Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De badkamer van de jaren 20 (1920 vs 2020)

Wij zijn hier gelukkig allemaal alweer een beetje bijgekomen van de decembermaand. 2020 is voor ons mooi begonnen: met in december de opening van onze winkel in Gouda en komende maart de opening in Beuningen in het vooruitzicht, zijn we vol enthousiasme het nieuwe jaar ingestapt! Nu we al bijna een maand in het nieuwe jaar zitten, vinden wij het leuk om een terug te blikken. In dit artikel niet naar het afgelopen jaar, maar naar 100 jaar geleden: de jaren '20! Want in de loop der tijd zijn badkamers flink veranderd. We vertellen je over hoe een badkamer er in de vorige “twenties” uitzag, en hoe verschillende badkamerelementen door de tijd heen zijn veranderd in vorm en gebruik.

Vrijstaand Bad

Een badkamer “ensuite”

Waar de badkamer nu meestal een aparte ruimte in een huis is, was de badkamer in de jaren '20 vaak een verlengde van de slaapkamer. Hoewel dit nu nog steeds sporadisch voorkomt in nieuwe badkamers, is het nu veel gebruikelijker om de badkamer in een aparte ruimte te plaatsen. Door deze ruimte te voorzien van goede betegeling en afzuiging, zullen schimmels en vuil zoveel mogelijk worden tegengehouden. Het plaatsen van de badkamer in een aparte ruimte is vooral een praktische keuze. Zo hoeven gezinsleden niet door de ouderlijke slaapkamer om zich te kunnen wassen.

Toch komt het anno 2020 nog steeds voor dat mensen de badkamer aan hun slaapkamer bouwen. Dit kan een ruimtelijke oplossing zijn, maar heeft ook veel met sfeer te maken. Want hoe heerlijk is het om direct vanuit een warm bad door te kunnen naar een warm bed? Wij snappen deze trend wel. Wellicht dat de ensuite badkamer in deze jaren '20 weer terug komt.

Koper aan de leiding

Ook een trend in de badkamer in de jaren '20 van de vorige eeuw: de koude, zinken tobbes maakten langzaam plaats voor losstaande baden van koper. Dit materiaal voelde al een stuk comfortabeler aan, en hield de warmte beter vast. Door de jaren heen is het materiaal waarvan baden maken zo doorontwikkeld, dat we nu gelukkig niet meer met zware, koperen baden hoeven aan te komen voor een fijne bad-ervaring. Hoewel koper natuurlijk een mooie uitstraling heeft, zijn de materialen van tegenwoordig een stuk praktischer. Zo kennen baden vele verschillende vormen en maten, waardoor deze gemakkelijker in een badkamer te plaatsen zijn. Om weer lekker in de twenties te komen, kun je ook nu nog steeds kiezen voor een vrijstaand bad. Zo heb je de charmes van 100 jaar geleden én de luxe van de moderne badkamer!

De luxe jaren '20 badkamer

De luxe van een badkamer uitte zich in 1920 vooral in de vorm van luxere en duurdere materialen. Een badkamer was vooral praktisch, maar de rijkeren zorgden er met kostbare badkamermeubels voor dat hun badkamer luxer in het oog viel. In de huidige jaren '20 denken we bij luxe voornamelijk aan de functies van een badkamerelement. Denk bijvoorbeeld aan een whirlpool om even helemaal tot ontspanning te komen, of een sunshower voor een gezonde vitamine D-boost. Een specifiek beeld van een luxe badkamer bestaat niet zozeer meer. Belangrijk is vooral dat we in de badkamer heerlijk kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Dit kan door luxe elementen te plaatsen, maar ook door de badkamer compleet in eigen stijl in te richten.

Jouw jaren ’20 badkamer

Ben jij er helemaal klaar voor om jouw badkamer volgens de nieuwe jaren '20 stijl in te richten. Wij laten je graag zien wat er anno 2020 allemaal mogelijk is op badkamergebied! Van verschillende vormen baden tot de meest luxe badkameraccessoires; je vindt het allemaal bij ons in de winkel. Kom dus gerust een keer langs bij een Sani4All winkel bij jou in de buurt, en laat je inspireren door de badkamertrends van de jaren 20!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder