Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Unieke tegelpatronen in jouw badkamer

Er zijn veel verschillende tegelpatronen waar je uit kunt kiezen voor een wand. Maar welke tegel past nou bij jouw nieuwe badkamer? Een tegel bepaalt namelijk echt de sfeer van jouw badkamer. In onze winkels vind je het grootste tegelassortiment van Nederland, er is dus altijd wel een tegel die past bij jouw wensen. Hieronder beschrijven we verschillende soorten tegelpatronen.

Unieke tegelpatronen header

Visgraat

Een tegel met een visgraatpatroon is niet heel nieuw of uniek. Je ziet het de laatste tijd steeds meer, niet alleen in de badkamer, maar ook op andere plekken in het huis. Met het visgraatpatroon geef jij je badkamer wel een speelse touch. Je kan ervoor kiezen om de tegel met het visgraatpatroon alleen op de vloer te leggen of juist alleen de wand. Wil je een deel van de wand laten opvallen? Kies dan voor decortegels in het visgraatpatroon. Als je deze achter bijvoorbeeld jouw badmeubel doet, kan dit de eyecatcher van je badkamer worden.

Visgraat
Hongaarse punt

Hongaarse punt

Een tegelpatroon met een Hongaarse punt lijkt heel erg op een visgraatpatroon, maar er zit daadwerkelijk verschil in. Het verschil tussen deze patronen zit hem in de vorm van de tegels. De tegels die je bij het patroon van een Hongaarse punt gebruikt, hebben een schuine hoek. Doordat de tegels een schuine hoek hebben, kunnen de kopse kanten tegen elkaar aan worden geplaatst. Hierdoor ontstaat er net een andere look als bij een visgraatpatroon. Het Hongaarse punt komt dan ook mooi tot zijn recht in een moderne badkamer.

Halfsteensverband

Het legpatroon halfsteensverband wordt ook wel gezien als het traditionele legpatroon voor tegels. In de badkamer komt dit patroon niet zo heel vaak voor. Bij het halfsteensverband verspringende rijen, de volgende rij tegels begint namelijk halverwege de tegels in de vorige rij. Door dit patroon in je badkamer te gebruiken, geef je op een subtiele wijze een speciale touch aan je badkamer. Wil je dus wel iets anders, maar wil je niet dat het te druk wordt? Kies dan voor het tegelpatroon halfsteensverband. Je ziet het legpatroon voornamelijk terugkomen in de landelijke badkamers.

Halfsteensverband
Kruisverband

Kruisverband

De naam van het legpatroon zegt het eigenlijk al: bij een kruisverband vormen de voegen rondom de tegels een kruis. In de klassieke vorm wordt dit legpatroon gelegd met kleine vierkante tegels. Maar tegenwoordig zien we dat bij dit legpatroon ook andere tegels worden gebruikt, denk hierbij aan grotere tegels, maar ook de rechthoekige ‘metrotegels’. Door de rechthoekige metrotegels te combineren met dit legpatroon creëer je een stijlvolle badkamer in de retrostijl. Het is dus best wel een makkelijk patroon dat eigenlijk heel veelzijdig is.

Opvallende tegels

Wil je graag tegels die wat meer opvallen? Kies dan voor een tegel met een bijzondere vorm. Je kunt namelijk een unieke ruimte creëren als je gaat voor een unieke tegel. Door voor een unieke tegel te gaan kun je van jouw badkamer een echte eyecatcher maken. We zullen wat tegels met bijzondere vormen uitlichten:

Hexagon tegel

Een Hexagon tegel zijn tegels met een zeshoekige vorm, deze tegels hebben vaak een wat kleiner formaat. We zien deze tegels veel op de wanden terugkomen, maar ze kunnen ook goed gebruikt worden op de vloer. Deze tegel wordt vaak in honingraad verband gelegd, hierbij worden de zijkanten tegen elkaar geplaatst. Met deze tegel creëer je een speels effect in je badkamer.

Ovale tegel

Je denkt bij tegels niet snel aan ovale tegels, maar ook deze tegels zijn super mooi in de badkamer. Deze stijlvolle tegels kun je zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Hierdoor kun je met deze tegels eigenlijk alle kanten op.

Visschub tegel

Wil je graag een speelse touch geven aan jouw nieuwe badkamer? Ga dan voor een visschub tegel. Zoals de naam al zegt, hebben deze tegels de vorm van een visschub. Er zijn drie verschillende manieren hoe je deze tegels kan laten plaatsen. De meest voorkomende manier is tegels recht tegen elkaar te plaatsen. Een andere manier is ze in golf verband leggen, dus met de punt naar beneden. En de laatste manier is de tegel diagonaal in golfverband plaatsen.

Hexagon
Ovale tegels
Visschub

Weten welke tegel bij jou past?

Ben je op zoek naar een tegel voor je nieuwe badkamer die helemaal bij jou past? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Bij ons vind je het grootste tegelassortiment van Nederland, dus laat je inspireren. Wil je graag advies over een tegel? Onze adviseurs staan voor je klaar. Maak een vrijblijvende afspraak en de koffie of thee staat voor je klaar.

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder