Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamer in de jaren '30 stijl

Altijd al graag een badkamer in de jaren ’30 stijl willen hebben? Maar wat is nou echt een kenmerk voor een badkamer in de jaren ’30. De badkamer in de jaren ’30 stijl is te herkennen aan onder andere de vintage touch. Een groot kenmerk van een badkamer in de jaren ’30 stijl zijn de tegels. Wil je weten wat nog meer kenmerken zijn van een badkamer in de jaren ’30 stijl? Lees dan verder.

Badkamer aaldering nijmegen (zevenaar) (header)

Bad jaren '30

Een bad in de jaren ’30 stijl is een bad die er chique uitziet. Een bad in de jaren ’30 stijl is een typisch jaren 30 meubel. Het bad heeft typische kenmerken, zoals dat het bad altijd een vrijstaand bad is. Je zou een bad in de jaren ’30 stijl nooit inbouwen, want dan is het kenmerk van een jaren 30 bad weg. Het vrijstaande bad staat namelijk op mooie klassieke poten. Het bad heeft een ovale vorm en heeft mooie afgeronde randen. Het bad in de jaren ’30 stijl is een mooi elegant bad, dit komt door de mooie afgeronde randen die het bad heeft.

Bad in jaren '30 stijl
Douche jaren '30

Douche in de badkamer

Als je een bad hebt in de jaren ’30 stijl, dan kan een douche in de jaren ’30 stijl natuurlijk niet ontbreken. Het is natuurlijk mooi als je het bad en de douche samen in dezelfde stijl neemt. Als mensen in de jaren 30 gingen douchen dan deden ze dat meestal in bad. Om dit makkelijker te maken hadden ze een badkraan met een handdouche. Wil je dus graag een douche in de jaren ’30 stijl, neem dan een douche met een handdouche erbij of neem een douchebad. Als je de douche apart hebt, kies dan voor een douchegordijn. Dit maakt je douche in de jaren 30 stijl helemaal af.

Toilet in een jaren '30 badkamer

Wat je tegenwoordig veel ziet zijn toiletten die aan de muur hangen. De stortbak is dan mooi weggewerkt in de muur en de toiletten hebben geen poot. Alleen is dit echt iets wat je de afgelopen jaren veel ziet. In de jaren 30 stijl is dit toch echt anders. Een paar kenmerken van het toilet in de jaren 30 stijl is dat de stortbak zichtbaar is en het toilet op één poot leunt. Bij het toilet in de jaren 30 stijl is het dus juist de bedoeling dat de stortbak zichtbaar is. Ook moet het toilet op één poot staan. Het duoblok toilet is hier een mooi voorbeeld van. Je kan het toilet eventueel mooi afwerken met een houten toiletbril in bijvoorbeeld de kleur zwart of echt in de kleur van het hout zelf. Maar vindt je een duoblok niet mooi, dan kan een ander toilet ook mooi zijn. Als de rest van de badkamer wel jaren '30 uitstraalt, maar het toilet geen kenmerken van de jaren '30 badkamer heeft kan het toch heel mooi zijn.

Toilet jaren 30
Wastafel jaren 30

Jaren '30 stijl wastafel

De wastafel in de jaren ‘30 stijl is totaal anders dan wat je tegenwoordig ziet. Tegenwoordig zie je namelijk wastafels die in combinatie zijn met een mooi badmeubel. De wasbakken zijn dan verwerkt in het badmeubel of staan er mooi op. Dit is iets wat je in een badkamer in de jaren ‘30 stijl niet terug ziet. Een wastafel in de jaren ‘30 stijl staat meestal maar op één poot. De wastafel heeft er dan ook geen kast onder, zodat de wastafel er in de badkamer mooi uitspringt. Je zou dus je spullen die je tegenwoordig in het badmeubel opbergt, ergens anders op moeten bergen. Dit kan soms wat onhandig zijn. Wil je toch graag een kast onder jouw wastafel, kies dan voor een houtenkast. De houtenkast kan je eventueel nemen met glazen deuren, dit zorgt ervoor dat het dan toch nog een beetje in de jaren ’30 stijl past.

Tegels jaren ’30 stijl

Wil jij graag een badkamer in de jaren ’30 stijl? Dan kunnen namelijk de tegels in de jaren ’30 stijl niet ontbreken. Dit zijn vaak kleine tegels. Meestal hebben ze een formaat van 10x10 cm. Het meest voorkomende in een jaren ’30 stijl badkamer is dat de vloer een patroon heeft in de tegels. Bijvoorbeeld zwart/ wit, in ruiten of een zwart en witte tegel om en om wat dan ook weer een patroon wordt. Je kan ook een tegel hebben waar al een patroon op staat. Deze tegel valt meestal meer op, dan bijvoorbeeld een zwart en witte tegel die samen een patroon vormen. Als je een tegel op de vloer hebt die een patroon vormt, dan zijn de tegels op de muur een effen kleur.  Een kleur die je ook veel ziet in een badkamer in de jaren ’30 stijl is mintgroen.

Tegels jaren 30

Sani4All

Wil je graag een badkamer in de jaren ’30 stijl en wil je graag weten hoe je al deze kenmerken samen kan voegen tot een mooi geheel. Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om samen met jou de badkamer in de jaren ’30 stijl samen te stellen. Kom bij ons langs en laat je inspireren.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder