Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Stappenplan voor het leggen van badkamertegels

Wanneer je een nieuwe badkamer hebt gekocht, moet deze natuurlijk gemonteerd worden. We kunnen bij Sani4All voor de volledige montage zorgen, maar misschien wil je het wel (deels) zelf doen en besluit je zelf de tegels te leggen. Dan is het wel zo fijn dat je weet hoe je te werk moet gaan. We hebben daarom een stappenplan voor het leggen van badkamertegels voor je.

Badkamertegels leggen

Stap 1: zorg voor een goede voorbereiding

Een goed begin is absoluut het halve werk! Voordat je kunt beginnen met het leggen van tegels is het belangrijk om te weten hoeveel tegels je nodig hebt en of je dus voldoende tegels hebt. Het is toch jammer als je er halverwege achter komt dat je tekort komt. Daarnaast is het belangrijk dat je bekijkt of de vloeren en wanden helemaal glad en barstvrij zijn of dat je de oppervlaktes moet egaliseren.

Stap 2: maak een plan

Als de oppervlakte helemaal schoon en vlak is, is het tijd om een plan te maken voor het leggen van de tegels. Je zult je misschien afvragen wat voor plan dit dan is: een legplan. Hierin bepaal je op welke manier je de tegels gaat plaatsen, bijvoorbeeld recht of diagonaal. Maar je bepaalt ook waar de tegels komen. Begin daarbij in het midden en werk dan naar buiten toe. Je moet hierbij ook bedenken hoe breed de voegen moeten worden.

Stap 3: begin met de voorbereidingen

Zodra je het plan gemaakt hebt, kun je met de echte voorbereidingen beginnen. Maak de vloeren en wanden goed schoon zodat je zeker weet dat er geen stof achterblijft. Ook kun je vast de lijm maken. Lees bij het maken van de lijm altijd goed de bijsluiter!

Aftekenen badkamertegels
Leggen van tegels

Stap 4: je kunt beginnen

Dan is het eindelijk tijd voor het echte werk: het leggen van de tegels. Breng eerst de lijm aan op de oppervlakte. Daarna kun je de tegels er tegenaan plakken. Wanneer je erg dicht op de muur of vloer staat, kan het zijn dat je niet goed ziet of de tegels op de goede plek zitten. Stap daarom af en toe naar achter, zo kun je het beste zien of de tegels recht liggen.

Stap 5: het op maat snijden

Wanneer je geen volledige tegels meer kunt leggen en je dus aan de rand van de vloer of wand bent gekomen, moet je de tegels op maat snijden. Het handigst is daarbij om dit eerst af te tekenen met een stift, dan voorkom je dat de tegel uiteindelijk toch te klein blijkt te zijn. Soms kan het voorkomen dat je een lastige vorm moet snijden, bijvoorbeeld bij een kraan gat. Dan kun je van bijvoorbeeld karton een mal maken en deze gebruiken bij het snijden.

Stap 6: voegen van je badkamer

De laatste stap van het leggen van je badkamertegels, is het voegen. Dit kun je wel pas doen als de lijm helemaal uitgehard is, laat hier dan ook voldoende tijd tussen. Het is daarnaast ook belangrijk dat wanneer je de volledige badkamer hebt betegeld, je start met de wanden. Anders kun je niet meer op de vloer staan. Na het voegen is het van belang dat je voegmiddel restanten verwijderd. Anders blijft er een soort ruwe laag op de tegels zitten. 

Laat je voorzien van advies

Zou je graag nog wat meer informatie en advies willen over het leggen van je badkamertegels? Maak dan een gratis en vrijblijvende afspraak bij een van onze badkamerwinkels. Onze adviseurs hebben veel kennis door hun jarenlange ervaring. Hierdoor kunnen zij je precies vertellen welke tegels je nodig hebt en hoe je deze moet leggen.

Maak een vrijblijvende afspraak

Plaatsen van de tegels

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder