Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Stappenplan voor de voorjaarsschoonmaak van je badkamer

Het voorjaar is in zicht en dat betekent: tijd voor een voorjaarsschoonmaak! Het schoonmaken van de badkamer geeft veel voldoening, maar is voor veel mensen een vervelend klusje en wordt daarom toch vaak uitgesteld! Om voor een beetje extra motivatie te zorgen hebben we een stappenplan voor de voorjaarsschoonmaak voor je opgesteld. Zo heb je binnen no time je badkamer schoon, en kan je heerlijk van de lente genieten in jouw prachtig schone badkamer!

Voorjaarsschoonmaak

1. Opruimen & afstoffen

Een opgeruimde ruimte maakt een stuk makkelijker schoon dan een rommelige. Begin daarom je voorjaarsschoonmaak met het opruimen van je badkamer. Leeg de prullenbakken en bekijk of er producten kapot zijn. Loop daarnaast al je kasten en lades na om te kijken of er spullen zijn die je niet meer gebruikt, over de datum zijn of kapot zijn. Door deze weg te gooien zorg je meteen voor meer ruimte in je kasten en lades. Terwijl je bezig bent met het uitzoeken van je kasten en lades kan je deze direct schoonmaken. Haal een doekje er doorheen en neem direct de wastafel mee.

Opruimen badkamer
Kranen ontkalken

2. Kraan & tegels ontkalken

Nadat je de badkamer hebt opgeruimd en afgestoft is het tijd voor het grotere werk. In het kraanwater zit kalk, waardoor er vaak kalkaanslag op tegels, kranen en de douchekop zit. Deze moeten dus worden ontkalkt. Belangrijk is dat je bij het ontkalken geen schuurspons of agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Deze beschadigen namelijk de kranen waardoor deze sneller gaan roesten. We raden daarom aan om een zacht reinigingsmiddel te gebruiken op citroenbasis. Spuit deze op een doek en breng het dan aan op je kranen. Door het middel eerst op een doek te spuiten voorkom je dat je te veel reinigingsmiddel gebruikt. Voor het schoonmaken van je tegels is het belangrijk dat je dit niet doet met een middel waarvan de pH-waarde lager is dan 7. Spoel na het aanbrengen van het schoonmaakmiddel op je kranen en tegels de materialen grondig af. Mocht je last hebben van hardnekkige kalk, dan kan je het reinigingsmiddel een uur laten intrekken voordat je het afspoelt. Wil je graag weten welke middelen geschikt zijn? Lees dan hier onze onderhoudstips.

3. Douchecabine schoonmaken

Bij stap 2 kan je ook alvast de douchekop en de thermostaat van de douche meenemen. Zo kan je daarna direct verder met de rest van de douche. Heb je een glazen douchewand of -cabine? Maak deze dan ook schoon met een zacht reinigingsmiddel. Vaak zit hier namelijk ook kalk op. Dit kan je voor een groot deel voorkomen door na het douchen de wand of cabine droog te maken met een trekker. Naast het schoonmaken van het glas, is het ook belangrijk dat je de douchegoot of douchedrain schoonmaakt. Vaak gaat hier veel vuil inzitten, waardoor deze verstopt kan raken. Zeker niet het leukste klusje, maar wel heel belangrijk om te doen.

Douchecabine schoonmaken
Toilet schoonmaken

4. Toilet schoonmaken

Niet elke badkamer heeft een toilet, maar je kan bij deze stap natuurlijk ook je toiletruimte schoonmaken. Het is verstandig om van tevoren al reinigingsmiddel in het toilet te doen. Zo kan dit intrekken en is je toilet makkelijker schoon te maken. Nadat je dit hebt gedaan kan je beginnen met het schoonmaken van het toilet. Doe dit met een sopje met een mild reinigingsmiddel. Begin vervolgens bij het meest schone gedeelte van het toilet en werk naar het meest ‘vieze’ gedeelte toe. Maak daarna met een toiletborstel de pot van het toilet schoon. Nadat je deze stappen hebt gevolgd hoef je alleen nog maar te dweilen en kan je weer genieten van een stralende toiletruimte!

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar een complete badkamer en weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruitziet of wil jij je eerst laten inspireren? Op onze website vind je veel badkamer inspiratie, zo kan je ontdekken wat bij jou en je badkamer past. Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen, dat is terug te zien in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Ben je op zoek naar de laatste trends? Lees dan onze blogs met de laatste badkamer trends. Wil je graag weten hoe je droombadkamer eruit komt te zien? Of ben je bijvoorbeeld benieuwd welke tegels het beste passen in je badkamer. Met onze laagdrempelige 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder