder vochtig.

Waarom een radiator
Radiatoren
Waarom een radiator
Design radiator
Designradiatoren
Designradiator badkamer
Designradiator badkamers

Welke soorten zijn er?

Als je een nieuwe badkamer koopt, wil je natuurlijk ook wel een radiator die qua uitstraling past bij jouw nieuwe badkamer. Gelukkig heb je tegenwoordig veel verschillende maten en kleuren die passen bij jouw badkamer stijl en de ruimte. Sani4All heeft radiatoren van het merk Instamat. Instamat heeft drie verschillende soorten radiatoren:

Designradiatoren

Dit zijn de radiatoren op water, deze radiatoren werken via de cv ketel en zijn de meest verkochte radiatoren. Je hebt veel verschillende uitstralingen bij designradiatoren. Je kan dus een radiator uitzoeken die precies past bij de uitstraling van jouw badkamer. De voordelen van een designradiator zijn dat deze krachtiger zijn dan de elektrische en zijn goedkoper. Een nadeel is dat het lang duurt voordat de radiator warm wordt.

Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn eigenlijk gewone radiatoren, maar werken dan op stroom. De voordelen van een elektrische radiator zijn: je hoeft er geen onderhoud aan te doen. Overal waar een stopcontact is kun je een verwarming plaatsen. De radiator is snel warm en verwarmt ook heel snel. Een nadeel van de elektrische radiator is dat het veel duurder is dan de designradiatoren.

Vloerverwarming

De vloerverwarming is een bijverwarming in de ruimte. Deze verwarming zit onder de tegels en zie je dus niet. Hier zijn ook weer twee verschillende manieren voor. Je kan kiezen voor vloerverwarming via de leidingen of je kan kiezen voor elektrische vloerverwarming.

Wel of geen vloerverwarming op je badkamer

Met de hoofdverwarming, de radiator, houdt je de temperatuur in de ruimte op peil. Maar je kan naast de hoofdverwarming ook nog kiezen voor bijverwarming. Als je voor bijverwarming kiest, dan heb je vloerverwarming. Er zijn 2 manieren van vloerverwarming bij Instamat. Je kan kiezen voor leidingen onder de tegels. De leidingen zijn dikker dan een glasvezelmat. De leidingen voor vloerverwarming zijn aangesloten op je cv-ketel. De andere manier is een glasvezelmat. Dit zijn dunne verwarmingskabels die vast zitten op een glasvezelmat. De mat is 5 millimeter hoog en wordt onder de tegels gelegd. Deze manier van vloerverwarming is elektrisch. Het voordeel van elektrische vloerverwarming is dat hij snel warm wordt en je kan inschakelen van hoelaat tot hoelaat de vloerverwarming aan moet staan.

Vloerverwarming
Plek radiator

Welke plek is het beste voor een radiator

Er zijn dus verschillende soorten en maten radiatoren. Hierdoor kun je eigenlijk bijna altijd zelf bepalen waar je jouw radiator wilt plaatsen. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het plaatsen van een radiator:

  • Hang de radiator op de koudste plek van de badkamer. Als je namelijk de radiator op de koudste plek hangt, verwarm je gelijk de hele badkamer.
  • De radiator moet minimaal 10 centimeter van de vloer hangen, 10 centimeter onder het plafond en 5 centimeter van de wand af. Als je jouw radiator op deze manier in je badkamer hangt dan wordt de ruimte met zo min mogelijk energie verwarmd. Dit komt doordat de circulatie dan beter is.
  • Plaats de radiator minimaal 1,5 meter van de douchekop af. Dit om condens op de verwarming te voorkomen. Want als je condens op de verwarming krijgt, heb je sneller kans op roest. Als je een wandje tussen jouw douchekop en de verwarming hebt zitten, hoef je je niet aan de 1,5 meter te houden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een radiator

Er zijn dus een paar dingen waar je op moet letten bij een radiator in jouw badkamer:

  • Zorg ervoor dat jouw radiator een radiator voor de badkamer is.
  • Ga je voor een designradiator via de cv-ketel of ga je voor een elektrische radiator?
  • Ga je voor vloerverwarming? Ga je dan voor leidingen onder je vloer of ga je voor een glasvezelmat?
  • Voor optimale circulatie plaats dan jouw radiator 10 centimeter van de grond, 10 centimeter onder het plafond en 5 centimeter van de muur.
  • Heb je geen douchewand? Plaats dan jouw radiator 1,5 meter van de douchekop af.
Tips radiatoren

Sani4All winkels

Ben jij benieuwd welke radiator het beste past in jouw badkamer? Maak dan een vrijblijvende afspraak bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee. En geven jou graag het beste advies over welke radiator het beste past in jouw badkamer.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder