Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips om water in de badkamer te besparen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Wil je graag meer gaan besparen op water? Dan kan je al beginnen in de badkamer, in de badkamer kan je namelijk veel water besparen. Hiervoor kan je grote aanpassingen in je badkamer doen, bijvoorbeeld je douchekop of toilet vervangen. Maar je kan ook al flink besparen met kleine aanpassingen, denk hierbij aan kleine aanpassingen die je kan toepassen als je zelf onder de douche staat. In deze blog geven we een paar tips hoe je kunt besparen.

Water besparen in badkamer header

Kies voor een waterbesparende douchekop

De oude douchekraan vervangen voor een nieuwe douchekop kan er al voor zorgen dat jij minder water gaat verbruiken. Ga je jouw douchekop vervangen, kies dan voor een waterbesparende douchekop. Een waterbesparende douchekop is net zo fijn als een standaard douchekop, hiermee bespaar je 30%-50% water. Er bestaan ook waterbesparende regendouches. Zo kun je optimaal genieten van de voordelen en het comfort van de regendouche, alleen gebruik je veel minder water. Neem daar ook een handdouche bij. Dit is voornamelijk makkelijk, omdat het een harde straal heeft om je haren te wassen en uit te spoelen. Door alleen de handdouche te gebruiken als je jouw haren niet hoeft te wassen, gaat er niet veel water verloren. Hierdoor bespaar je dus ook weer water.

Douchekop
Timer

Gebruik een timer

Wil je graag water besparen in je badkamer? Gebruik dan eens een timer bij het douchen en bekijk hoe lang je aan het douchen bent. Een douchebeurt is namelijk al snel langer dan je denkt. Je verbruikt namelijk bij een douchebeurt van maar liefst 8 minuten ongeveer 65 liter water. Als een douchebeurt maximaal 5 minuten per keer duurt, bespaar je per douchebeurt 15 liter water. Je bespaart per jaar dan maar liefst 5475 liter water. Door jouw douchebeurt te timen ben je bewuster van de tijd en bespaar je dus sneller water. Zet bijvoorbeeld een zandloper in de douche, zo kun je de tijd bijhouden en het is ook nog een stijlvol accessoire.

Draai de kraan tussendoor dicht

Veel mensen laten de kraan aan staan bij bijvoorbeeld het tandenpoetsen. Dit is eigenlijk verspilt water, want dat water gebruik je niet. Draai de kraan dus tussendoor dicht, een makkelijkere manier van water besparen bestaat er niet. Als je namelijk de kraan open laat staan tijdens het tandenpoetsen verbruik je al snel 5 liter water per minuut.  Maar je kan niet alleen op deze manier besparen tijdens het tandenpoetsen, maar denk hierbij ook aan het wassen van je haren. Als je jouw haren gaat wassen of de shampoo in laat trekken, kan je ook de kraan dicht draaien. Je kan ook kiezen voor een stop in je wastafel. Je kan de waskom vol laten lopen met water en hoef je de kraan niet te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij het scheren.

Kraan dichtdraaien
Toilet

Waterbesparend toilet

Waar je ook veel water mee kan besparen is met een toilet. Er bestaan verschillende waterbesparende toiletten. De toiletten zijn waterbesparend omdat je zelf kunt bepalen hoeveel water je verbruikt. Ze hebben namelijk een spoelonderbreker, waardoor je dus de spoeling kan onderbreken als je geen water meer nodig hebt. Als je jouw oude toilet alleen al gaat vervangen door een nieuw toilet, bespaar je al water. De nieuwe toiletten verbruiken namelijk al veel minder water. Voorheen verbruikte de toiletten tussen de 9 en 12 liter water en dat is nu bij de nieuwe toiletten tussen de 3 en 6 liter.

Kies voor een douchebeurt

Ga je graag in bad, maar wil je wel water besparen? Kies dan toch voor om vaker onder de douche te stappen. Een bad nemen kost namelijk veel meer water dan een douchebeurt. Bij het nemen van een bad gebruik je gemiddeld tussen de 120 tot 150 liter water. En bij een douchebeurt van 8 minuten is dat 65 liter water. Als je wilt besparen, kies er dan voor om minder vaak in bad te gaan, maar spring vaker lekker onder de douche.

Douchebeurt
Lekkende kraan

Vervang je lekkende kraan

Heb je een lekkende kraan in je badkamer? Zorg dan dat je deze zo snel mogelijk vervangt. Jouw lekkende kraan verbruikt namelijk onnodig water. Het is water wat je niet echt gebruikt. En jouw lekkende kraan verbruikt meer water dan je zou verwachten. Als je de kraan die lekt dus vervangt voor een nieuwe kraan, ga je uiteindelijk best wel wat water besparen.

Graag meer advies over het besparen

Wil je graag meer te weten komen over hoe je het beste water kan besparen in de badkamer? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar om jou te helpen met het besparen van water. Maak een afspraak en onze adviseurs hebben alvast een kopje koffie of thee voor je klaar staan.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder