• Klanten beoordelen ons met een 9,0!
  • Gratis 3D-ontwerp t.w.v. € 150,-
  • Volledige montage
  • 100% prijstransparantie
  • 5 jaar garantie
Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Inrichten kleine badkamer

Tips voor het inrichten van kleine badkamers

Heb jij een kleine badkamer? Dan wil je deze natuurlijk zo optimaal mogelijk benutten. De badkamer is namelijk een plek waar jij redelijk wat tijd doorbrengt in je dagelijkse routine. Van douchen en je haar doen tot het tandenpoetsen voor het slapen gaan, dit gebeurt allemaal in de badkamer. Maar hoe kun je dan jouw ruimte zo goed mogelijk indelen? Wij geven je een aantal tips voor het inrichten van een kleine badkamer.

Kleurgebruik

Het is van groot belang om gebruik te maken van lichte kleuren . Lichte kleuren zorgen namelijk voor ruimte. Beschik jij over een groot raam met voldoende daglicht? Dan kun je sneller wat donkerder kleuren gebruiken, omdat je dan al genoeg lichtinval hebt. Is dit dus niet het geval, houd je tegels dan licht. Ook wanneer je veel kleuren in een kleine badkamer toepast kan het erg rommelig en kleiner ogen. In een kleine badkamer is het verstandig om twee kleuren te kiezen om rust in de ruimte te creëren.

Verlichting in de badkamer

Verlichting is heel belangrijk in een kleine badkamer. Door in de koof of in het plafond verlichting toe te voegen laat je het plafond hoger lijken. In de complete badkamer Natural Art hiernaast zijn spotjes toepast en op de achterwand is in plafond ledverlichting aangebracht voor een mooi detail zorgt.

Glazen elementen

Zorg ervoor dat alles open blijft. Dit geldt dus ook voor de douchecabine of douchewand. In plaats van een stenen wand of douchegordijn kun je beter kiezen voor een glazen deur of wand, zodat de vloer goed zichtbaar blijft en het ook goed blijft doorlopen. Hierdoor lijkt ook je ruimte groter.

Hangende meubels

Door voor hangende meubels te kiezen lijkt de ruimte optisch groter. Denk hierbij aan een wandcloset of badmeubel. Naast dat een wandcloset ruimtelijker en modern oogt is het ook eenvoudiger om de ruimte rond het toilet schoon te houden.

Grote spiegels badkamer

Grote spiegels

Grote lichte tegels badkamer

Grote lichte tegels

Glazen douchewand

Glazen douchewand

Grote spiegel

Als je ervoor kiest om een grote spiegel op te hangen, zul je zien dat jouw badkamer ook optisch een stuk groter lijkt. Door de weerspiegeling lijkt het namelijk alsof er nog een extra stuk bij jouw badkamer aanzit, wat dus helemaal niet het geval is.

Kom je badkamer uitzoeken bij Sani4All

Kun jij met deze tips aan de slag of weet jij nu waar je op moet letten bij het uitkiezen van een goede inrichting voor jouw kleine badkamer? Plan dan een bezoek bij één van onze winkels! Je zult zien dat je gemakkelijker tot een beslissing kunt komen met deze tips in je achterhoofd. Heb je hulp nodig of heb je nog vragen? Wij helpen je natuurlijk graag verder.

Om extra inspiratie op te doen hebben wij verschillende stijlen badkamers zoals luxe badkamersbasic badkamers en moderne badkamers.

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer inspiratie

Badkamerinspiratie: een moodboard maken

Lees verder

Badkamertegels kiezen 6

Do’s en don’ts bij het kiezen van de juiste badkamertegels

Lees verder

Eyecatchers creëren in de badkamer

Eyecatchers creëren in de badkamer

Lees verder

Welke kleuren zijn geschikt voor jouw badkamer?

Welke kleuren zijn geschikt voor de badkamer?

Lees verder