Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De mogelijkheden voor een tweede toilet

Lang niet alle huizen hebben een tweede toilet. Misschien heb je een nieuw huis gekocht of wil je je huidige huis verbouwen en wil je een extra toilet plaatsen. Maar kan dit wel zomaar? Welke alternatieven zijn er? Wij zetten alle mogelijkheden voor je op een rijtje.

Tweede toilet

Afvoer

Een toilet heeft een andere afvoer nodig dan bijvoorbeeld een douche. Waar bij een douche een afvoer met een diameter van 75 millimeter voldoet, moet deze voor het toilet minimaal 110 millimeter zijn. In huizen waar er boven geen toilet zit, is er vaak geen geschikte afvoer aanwezig. Dit kan dus voor problemen zorgen wanneer je een extra toilet wil plaatsen. Vaak gaat het om een tweede toilet op de eerste of tweede verdieping. De afvoer loopt dan niet door naar boven waardoor er geen toilet kan worden aangesloten. Goed is om hier bij het eventuele verbouwen al rekening mee te houden.

Afvoer tweede toilet
Aansluiting riolering tweede toilet

Aansluiten riolering

Wil je je oude toilet vervangen voor een nieuwe? Dan is dit geen probleem, (hoogstwaarschijnlijk) is het toilet aangesloten op een afvoerpijp met een diameter van 110 millimeter. In sommige gevallen is er nog geen tweede toilet, maar is wel de juiste afvoer aanwezig. Als de badkamer op dezelfde verdieping zit, zit er waarschijnlijk een bad in de badkamer waar gekozen is voor een afvoer van 110 millimeter. Je kunt dan deze afvoer gebruiken om je toilet op aan te sluiten. Let op: niet alle baden zijn aangesloten op een afvoer van 110 millimeter, verstandig is om dit eerst te controleren voordat je besluit een toilet te plaatsen.

Doortrekken riolering

Mocht er een geschikte afvoer aanwezig zijn, kan het ook zijn dat deze niet op de goede plek zit. Er is dan een mogelijkheid om de afvoer door te trekken naar de geschikte plek. Als deze op dezelfde verdieping zit is dit vaak een kleine ingreep. De afvoer kan dan bijvoorbeeld ook vanuit het huidige toilet doorgetrokken worden naar de gewenste plek. Wel moet je er hierbij rekening mee houden dat er breekwerk aan te pas komt. Om de afvoer weg te werken kan het nodig zijn om er een koof om heen te plaatsen.

Doortrekken riolering
Sanibroyeur

Sanibroyeur

Het kan ook zijn dat je liever niet te veel wil breken in je huis. Dan is er nog een andere oplossing: de Sanibroyeur. Dit is een toilet waarbij er geen speciale afvoer aangelegd hoeft te worden. Het bevat een vermaler die ontlasting, afvalwater en toiletpapier compact vermaalt. Hierdoor kan alles door een smallere afvoerbuis worden afgevoerd. Doordat er een smalle afvoerbuis gebruikt wordt is een aansluiting op het riool ook niet nodig. De Saniboyeur heeft een sterk pompsysteem die ervoor zorgt dat het toilet soepel doorgespoeld wordt. Doordat je geen aansluiting op het riool nodig hebt kan je een Sanibroyeur dus overal plaatsen. De vermalers met pompsysteem zijn los verkrijgbaar, je kan dus gewoon een toilet naar jouw smaak uitzoeken. Hierdoor vallen de kosten van het maken van een wc zonder aansluiting ook mee.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar toilet inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers en toiletten bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer of complete toilet ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van het plaatsen van extra toilet? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder