Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Een nieuwe badkamer is een grote aankoop. Je hebt voor je nieuwe badkamer natuurlijk bepaalde wensen en eisen waar je badkamer aan moet voldoen. Met de wensen en eisen moet je natuurlijk wel rekening houden met je budget. Om daar binnen te blijven is best wel lastig. Daarom geven we je tips voor het samenstellen van je badkamer binnen je budget.

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget header

Opstellen van het budget

Als je een nieuwe badkamer wilt, wat een grote aankoop is, dan wil je natuurlijk ook dat hij aan al je wensen en eisen voldoet. Voordat je een badkamer gaat samenstellen is het belangrijk dat je weet hoeveel euro je in totaal te besteden hebt. Je kunt hier met het samenstellen van je nieuwe badkamer rekening mee houden. Het is dan ook handig om je budget te gaan onderverdelen per element. Zo kan je bepalen wat het maximale bedrag is per element. Je wilt natuurlijk meer geld uitgeven aan je wensen en eisen, dan elementen die je minder belangrijk vind.

Hoe stel je deze nou samen?

Heb je geen idee wat een bepaald element nou kost? Zoek dan de gemiddelde kosten van de badkamer dan even op. Dit geeft je een beter inzicht, waardoor je dus ook beter jouw budget kunt bepalen. Maar ook je budget beter kan verdelen onder de elementen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Opstellen budget
Wensen

Wat zijn je wensen

Als je een nieuwe badkamer wilt samenstellen, is het belangrijk dat je helder hebt wat je wel en niet in je nieuwe badkamer wilt hebben. Wat zijn je wensen, maar ook eisen die je in je nieuwe badkamer moet hebben. Het kan ook zijn dat je bepaalde wensen moet schrappen. Omdat het gewoonweg niet in je budget past. Maak dus ook voor jezelf duidelijk wat je harde eisen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald sanitair in je badkamer. Het is dus ook handig om voor jezelf scherp te hebben welke wensen je eventueel nog kunt schrappen.

Realistische keuzes maken

Als je jouw budget hebt bepaald, moet je met het samenstellen van je badkamer realistische keuzes maken. Als je budget voor de badkamer niet al te groot is, is het niet handig om voor een Sunshower te kiezen. Dit kost namelijk veel geld. Je moet dan ook geen keuze maken voor een vrijstaand ligbad, maar je kan dan beter kiezen voor een doucheruimte. Je bespaart hiermee aardig wat kosten.

Bepaal de eyecatcher

Kies bij het samenstellen van je badkamer één of twee elementen die de eyecatchers van je badkamer worden. Een eyecatcher in je badkamer valt namelijk echt op. Dit kan bijvoorbeeld een mooie opvallende tegel achter je badmeubel zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie beige tegel in een visgraatpatroon. Wil je liever allemaal dezelfde tegels? Dan kan je gaan voor een uniek badmeubel. Je wilt ook meer uitgeven aan je eyecatchers dan aan de rest van je badkamer. Dit valt namelijk echt op in je badkamer. Je kunt voor de rest van de badkamer dus meer budget items uitzoeken.

Eyecatcher
Huismerk of A-merk

Ga je voor een huismerk of A-merk

Je hebt voor in de badkamer elementen in A-merken, maar ook in huismerken. De A-merken zijn duurder dan de huismerken, maar leveren niet per se betere kwaliteit. Ze hebben soms bijna dezelfde uitstraling. Hierdoor blijft jouw badkamerstijl hetzelfde, maar kost het minder geld. Door voor een huismerk te kiezen kan het zijn dat je jouw badkamer samenstelt zoals jij hem wilt hebben. En dat binnen je budget. A-merken hebben voornamelijk extra functionaliteiten of andere designs. Dus wil je wat anders dan anders, kies dan voor een element van aan A-merk.

Hulp nodig voor het samenstellen van de badkamer?

Wil je graag meer informatie over het samenstellen van je badkamer binnen je budget? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze deskundige en ervaren adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. Vertel onze adviseurs wat je maximale budget is en ze kunnen je vertellen wat de mogelijkheden zijn. Kom gerust eens bij ons langs en laat je inspireren. Of maak een vrijblijvende afspraak en dan staat de koffie of thee vast voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder