Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

6 tips om je gasverbruik tijdens het douchen te verminderen

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen: de gasprijzen stijgen en het lijkt er nog niet op dat ze op korte termijn weer zullen dalen. Veel mensen zoeken daarom naar manieren om gas te besparen in huis. Omdat er in de badkamer veel handige keuzes gemaakt kunnen worden waarmee je gas kunt besparen, zetten we onze belangrijkste tips voor je op een rijtje. Wil jij graag je gasverbruik tijdens het douchen verminderen? Lees dan snel verder.

Besparen op gas badkamer

Tip 1: inloopdouche of bad?

Veel mensen staan voor de keuze: wil ik een bad in mijn badkamer of ga ik voor een ruimere inloopdouche? Dit is een keuze die je vooral maakt op basis van persoonlijke voorkeur, maar die ook invloed heeft op jouw gasverbruik. Met een vol bad verbruik je namelijk wel drie keer zoveel water (en dus gas) als bij een gemiddelde douchebeurt. Neem dit dus mee bij de overweging of je een bad in de badkamer wil, of juist kiest voor een extra ruime en comfortabele inloopdouche.

Tip 2: waterbesparende douchekop

Wil je comfortabel douchen, maar wel op je gasverbruik letten? Kies dan voor een waterbesparende douchekop. Dit zijn douchekoppen die maar liefst 30-50% minder water verbruiken, maar door het slimme ontwerp nog steeds een comfortabele waterstroom geven. Een kleine aanpassing in jouw nieuwe badkamer, die veel positieve gevolgen kan hebben voor jouw gasverbruik.

Gas besparen bad of douche

Tip 3: upfall shower

Voor wie het nog grootser wil aanpakken (en dus nog meer op gas wil besparen), is er ook de upfall shower van het merk Xenz. Met dit gasbesparende douchesysteem wordt het gebruikte water opgevangen, gefilterd en rondgepompt. Hierdoor hoeft er minder water gebruikt én opgewarmd te worden. Het systeem is namelijk maar liefst 80% zuiniger dan een normale douche en verbruikt maar 1,2 liter warm water per minuut. En daarmee ga je zeker je gasverbruik tijdens het douchen verminderen!

Gas besparen douche ruimte

Tip 4: afgesloten doucheruimte

Misschien niet het eerste waar je aan denkt om je gasverbruik tijdens het douchen te verminderen , maar wel een goede om even bij stil te staan: het afsluiten van jouw doucheruimte. Wanneer je een inloopdouche hebt, verlies je namelijk warmte in de rest van de ruimte, waardoor je sneller geneigd bent om de temperatuur van het water te verhogen of langer onder de douche te blijven staan. En langer en warmer douchen betekent meer gasverbruik. Wanneer je de doucheruimte afsluit met bijvoorbeeld douchedeuren, blijft de warmte beter hangen. Comfortabeler voor jou én je portemonnee.

Tip 5: slimme verwarming

Warmte is natuurlijk van belang in de badkamer. Hoewel deze tip niet helemaal te maken heeft met het douchen zelf, willen we jullie deze tip toch meegeven. Het grootste gedeelte van de dag ben je niet in de badkamer. Verwarm daarom alleen de ruimte wanneer je in de badkamer bent. Er zijn tegenwoordig genoeg slimme verwarmingssystemen waarmee je jouw badkamer op precieze tijdstippen kunt verwarmen. Om dat je tijdens het douchen de meeste tijd doorbrengt in de badkamer, heeft deze tip toch een beetje invloed op het gasverbruik tijdens het douchen.

Denk daarnaast goed na over welke vorm van verwarming je in de badkamer plaatst. Wat hierin de verstandigste keuze is voor jouw gasverbruik, hangt af van verschillende factoren. Denk aan de mate waarin de badkamer gebruikt wordt, de grootte van de badkamer of bijvoorbeeld de indeling. Zo is vaak elektrische verwarming een slimme keuze. Onze badkameradviseurs kunnen je alles vertellen over welke keuzes voor jouw badkamer de beste zijn.

Badkamer verwarming gas
Thermostaatkraan gas besparen

Tip 6: de praktische thermostaatkraan

Vroeger hadden veel mensen nog mengkranen in de badkamer. Nu verkopen wij gelukkig alleen nog maar thermostaatkranen bij de douches. Hiermee hoeft het water niet met twee aparte knoppen geregeld te worden, maar kan je de temperatuur met één knop direct juist instellen. Met de andere knop regel je de watertoevoer. Wanneer je deze douchekraan standaard op een iets lagere temperatuur instelt, zal je het nog steeds warm hebben tijdens het douchen maar bespaar je een hoop op het gasverbruik tijdens je douchebeurt.

Tegenwoordig hoeft deze kraan niet meer recht onder de douchekop geplaatst te worden, maar kan de inbouw thermostaatkraan ook op een praktischere plek worden gemonteerd. Zo creëer je een fijnere inrichting in de badkamer, waarmee je direct het water uit kunt draaien wanneer je onder de douche uitstapt.

Wil jij het gasverbruik tijdens het douchen verminderen?

Ben jij op zoek naar een nieuwe badkamer en wil je hierbij rekening houden met je gasverbruik? Neem bovenstaande punten dan zeker mee in het maken van jouw keuzes! Iedere situatie en ruimte is uniek, dus bij Sani4All vinden we het belangrijk om jouw badkamer helemaal op jou af te stemmen. Als je precies wil weten wat in jouw situatie de beste oplossingen zijn om je gasverbruik te verminderen, plan je vrijblijvend jouw gratis adviesgesprek in. Onze adviseur luistert naar jouw wensen, brengt jouw badkamerruimte in beeld en zal altijd meedenken in de beste oplossingen voor jouw situatie. We zien je graag bij een van onze badkamerwinkels!

Plan jouw adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder