Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Verschillende soorten/ type wastafels

Er zijn verschillende soorten & type wastafels, maar welke wastafel kies je voor in jouw badkamer. Kies vooral een wastafel die bij je past. Denk hierbij aan de ruimte van jouw badkamer, jouw gezinssituatie en jouw budget. Heb je bijvoorbeeld een groot gezin, dan is een dubbele wastafel heel handig, maar heb je daar wel de ruimte voor in jouw badkamer? In deze blog lees je welke soorten & type wastafels er zijn.

Verschillende soorten wastafels

Hangende wastafel

Deze wastafel wordt opgehangen aan de wand. De hangende wastafel is vooral handig in een kleinere badkamer of in een badkamer waar je minder waarde hecht aan de ruimte voor een wastafel. Je hebt voor de hangende wastafel namelijk niet veel ruimte nodig, maar geeft wel de illusie dat er meer ruimte is. Wat aan de hangende wastafel alleen wat onhandig is, is dat er geen meubel onder de wastafel zit. Hierdoor heb je minder opbergruimte en zou je jouw badkamer spullen ergens anders op moeten bergen. Je zou bijvoorbeeld wel een kolomkast in jouw badkamer kunnen plaatsen, zodat je jouw spullen toch op een handige plek kan opbergen. Bij een hangende wastafel is de afloop en de sifon zichtbaar, dit vinden de meeste mensen minder mooi. Het voordeel hiervan is dat het wel makkelijk is voor onderhoud. Je kunt er makkelijk bij als er bijvoorbeeld lekkage is of als het verstopt zit.

Hangende wastafel
Inbouw wastafel

Inbouw wastafel

Deze wastafel zit verwerkt in een badmeubel. De inbouw wastafel kun je eigenlijk in elke badkamer plaatsen. Alleen moet je bij een kleine badkamer rekening houden met de grote van het meubel en met de loopruimte. Bij een inbouw wastafel is de wastafel netjes weggewerkt in een badmeubel waardoor het allemaal één geheel lijkt. Doordat de wastafel is weggewerkt in het badmeubel, straalt het rust uit. Hierdoor oogt dit deel van de badkamer overzichtelijk en geordend. Een voordeel van de inbouw wastafel is dat het makkelijk schoon te maken is. Een nadeel van de inbouw wastafel is dat het onderhoud wat moeilijker is dan bij een hangende wastafel. De afloop en de sifon zijn namelijk mooi weggewerkt in het meubel en hierdoor kun je er dus wat moeilijker bij.

Opbouw wastafel

Deze wastafel zit boven op het badmeubel geïnstalleerd. De opbouw wastafel kun je eigenlijk ook in elke badkamer plaatsen. Alleen moet je bij de opbouw wastafel net zo als bij de inbouw wastafel rekening houden met de grote van het meubel bij een kleinere badkamer. Bij een opbouw wastafel is de wastafel mooi boven op het meubel geplaatst waardoor het ook een mooi geheel is. Hierdoor straalt het net zo als bij een inbouw wastafel rust uit. De opbouw wastafel is in verschillende vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld in rond, ovaal, rechthoekig en vierkant. Je moet bij een opbouw wastafel wel rekening houden met de wastafelkraan, de kraan moet er namelijk goed bijpassen. Je kan bij een opbouw wastafel bijvoorbeeld kiezen voor een hoge kraan of een kraan die in de muur verwerkt is.

Opbouw wastafel
Dubbele wastafel

Enkele of dubbele wastafel

Weet je al of je een hangende wastafel, inbouw wastafel of een opbouw wastafel wilt hebben? Je hebt daarna ook nog de keuze of je een enkele of een dubbele wastafel wilt hebben. Een enkele wastafel is geschikt voor een kleine ruimte of voor een klein gezin. Je kan ook kiezen voor een enkele wastafel bij een groot gezin of een grote ruimte, maar dan kun je misschien beter toch kiezen voor een dubbele wastafel. Met een dubbele wastafel in een groot gezin bespaar je namelijk veel tijd. Iedereen kan zijn ochtendrituelen of avondrituelen doen in de badkamer zonder elkaar in de weg te lopen. Hoe ideaal is het als je ’s ochtends met z’n tweeën in de badkamer staat en je hebt je eigen waskom. Een dubbele wastafel is voor een kleine badkamer niet altijd de juiste oplossing. Heb je een kleinere badkamer, maar wil je wel graag een dubbele wastafel? Kijk dan even goed naar de indeling van jouw badkamer, door de indeling iets te veranderen kan er nog veel mogelijk worden.

Materialen

De wastafels zijn er in verschillende materialen en in verschillende afmetingen. Kies voor een wastafel die bij de stijl en de ruimte van jouw badkamer past. De afmetingen van de wastafels variëren tussen de 50cm en de 65cm breed, en tussen de 42cm en de 50cm diep. Hieronder lees je welke materialen er zijn, de eigenschappen daarvan en bij welke badkamerstijl het past.

  • Keramiek, dit is het meest gebruikte materiaal voor wastafels. Keramiek bestaat uit gebakken aardewerk met een glazuurlaag. Keramiek is sterk, krasbestendig en hittebestendig. Keramiek is makkelijk schoon te houden en heeft een lange levensduur. Het kan goed tegen chemische schoonmaakmiddelen, maar kijk altijd goed uit met chemische schoonmaakmiddelen. Een keramische wastafel zie je veel bij de moderne badkamer.
  • Natuursteen, dit materiaal is robuust. Bij dit materiaal moet je rekening houden dat het nooit hetzelfde is. Doordat het een natuurlijk product is heeft ieder product zijn eigen structuur en kleur, ieder product is dus uniek. Natuursteen is gevoelig voor chemische producten, daarnaast is het poreus en niet krasbestendig. Natuurstenen wastafel zie je veel bij de industriële badkamer.
  • Graniet, dit materiaal ziet er robuust uit, is hard en krasbestendig. Graniet is gevoelig voor kalk en kan niet tegen zuur. Kijk dus uit met chemische schoonmaakmiddelen van onder andere, citroen, azijn en ammoniak. Bij graniet kunnen bacteriën zich makkelijk hechten, waardoor het voor langere termijn wel wat onhygiënischer is. De granieten wastafel zie je veel bij de landelijke badkamer.
Materiaal wastafels

Jouw Sani4All Winkel

Wil jij graag meer informatie over de verschillende soorten en type wastafels? Wil jij graag weten of er een dubbele wastafel in jouw badkamer past? Kom dan eens langs bij een van onze winkels en laat je inspireren. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar om de juiste wastafel voor je te vinden. Maak een afspraak en het kopje koffie of kopje thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder