Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Helaas moet je het af en toe weer onder ogen komen: je badkamer moet een grote schoonmaakbeurt. Hoewel je het natuurlijk wekelijks afstoft en er een doekje overheen haalt, moet het af en toe nou eenmaal grondig worden geboend. Je badkamer ziet er vaak schoon uit, maar niets is minder waar. Maar hoe ga je nou precies te werk? Wij hebben een stappenplan voor je geschreven:

Schoonmaken badkamer

Maak het filter schoon

Het is belangrijk om van boven naar beneden te gaan werken, anders blijf je bezig met schoonmaken. Begin daarom eens bij het filter van de badkamer. Deze bevindt zich in het plafond en hier zit vaak nogal wat stof in. Spoel dit filter af onder de kraan en druk hem er weer schoon in. Heb je geen filter wat je los kunt halen? Ga dan direct naar de volgende stap.

Aan de slag met ontkalker

In kraanwater zit kalk dat zich daardoor verspreid door de badkamer. Daarom moet dit grondig schoongemaakt worden. Gebruik een ontkalker die op alle plekken kunt sprayen waar het water komt. De muren, tegels, kraan, douchekop en wastafel moeten dus goed gereinigd worden. Boen het goed schoon en spoel alles vervolgens goed schoon met water. Je kunt nu weer een tijdje kalkvrij douchen. Heb je dit al een te lange tijd niet schoongemaakt? Dan kan het kalk inmiddels hardnekkig aanwezig zijn en daarom kun je de ontkalker beter even een aantal uur laten intrekken voordat je het schoonspoelt.

Vieze voegen schoonmaken

De voegen tussen de tegels kunnen erg snel verkleuren. Dit oogt vaak ook niet erg schoon, dus daarom moet je dit ook goed meenemen tijdens je grote schoonmaak. Maar hoe kun je dit het beste schoonmaken? Gebruik toiletreiniger of schoonmaakazijn voor de voegen en laat dit even intrekken. Boen vervolgens goed met een oude tandenborstel en spoel het weg met water. Als het goed is, zijn jouw voegen nu weer schoon.

Verstopt doucheputje

Heb je vaak last van een verstopt doucheputje maar maak je dit wekelijks schoon? Dan kan het probleem dieper van binnen zitten. Dit komt bijvoorbeeld door de resten van douchegel en shampoo. Gooi in dit geval wat ontstopper in het putje en dit gaat direct zijn werk doen. Pas wel op, want dit spul is vaak erg hardnekkig. Spoel het na een tijdje goed weg met water, want je wilt zelf niet in aanmerking komen met deze ontstopper.

Nieuwe badkamer? Kijk bij Sani4All

Je kunt nu direct aan de slag met het schoonmaken van jouw badkamer. Wil je ook graag een nieuwe badkamer? Dan raden wij je aan om eens langs te komen om onze badkamers te bewonderen. Je kunt ook even contact met ons opnemen en dan helpen wij je graag verder. Je staat er in ieder geval nooit alleen voor!

Afspraak maken

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder