Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen?

Je nieuwe badkamer is opgeleverd en je hebt ‘m inmiddels ook al in gebruik. Dan komt de eerste schoonmaakbeurt natuurlijk ook om de hoek kijken. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt om een badkamer mee schoon te maken. Vaak wordt benoemd dat milde schoonmaakmiddelen geschikt zijn voor de materialen van een badkamer, maar worden er geen concrete voorbeelden gegeven. Daarom geven we jou een aantal voorbeelden van milde schoonmaakmiddelen.

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen

Groene zeep

Groene zeep is een zacht schoonmaakmiddel en daardoor heel geschikt om verschillende soorten sanitair in de badkamer mee schoon te maken. Zo kun je er kranen mee ontkalken, zonder dat deze beschadigen. Ook is het geschikt om je douchegoot mee schoon te maken. Het heeft een ontvettende werking, waardoor je het vuil eenvoudig van je goot afkrijgt.

Basis van citroenzuur

Citroenzuur klinkt misschien wel als een agressief schoonmaakmiddel, maar dat is het dus niet. Dit schoonmaakmiddel is heel geschikt om kalk van materialen als keramiek af te halen. Je kunt dit dus gebruiken om je tegels en je wastafel mee te ontkalken. Ook kun je je kranen ermee ontkalken, belangrijk hierbij is dat je dit niet direct op de kraan aanbrengt.

Waskom
Badkamerspiegel

Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een huis-, tuin- en keukenmiddel dat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Ook voor een aantal materialen in de badkamer is het geschikt. Zo kun je het gebruiken om kalk en schimmel tussen de voegen te verwijderen. Daarnaast is het geschikt om kalkresten van de douchewand of – deur te verwijderen. Het nadeel van schoonmaakazijn is dat je het even in moet laten trekken en het hierdoor tijdrovend is. Daarnaast moet je ook oppassen met siliconenkitranden, die kunnen niet tegen schoonmaakazijn.

Autowax

Het klinkt misschien vreemd, maar autowax is een goed middel om het glaswerk zoals de douchecabine en de spiegel mee schoon te maken. De meeste glazen douchecabines zijn tegenwoordig voorzien van een nano-antikalk coating. Maar voor oudere cabines én spiegels is het een ideaal middel. Het maakt het glas namelijk niet alleen schoon, het legt er ook een beschermend laagje overheen. Hierdoor beslaat het glas voor een periode van een tot twee maanden niet.

Wasverzachter

Nog zo’n onverwachts middel: wasverzachter. Dit kun je goed gebruiken om je tegels mee schoon te maken, het verwijdert namelijk kalkaanslag en zeepresten. Beide kunnen, vooral op tegels, erg hardnekkig zijn. Voeg een scheut wasverzachter toe aan warm water, breng dit aan met een doek en laat het tien minuten intrekken. Hierna kun je de tegels afdoen met een doek. Het is belangrijk dat je de tegels goed droogt. Doe je dit niet, dan worden de tegels erg glad en kun je dus uitglijden.

Douchekraan en tegels
Glanzende kraan

Niet te gebruiken

Er zijn dus verschillende schoonmaakmiddelen die je kunt gebruiken om de badkamer schoon te maken. Maar welke middelen kun je beter laten staan? Agressieve schoonmaakmiddelen, zoals antikalk en schuurmiddelen, zijn voor vrijwel alle materialen schadelijk en kun je dus beter vermijden. Ook microvezeldoekjes kunnen schadelijk zijn voor oppervlakken als keramiek.

Meer schoonmaakadvies?

Zou je graag meer advies ontvangen over het schoonmaken van jouw nieuwe badkamer? Je kunt op onze website meer onderhoudstips vinden om je badkamer schoon te maken. Heb je nog geen nieuwe badkamer gekocht, maar ben je nog op zoek en wil je meer advies over verschillende materialen? Kom dan gerust eens naar onze winkels. Onze adviseurs staan daar voor je klaar om je van advies te voorzien.

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder