Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Terrazzo in jouw badkamer

Wil jij graag terrazzo jouw badkamer, maar hoe kun je het nou precies toepassen in de badkamer? Terrazzo is elegant, klassiek en tijdloos. Terrazzo bestaat al heel lang en is in al die tijd zijn charmes nog niet verloren. Door terrazzo in jouw badkamer toe te voegen kun je jouw badkamer veel kleur geven zonder dat het te druk wordt. Je kan terrazzo toepassen in je vloer, muren en in jouw accessoires. Terrazzo zie je weer steeds vaker terug komen in de badkamers.

Terrazzo in jouw badkamer

Wat zijn terrazzo tegels

Terrazzo tegels worden gemaakt van stukjes marmer en/of graniet en is gemengd met cement. Door de stukjes marmer lijkt het net of er allemaal spikkels in de vloer zitten. Hierdoor is de tegel ook uniek, want geen één tegel is hetzelfde. En dat maakt deze terrazzo tegel nou juist ook zo leuk. Met de terrazzo tegel geef je een luxe en klassieke uitstraling aan jouw badkamer. Je hebt terrazzo tegels in een grove structuur en je hebt ze in een fijnere structuur. Wil je dat de terrazzo tegel opvalt, neem dan de tegel met de grove structuur. Of heb je liever dat de tegel niet de overhand krijgt in jouw badkamer, dan kun je beter de tegel met de fijnere structuur nemen. De fijnere structuur oogt minder druk en heeft op het eerste oog een egale kleur. Het kan ook zijn dat je een terrazzo tegel wilt, maar dan in één kleur. Dat kan natuurlijk ook. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de tegel in het grijs te nemen, dan krijg je verschillende tinten grijs.

Terrazzo tegels
Voor en nadelen

Voordelen en nadelen

De terrazzo tegels zijn hartstikke mooi, maar je moet er wel van houden. Je kan er natuurlijk voor kiezen om terrazzo de overhand te laten nemen in je badkamer, door bijvoorbeeld de vloer en de muren te doen met terrazzo-tegels. Of wil je liever dat het niet zo heel erg opvalt, kies er dan bijvoorbeeld voor om alleen de vloer in terrazzo tegels te doen. De voordelen van een terrazzo tegel:

  • De tegels kunnen tegen een stootje. Terrazzo tegels zijn supersterk, zijn waterdicht en slijten niet zo snel.
  • Terrazzo tegels zijn uniek en tijdloos. Terrazzo tegels zijn namelijk allemaal uniek, er is geen één tegel hetzelfde.
  • Het onderhouden en het schoonmaken van een terrazzo tegel is makkelijk.
  • Vlekken vallen niet op. Door de spikkels in een terrazzo tegel vallen vlekken namelijk niet zo snel op. Je ziet dus minder snel dat je vloer vies is.
  • Zijn geschikt voor vloerverwarming. Heb je vloerverwarming in jouw badkamer? Dan zijn de terrazzo tegels ook daar geschikt voor.

Er zijn eigenlijk niet veel nadelen van een terrazzo tegel. Het enige nadeel is misschien gelijk een voordeel. Dat de vlekken op de tegel niet zo erg opvallen. Je hebt namelijk minder snel door dat de vloer vies is.

Hoe kun je terrazzo tegels combineren

Terrazzo kan je met veel verschillende stijlen combineren. Hierdoor past terrazzo in bijna elke badkamerstijl. Wil je een badkamer met een stoere en industriële badkamer? Ga dan voor de terrazzo tegels met zwart sanitair. Door het zwarte sanitair in combinatie met de terrazzo tegel krijgt je badkamer dus een stoere uitstraling. Maar wil je liever een klassieke badkamer? Kies dan voor de terrazzo tegel in combinatie met wit sanitair. Hierdoor krijgt jouw badkamer een klassieke uitstraling. Wil je graag een hotel chique badkamer? Ga dan voor de combinatie wit en zwart. Of ga voor de warme kleuren zoals koper of goudkleurig in combinatie met hout. Hierdoor krijgt jouw badkamer een chique uitstraling. 

Terrazzo tegels combineren
Terrazzo accessoires
Accessoires terrazzo

Accessoires

Wil je dat de terrazzo niet zo heel erg opvalt in jouw badkamer, maar wil je wel graag terrazzo in je badkamer hebben? Kies dan voor alleen de accessoires in terrazzo. Denk bijvoorbeeld aan een zeepdispensers, zeephouders of een het bekertje voor je tandenborstels. Accessoires doen namelijk al veel met de uitstraling van jouw badkamer. Als je een aantal terrazzo accessoires in jouw badkamer zet, heb je niet eens terrazzo tegels nodig om jouw badkamer een terrazzo uitstraling te geven. Er zijn verschillende terrazzo accessoires voor in jouw badkamer.

Jouw Sani4All winkel

Wil jij graag terrazzo tegels komen bekijken in één van onze winkels? Kom dan eens langs bij een Sani4All winkel bij jou in de buurt. Onze adviseurs staan voor je klaar om samen met jou, je droombadkamer samen te stellen. Onze adviseurs maken na het uitzoeken van de producten en materialen een 3D-ontwerp. Zo kun je precies zien hoe jouw badkamer er uit komt te zien. Ben je benieuwd naar ons advies? Maak dan een afspraak!

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder