Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Inrichten kleine badkamer

Tips voor het inrichten van kleine badkamers

Heb jij een kleine badkamer en ben je op zoek naar ideeën om jouw ruimte optimaal te benutten? De badkamer is een plek waar jij redelijk wat tijd doorbrengt in je dagelijkse routine. Van douchen en je haar doen tot het tandenpoetsen voor het slapen gaan. Daarom is het belangrijk dat jij je helemaal goed voelt in jouw badkamer, óók als dit een kleine badkamer is. Maar hoe zorg je ervoor dat jij je ontspannen voelt zonder dat je je opgesloten voelt in de kleine ruimte? Wij geven je een aantal tips en ideeën voor het inrichten van een kleine badkamer, zodat jij ook in je kleine badkamer helemaal tot rust kunt komen.

Kleurgebruik in de kleine badkamer

Je kunt de badkamerruimte (meestal) niet groter maken, maar wel groter doen lijken. Hierbij is het van groot belang om gebruik te maken van lichte kleuren. Lichte kleuren zorgen namelijk voor een ruimtelijk gevoel. Beschik jij over een groot raam met voldoende daglicht? Dan kun je sneller wat donkerder kleuren gebruiken, omdat je dan al genoeg lichtinval hebt. Is dit niet het geval, houd je tegels dan licht. Ook wanneer je veel kleuren in een kleine badkamer toepast kan het erg rommelig en kleiner ogen. Hoe meer je de ruimte optisch vult, hoe kleiner de ruimte namelijk gaat ogen. In een kleine badkamer is het daarom verstandig om voor twee kleuren te kiezen om rust in de ruimte te creëren.

Kleurgebruik kleine badkamer

Verlichting in de badkamer

Goede verlichting is heel belangrijk, en al helemaal in een kleine badkamer. Zoals net al even genoemd zorgen donkere kleuren voor een kleiner ogende ruimte, en lichte kleuren juist voor een groter ogende ruimte. Vanzelfsprekend heeft de hoeveelheid licht in de badkamer hier invloed op, Ook als je geen groot raam in de badkamer hebt, kan je zorgen voor voldoende licht in jouw kleine badkamer. Door bijvoorbeeld in de koof of in het plafond op de juiste plekken verlichting te plaatsen, laat je het plafond hoger lijken. In de complete badkamer Natural Art hiernaast zijn spotjes toepast en op de achterwand is in het plafond ledverlichting aangebracht, wat voor een mooi detail zorgt. Onze adviseurs laten je graag zien hoe je ook in jouw badkamerruimte verlichting slim toepast.

Verlichting kleine badkamer

Glazen elementen voor een ruimere blik

De badkamerruimte is al klein, dus maak de ruimte vooral niet nog kleiner als dat niet nodig is. Zorg ervoor dat alles in elk geval optisch open blijft. Dit geldt dus ook voor de douchecabine of douchewand. In plaats van een stenen wand of douchegordijn, kun je bij een kleine badkamer beter kiezen voor een glazen deur of wand, zodat de vloer goed zichtbaar blijft en het ook goed blijft doorlopen. Hierdoor lijkt ook je ruimte groter.

Glazen elementen kleine badkamer

Hangende badkamermeubels

Vooral meubels nemen veel plek in bij de kleine badkamer. Belangrijk is daarom om voor de juiste meubels te kiezen, en ook hierbij rekening te houden met het formaat en de kleuren. Maar ook de plaatsing doet een hoop. Door bijvoorbeeld voor hangende meubels te kiezen, lijkt de ruimte optisch groter; er is immers meer vloer zichtbaar. Denk hierbij aan een wandcloset of badmeubel. Naast dat een wandcloset ruimtelijker en modern oogt, is het ook eenvoudiger om de ruimte rond het toilet schoon te houden.

Kleine badkamer tips
Grote spiegels badkamer

Grote spiegels

Grote lichte tegels badkamer

Grote lichte tegels

Glazen douchewand

Glazen douchewand

Kleine badkamer, grote spiegel

Als je ervoor kiest om een grote spiegel op te hangen, zul je zien dat jouw badkamer ook optisch een stuk groter lijkt. Door de weerspiegeling lijkt het namelijk alsof er nog een extra stuk bij jouw badkamer aanzit. Natuurlijk heb je hierdoor niet meer gebruiksruimte, maar als de ruimte op het oog groter lijkt, voelt de ruimte automatisch ook ruimer aan. Daarnaast zijn er prachtige grote spiegels in steeds meer vormen en varianten te verkrijgen, dus je creëert ook nog eens een prachtig element in de badkamer. Twee vliegen in één klap dus!

Kom je kleine badkamer uitzoeken bij Sani4All

Kun jij met deze tips aan de slag of weet jij nu waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede inrichting voor jouw kleine badkamer? Of ontvang je graag nog persoonlijke tips en ideeën voor jouw kleine badkamer? Plan dan een bezoek bij een van onze winkels! Je zult zien dat je gemakkelijker tot een beslissing kunt komen met deze tips in je achterhoofd. Daarnaast maakt onze adviseur alle tijd voor je om de beste keuzes te maken voor jouw kleine badkamer. We bekijken samen de materialen en opties, en voorzien je van een gratis 3D-ontwerp van jouw badkamer. Zo zie je meteen hoe de badkamerruimte optimaal benut wordt.

Om extra inspiratie op te doen hebben wij verschillende stijlen badkamers zoals luxe badkamersbasic badkamers en moderne badkamers. Genoeg keuze dus om van jouw kleine badkamer een heerlijke ontspanningsruimte te maken!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Spiegel

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen?

Lees verder

Natuurlijke badkamer groen

Rustgevende kleuren in de badkamer

Lees verder

Sfeerbeeld

Optimaal tot rust komen in jouw badkamer

Lees verder

Badkamertrends 2023

De badkamertrends voor 2023

Lees verder