Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Wandtegels

Je kunt de wanden van de badkamer met verschillende elementen en materialen bekleden. Maar wandtegels zijn toch wel de meest populaire keuze. Dat snappen we ook wel: de tegels zijn degelijk en daarnaast in vele soorten verkrijgbaar. Wil je graag weten hoe ons assortiment wandtegels eruitziet? Lees dan snel verder en kom achter de mogelijkheden.

Wandtegels sani4all (1)

Wat zijn badkamer wandtegels?

Badkamer wandtegels zijn natuurlijk tegels voor op de wanden van de badkamer. Maar wat is dan het verschil met andere tegels? Badkamertegels zijn van keramiek en daardoor heel degelijk én bestand tegen vocht. Je zou misschien verwachten dat wand- en vloertegels hetzelfde zijn, maar er zit toch wel verschil in. Wandtegels zijn net wat dunner dan vloertegels en nemen daardoor vooral optisch wat minder ruimte in. Je kunt vloertegels namelijk ook op de wanden plaatsen, andersom is niet mogelijk. 

Houtlook wandtegels

Meer badkamertegels

Bekijk alle soorten tegels

Betonlook tegels

Betonlook tegels

Decortegels

Decortegels

Houtlook tegels

Houtlook tegels

Vloertegels

Vloertegels

Keramische tegels

Keramische tegels

Marmerlook wandtegels

Verschillende soorten wandtegels

Ons assortiment wandtegels kun je gerust ruim noemen. Zo bieden we verschillende formaten wandtegels aan, van de kleinste decortegels tot aan grote tegels van bijvoorbeeld 60x120 cm. De meest standaardformaten zijn 60x60cm en 80x80cm, deze komen het vaakst voor in de badkamer. Daarnaast bieden we wandtegels met verschillende prints, zoals houtlook en marmerlook en in alle kleuren van de regenboog. Dan zijn er ook nog eens verschillende vormen wandtegels. Zo bieden we tegels aan met een vierkante, rechthoekige en hexagon vorm. We hebben zelfs ovale tegels en tegels in de vorm van een visschub.

Onze merken

Altijd de beste keus

Primabad
Magnum
Brauer
Thebalux
TECE
Xenz
Sunshower
Geberit
Grohe
Villeroy & Boch
Blaauw Sanitair
KS Plafonds
Instamat

Legpatronen voor wandtegels

Je kunt wandtegels in verschillende patronen leggen. Ieder legpatroon heeft zo z’n eigen sfeer en uitstraling. Om je hier een beter beeld van te geven, hebben we er een aantal voor je uitgelicht:

Hongaarse punt badkamer

1. Visgraat & Hongaarse punt

Het visgraatpatroon is momenteel heel erg trendy. Je creëert er een hele stijlvolle ruimte mee. Wil je graag net even wat anders? Dan is de Hongaarse punt een goede optie. Bij dit patroon worden er tegels met een schuine hoek gebruikt. Deze worden met de kopse kant op elkaar geplaatst, waardoor er net een ander, wat speelser, patroon ontstaat.

Halfsteensverband tegels

2. Halfsteensverband

Het halfsteensverband is het meest traditionele legpatroon, maar wordt wat minder vaak gebruikt in de badkamer. Bij dit verband begint de volgende rij tegels halverwege de vorige rij tegels. Je geeft de badkamer hiermee een stoere en unieke touch!

Kruisverband tegels

3. Kruisverband

Bij het kruisverband worden de tegels recht boven en naast elkaar geplaatst. De voegen rondom de tegels vormen dan een kruis, vandaar de naam kruisverband. Dit patroon wordt ook weleens een volsteenverband genoemd. Je kiest hiermee voor een wat klassiekere look.

Bekijk onze opgeleverde badkamers

en laat je inspireren

Wandtegels in alle kleuren

Wandtegels zijn er dus in alle kleuren, formaten en stijlen. Maar voor welke wandtegels kies je dan voor jouw nieuwe badkamer? We hebben voor een aantal badkamer kleuren de perfecte tegels uitgezocht, zo kun jij je alvast laten inspireren.

Wandtegels groene badkamer

Groene badkamer

Bij een groene badkamer wordt er vaak gekozen om een deel van de wanden te bekleden met groene tegels. Denk bijvoorbeeld aan groene visgraat of marmerlook tegels. De rest van de wanden en de vloer kun je dan voorzien van een wat rustigere kleur, zodat de badkamer niet te bont wordt.

Wandtegels roze badkamer

Roze badkamer

Als je aan roze denkt, denk je al snel aan een drukke ruimte. Maar door te kiezen voor bijvoorbeeld roze visgraat wandtegels en deze te combineren met een wat neutralere kleur, denk aan grijs of wit, creëer je een hele stijlvolle ruimte.

Wandtegels blauwe badkamer

Blauwe badkamer

Je kunt blauw op verschillende manieren terug laten komen. Vaak zien we dat ervoor gekozen wordt om een wand te voorzien van blauwe wandtegels. Je kunt hierbij denken aan een blauwe marmerlook of hexagon tegel. Je kunt dit combineren met een meer neutrale kleur als grijs of beige.

Wandtegels goudkleurige badkamer

Goudkleurige badkamer

Goud is een gewaagde en opvallende kleur. Vaak zien we dan ook dat er maar een wand bekleed wordt met bijvoorbeeld goudkleurige visgraattegels. De rest van de wanden wordt van een wat neutralere kleur voorzien. Zo houd je het goud subtiel en stijlvol.

Wandtegels beige badkamer

Beige badkamer

Beige is een prachtige kleur die ervoor zorgt dat jouw badkamer een oase van rust is. Kies voor de wanden een prachtige warme beige wandtegel en combineer dit met een net wat donkerdere vloertegel. Zo zorg je ervoor dat de ruimte net wat groter oogt. Je kunt natuurlijk ook voor de gehele badkamer voor dezelfde kleur kiezen.

Badkamer inspiratie bij Sani4All

Voordat je je nieuwe badkamer gaat samenstellen is het fijn dat je wat inspiratie op kunt doen. Daarom bieden we badkamer inspiratie in allerlei vormen aan. Je kunt bijvoorbeeld de opgeleverde badkamers van onze klanten eens bekijken of je laten inspireren door onze tips & trends. Je bent natuurlijk ook welkom om langs te komen bij een van onze badkamerwinkels. Daar staat een ruim assortiment aan badkamers en toiletruimtes opgesteld, waardoor je ook daar inspiratie op kunt doen.

Plan jouw adviesafspraak

Wil je graag wat meer informatie over ons assortiment wandtegels? Of wil je de tegels graag eens in het echt bewonderen? Via onderstaande knop kun je heel gemakkelijk een afspraak maken bij een van onze badkamerwinkels. Tijdens deze afspraak kun je in alle rust rondkijken en zal een van onze adviseurs je voorzien van een advies én een gratis 3D-ontwerp. De afspraak is gratis en vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Je kunt dus gerust even nadenken over jouw nieuwe badkamer.

Maak een gratis afspraak