Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips om water in de badkamer te besparen

Vind jij duurzaamheid in de badkamer belangrijk en vraag jij jezelf wel eens af hoe je water kan besparen in de badkamer? Wij verbruiken gemiddeld 110 liter water uit de kraan per persoon, per dag. Hiervan gebruiken we nog geen 2% als drinkwater gebruiken. Grote ‘uitgaven’ van ons watergebruik zijn: baden of douchen, toiletteren en de was doen. Hoe kan je water besparen op deze gebieden? Om bewuster met water om te gaan geven wij je waterbesparende tips. Goed voor het milieu én voor je portemonnee!

Water besparen in de badkamer

Water besparen met de juiste kraan

Met een waterbesparende douchekop kun je wel 30% tot 50% minder water gebruiken dan met de ouderwetse douchekop/kraan. Vraag onze adviseurs gerust om meer informatie over douchekranen! Bij een bestaande badkamer zit je vaak niet te wachten op een ingrijpende verbouwing om de badkamer te voorzien van duurzame producten en materialen. Met kleine, slimme oplossingen kunt je echter ook veel geld besparen. Zo zetten de meeste mensen de hendel automatisch in de middenstand bij het openen van de kraan. Dit zorgt ervoor dat het water eerst opgewarmd moet worden, wat extra energie kost. Bij een kraan die voorzien is van de CoolStart-technologie staat de hendel automatisch in de middenpositie, waarbij de kraan eerst koud water geeft en de cv-ketel niet direct aan hoeft te slaan. Handig om eenvoudig energie te besparen!

Kies vaker voor douchen

Lekker ontspannen na een drukke dag? Een warm bad is voor veel mensen de manier om tot rust te komen. Het kost ongeveer 120 liter water om een bad te vullen. Dit is wel drie keer zoveel als bij een warme douche. En als je een water besparende douche gebruikt bespaar je nóg meer water. De douchekoppen zijn zo ontwikkeld dat ze minimale hoeveelheid water doorlaten zonder dat je hier wat van merkt. Zo kan je gewoon genieten van een ontspannende warme douche, en ondertussen flink water besparen!

Besparend douchen

Natuurlijk geldt: hoe korter je doucht hoe minder water je verbruikt. Je behaalt al een hoop besparing door 1 minuut korter te douchen. Namelijk gemiddeld maar liefst 10 liter water per dag. Dit lijkt niet veel maar bij een gemiddeld huishouden komt dit neer op 280 liter per week dus 14.560 liter per jaar! Door een timer te gebruiken kan je beter inschatten hoelang je onder de douche staat en daardoor beter bepalen hoeveel tijd je voor een douchebeurt nodig hebt. Gebruik eens een timer en stel je vooraf een maximaal aantal minuten in. Zodra de timer afloopt zet je de douche uit. Dit vergt enige discipline, maar de besparing is merkbaar. Met de Xenz Upfall shower wordt water besparen tijdens het douchen wel heel makkelijk. Deze douche is ongeveer 80% zuiniger dan een normale douche, zonder in te leveren op kracht en comfort. Door het unieke Upcycle systeem wordt het gebruikte water opgevangen, gefilterd, verwarmd en rondgepompt. De Upfall Shower verbruikt slechts 1,2 liter warm water per minuut. Dat is pas functioneel water besparen!

Waterbesparende kraan badkamer
Waterbesparende toiletten badkamer

Waterbesparende toiletten

Tegenwoordig zijn de meeste toiletten voorzien van een waterbesparende druktoets. Je kunt water besparen door te kiezen voor een kleine of grote spoeling. Dit betekent dus dat je water kunt besparen, omdat je hier slechts één soort spoeling kunt gebruiken. Benieuwd naar de nieuwste modellen? Bekijk hier onze drukpanelen. Na een toiletbezoek druk je snel op de grote knop om het toilet grondig door te spoelen. Hierbij gebruik je ongeveer 6 liter water. Tegenwoordig zijn de meeste spoelsystemen voorzien van de nieuwste technologieën, waardoor je het toilet ook grondig kunt doorspoelen met minder water. Bij verschillende spoelsystemen is het spoelvolume in te stellen. Zo kun je bij de grote knop instellen dat er geen 6 liter, maar 4 liter gebruikt mag worden bij het doorspoelen van het toilet.

Zet het water uit tijdens het tandenpoetsen

Dit spreekt voor zich. Door het water niet te laten lopen tijdens het poetsen bespaar je een flinke hoeveelheid water. Op jaarbasis bespaar je hiermee ongemerkt tientallen liters water. Dat is snel bespaard!

Meer weten over waterbesparing of duurzaamheid in de badkamer?

Ben je ook op zoek naar oplossingen om water te besparen of oplossingen voor een duurzame badkamer? Onze specialisten staan voor je klaar en helpen je verder zodat je een complete badkamer vindt die helemaal past bij jouw wensen en eisen. Maak snel een afspraak bij een Sani4All winkel bij jou in de buurt. Onze badkamerspecialisten staan graag voor je klaar om een badkamer te ontwerpen en bij je thuis te monteren.

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Badkamer onder een schuin dak (2)

Badkamer onder een schuin dak, hoe vind je toch de perfecte indeling?

Lees verder

Voor en nadelen douchebad

De voor- en nadelen van een douchebad

Lees verder

Natuurlijke badkamer moodboard

Zo richt je een natuurlijke badkamer in

Lees verder

Badkamer monteren

Jouw badkamer plaatsen: dit regelen we voor je

Lees verder