Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Zwarte badkamer inspiratie

Zwart in de badkamer is al een tijdje erg populair. We zien regelmatig terugkomen dat er zwarte accenten worden toegevoegd aan de badkamer. Er zijn meerdere manieren om zwart in jouw badkamer toe te voegen. Vaak wordt er bij zwart gedacht aan een robuuste en industriële uitstraling, maar dat hoeft niet zo te zijn. Omdat er meerdere manieren zijn om zwart in je badkamer toe te voegen, geven wij je daarom wat badkamer inspiratie.

Zwarte badkamer inspiratie header

Hoeveel zwart wil je in de badkamer

Je wilt graag zwart in je badkamer, maar hoeveel zwart is nou eigenlijk mooi? Je kunt zoveel zwart in je badkamer toevoegen als je zelf wilt. Vind je heel je badkamer zwart nou heel erg mooi, dan moet je dat zeker doen. Houd dan wel rekening met de lichtinval en de verlichting van je badkamer. Je wilt ook niet dat je zwarte badkamer een donkere ruimte wordt. Kies je ervoor om alleen het sanitair zwart te doen, dan is dat natuurlijk ook een optie. Bedenken hoeveel zwart je nou in je badkamer wilt hebben is dan ook stap 1 in het ontwerpen van je zwarte badkamer.

Zwart in de badkamer
Zwart sanitair.

Kies voor zwart sanitair

Bij ons vind je verschillende zwarte sanitair en je kan bij ons dan ook uit verschillende mogelijkheden kiezen. Het is dus maar net wat je mooi vind, je kan voor glans of voor mat zwart gaan. Wil je al sanitair zwart? Denk dan aan het toilet, wastafel, zwarte kranen en als je die hebt een zwart bad. Zwart sanitair heeft een paar voor en nadelen, we hebben ze even voor je op een rijtje gezet:

Voordelen:

  • Minder gevoelig voor vingerafdrukken: dit is vooral bij de zwarte kranen. Dit komt doordat de kranen vaak behandeld zijn met een speciale coating.
  • Botst niet met andere materialen of elementen: als je een eyecatcher in je badkamer neemt, wil je natuurlijk dat deze ook opvalt. Door zwart sanitair in je badkamer te nemen, zorgt dit ervoor dat de materialen of elementen meer tot hun recht komen.
  • Groot aanbod: zwart sanitair is in alle vormen en maten verkrijgbaar.
  • Zwart kleed af: door bijvoorbeeld een zwart toilet te nemen, oogt het toilet kleiner en de ruimte oogt groter.

Nadelen:

  • Minder onderhoudsvriendelijk: zwart sanitair is minder onderhoudsvriendelijk dan ander sanitair. Dit komt doordat zwarte kranen regelmatiger moeten worden onderhouden dan ander sanitair.
  • Schoonmaakmiddel: Het zwarte sanitair kan niet met alle schoonmaakmiddelen schoongemaakt worden. Dit heeft te maken met de coatings die worden aangebracht.

Ga voor zwarte tegels

Wil je zwarte tegels in je zwarte badkamer? Er zijn verschillende mogelijkheden voor zwarte tegels. Je hebt de vloer en wandtegels. De tegels zijn in verschillende formaten te verkrijgen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloer te doen met het formaat 60x60 cm en de wand te doen met het formaat 120x120 cm. Er zijn ook zwarte decortegels, hiermee doe je niet een hele wand, maar bijvoorbeeld een deel van de wand. Je zou er dan bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de wand achter het badmeubel met decortegels te doen in het visgraatpatroon. Er zijn ook zwarte marmerlook tegels, dit zijn tegels met een witte ader. Deze tegel zou heel geschikt zijn als je de effen zwarte tegels wat te donker vindt.

Zwarte tegels
Zwart combineren

Combineren met andere kleuren

Zwart is een hele makkelijke kleur en daardoor zijn er talloze combinaties mogelijk met deze kleur in een zwarte badkamer. Door zwart te combineren kan je ook veel verschillende stijlen toepassen. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer met alleen maar zwart sanitair en houtlook tegels. Je geeft jouw badkamer dan een landelijke stijl. Of wil je juist die donkere tegels? Dan kan je ervoor kiezen om een licht badmeubel te kiezen en creëer je een moderne badkamer. Wil je graag een luxe uitstraling geven aan je badkamer? Ga dan voor zwarte tegels met koperkleurige of goudkleurige kranen. Zo zijn er talloze combinaties mogelijk om een mooie zwarte badkamer te creëren.

Zwarte accessoires toevoegen

Heb jij al een idee hoe je de zwarte badkamer gaat invullen? Kies je voor bijvoorbeeld een lichte tegel met zwarte sanitair en zwarte kranen? Dan kun je jouw zwarte badkamer helemaal afmaken door zwarte accessoires toe te voegen in jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een zwart zeeppompje of een zwarte tandenborstelhouder voor op jouw badmeubel. Je kan bij je toilet ook nog verschillende zwarte accessoires toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwarte toiletrolhouder of de handdoekhaak. Door zwarte accessoires in jouw badkamer toe te voegen, maak jij jouw zwarte badkamer helemaal af!

Zwarte accessoires toevoegen

Advies voor een zwarte badkamer

Wil je graag advies over een zwarte badkamer? Kom dan eens bij een van onze winkels. Onze adviseurs helpen je graag met het samenstellen van de zwarte badkamer. Geef je wensen door aan onze adviseurs en zij zullen je helpen met het vinden van de juiste materialen en producten voor de zwarte badkamer. Ben je benieuwd naar ons advies? Maak een vrijblijvende afspraak en onze adviseurs staan voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder