Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Wil je graag een nieuwe badkamer, maar hoe stel je deze het beste samen? Het samenstellen van je nieuwe badkamer kan namelijk erg lastig zijn als je een inschatting moet maken van de elementen. Hoe groot zijn de elementen van een badkamer nu eigenlijk? En hoe groot is eigenlijk de gemiddelde badkamer? We zetten alle elementen van een badkamer voor je op een rijtje.

Gemiddelde afmeting badkamer header

De badkamer zelf

Voordat je jouw badkamer gaat samenstellen is het handig dat je weet hoe groot jouw badkamer zelf is. Dit is namelijk handig om te weten als je jouw nieuwe badkamer gaat samenstellen en de grootte van je elementen moet gaan bepalen. De grootte van een gemiddelde badkamer is 2 meter bij 2,5 meter. Zijn de afmetingen van jouw badkamer net zo als de gemiddelde badkamer? Kies dan voor de elementen die hier ook de gemiddelde afmeting hebben. Zorg dat je jouw badkamer niet te vol indeelt. Hoe voller de badkamer is, hoe kleiner de badkamer oogt.

De badkamer
Gemiddelde afmeting badmeubelset

Welke afmetingen heeft een badmeubelset

Er zijn verschillende afmetingen van een badmeubel. De gemiddelde afmeting van een badmeubel is 80 centimeter. Is de afmeting van jouw badkamer kleiner dan de gemiddelde badkamer? Dan kan je gaan voor een badmeubel van 60 centimeter. Heb je plek voor een groter badmeubel? Dan zijn er ook nog grotere badmeubels. Je hebt ze tot 160 centimeter, maar je kan ook kiezen voor maatwerk en dan kunnen ze gaan tot 220 centimeter. Daarnaast moet je ook rekening houden met de gemiddelde diepte van een badmeubel, dit is 50 centimeter. Op het badmeubel heb je een waskom, de gemiddelde afmeting hiervan is 40 centimeter. De gemiddelde hoogte van een badmeubel is 90 centimeter. Wil je een grote spiegel? Houd er dan rekening mee dat deze 20 centimeter kleiner is dan je badmeubel.

De (minimale) afmetingen van de doucheruimte

Bedenk hoe groot je jouw doucheruimte wilt hebben in jouw nieuwe badkamer. De ruimte die je minimaal nodig hebt om te douchen is 80 centimeter bij 80 centimeter. De gemiddelde afmeting van de doucheruimte is 90 centimeter bij 90 centimeter. Maar een doucheruimte kan je zo groot maken als je zelf wilt, zolang je daar de ruimte voor hebt. Heb je een badkamer met gemiddelde afmetingen? Kies dan voor de doucheruimte met de afmeting 90 centimeter bij 90 centimeter. Heb je genoeg ruimte? Dan kan je ervoor kiezen voor een grotere doucheruimte.

Afmeting doucheruimte
Gemiddelde afmeting ligbad

Hoe groot is een ligbad

Wil je graag een bad in je badkamer? Dan moet je goed kijken of deze past in jouw badkamer. Het hangt er ook nog vanaf welk bad je graag zou willen. Je moet dus rekening houden met verschillende afmetingen. De gemiddelde afmetingen voor een inbouwbad is 180 centimeter bij 90 centimeter. Een semi-vrijstaand bad is iets kleiner dan een inbouwbad. De gemiddelde afmetingen van een semi-vrijstaand bad is 180 centimeter bij 80 centimeter.

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is over het algemeen kleiner dan de andere twee baden. Dit betekent niet dat een vrijstaand bad minder ruimte kost in een badkamer. Je moet hierbij namelijk rekening houden met de ruimte om het bad heen. Dit heeft namelijk te maken met een badkraan, muren, meubels en natuurlijk het schoonmaken. De gemiddelde afmetingen van een vrijstaand bad zijn 165 centimeter bij 70 centimeter of 170 centimeter bij 75 centimeter. Je moet rekening houden met ongeveer 15 tot 30 centimeter speling om het bad heen.

Meer informatie over de afmetingen van een badkamer?

Wil je graag meer weten over verschillende afmetingen voor in je badkamer? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je informeren. Onze adviseurs staan voor je klaar om antwoorden te geven op je vragen. Wil je er zeker van zijn dat onze adviseurs tijd voor je hebben? Maak dan een vrijblijvende afspraak en de koffie of thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder

Unieke tegelpatronen

Unieke tegelpatronen in jouw badkamer

Lees verder