Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Wat kost een gemiddelde badkamer?

De laatste jaren zien we dat de badkamer steeds meer en meer een echte ontspanningsruimte wordt. De badkamer wordt niet enkel meer puur functioneel gebruikt, maar het is ook een plaats waar bijgekomen wordt van een lange werkweek of om je gedachten op een rijtje te zetten. Het is belangrijk dat deze helemaal naar jouw specifieke wens is gerealiseerd. Maar wat mag een badkamer kosten? Wanneer je ervoor gekozen hebt om je badkamer te verbouwen of renoveren wil je vooraf weten wat dit ongeveer kost. Daarom zet Sani4All enkele zaken op een rij over de badkamer kosten.

Kosten gemiddelde badkamer

Kosten badkamer

Wat kost een badkamer? We leggen je graag uit waar dit mee te maken heeft en geven je een beeld van de gemiddelde kosten van een badkamer. Misschien is het niet het leukste klusje als je aan een nieuwe badkamer denkt, maar het is wel belangrijk om te weten hoeveel een nieuwe badkamer kost. Zeker wanneer je meer verbouwplannen hebt in huis. Het is een belangrijke stap om uit te zoeken, zodat je weet wat binnen jouw budget mogelijk is. De kosten van het renoveren een complete badkamer kunnen erg verschillen. Dit heeft te maken met de grootte van de ruimte maar ook met de stijl- en materiaalkeuze. Een eenvoudige complete nieuwe badkamer kost al gauw € 2.500,- en dit is nog exclusief de montage. De badkamer kosten voor de montage kunnen enorm verschillen en zijn afhankelijk van de opbouw van de werkzaamheden. Daarom is het lastig om de gemiddelde kosten voor een badkamer montage te geven. Als je te maken krijgt met sloopwerkzaamheden of het verleggen van leidingen, zal dit bijvoorbeeld invloed hebben op de badkamerkosten. Onze adviseurs kunnen goed inschatten hoeveel de montage jouw nieuwe badkamer kost. Op onze website vind je verschillende complete badkamers, zodat je goed kan inschatten hoeveel de eventuele badkamer kosten zullen zijn. Zo heb jij een beeld van de gemiddelde kosten voor jouw nieuwe badkamer.

Mijn budget

Voordat je naar onze winkel bezoekt heb je vaak al vastgesteld wat je budget voor je nieuwe badkamer zal zijn. Je zult je erover verbazen wat er bij Sani4All mogelijk is met het vooraf vastgestelde budget. Wist je bijvoorbeeld dat onze goedkoopste complete badkamer op dit moment € 2.495,- kost? De badkamer Black & White is een complete badkamer met een tijdloos design vol A-merken waar je jaren mee vooruit kan. De badkamer kosten hoeven dus echt niet heel hoog op te lopen voor een mooie en kwalitatieve badkamer. De badkamer is samengesteld uit eenvoudige basisproducten van de hoogste kwaliteit die nooit uit de mode raken. De gemiddelde kosten van een badkamer liggen een stukje hoger, maar voor dit budget heb jij de badkamer exclusief montage al helemaal compleet. Of en hoe jij je badkamer volgens de laatste trends aankleedt is aan jou en aan de mooie accessoires die je uitkiest. Zo heb jij de badkamer kosten helemaal zelf in de hand. Een complete badkamer hoeft niet veel te kosten als je slimme keuzes maakt. Sani4All is er voor diegene die een budget badkamer wil, maar ook voor diegene die een luxe badkamer wil. Alles is mogelijk!

Met welke kostenposten moet ik rekening houden?

Een nieuwe badkamer vergt in veel gevallen een behoorlijke investering. Hoewel vaak zo gedacht, ben je er met alleen de producten zoals je bad of douche nog niet. Veel mensen zien de montagematerialen zoals lijm, voeg en kit en de montage zelfs over het hoofd bij het inschatten van de badkamer kosten. Hierdoor lopen de gemiddelde kosten van een badkamer wat hoger op dan dat het in eerste instantie misschien lijkt. Het is goed om hier dus van tevoren goed bij stil te staan. Verder is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat je echt in je badkamer wil. Is zowel een bad als douche namelijk écht noodzakelijk? Zo kun je in jouw badkamer de kosten zo verdelen, dat jij een badkamer samenstelt die helemaal bij jou én jouw budget past.

Budget badkamer

Sanitair kosten

Puur gekeken op productniveau is het sanitair dat je uitkiest de grootste kostenpost voor de nieuwe badkamer. Dit betekent dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. Zelfs in de kleinste badkamer kun je eenvoudig uitkomen op € 20.000,- euro door bijvoorbeeld dure A-merken te kiezen of simpelweg naar een luxe en dure zaak te gaan. Daarmee lopen voor jouw badkamer de kosten natuurlijk wel op; de gemiddelde kosten voor een badkamer liggen dan ook een stuk lager dan dit. Hoe hoog de kosten van jouw badkamer uitkomen, is dus voor een groot deel afhankelijk van jouw wensen. Gelukkig kunnen wij de beste merken tegen een scherpe prijs aanbieden. Dit komt doordat wij groot samen inkopen.

Tegels: maak bewuste keuzes

Tegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van de uitstraling van je nieuwe badkamer. Onze tip is hier niet (te veel) op te besparen. De komende 12,6 jaar (ja, zolang gaat je badkamer gemiddeld mee) bepalen je vloertegels en wandtegels namelijk het aanzicht voor een groot deel. De gemiddelde kosten voor een badkamer zijn natuurlijk ook afhankelijk van hoe duurzaam jouw keuzes zijn. Hoe langer jouw badkamer meegaat, hoe lager de gemiddelde kosten per jaar zijn. In de badkamer kom je daarom vooral keramische tegels tegen, zowel op de vloer als de wand. Deze zijn er in veel verschillende soorten: houtlook, betonlook, decortegels en budget-tegels. Je vindt bij Sani4All al wandtegels vanaf € 14,95 per m2. Zo zullen de badkamer kosten niet te hoog oplopen en heb jij nog genoeg ruimte om naast de tegels ook de mooiste sanitairproducten uit te kiezen!

Tegeltip: heb je een compactere badkamer? Kies dan voor tegels met een egale of effen tint, deze zorgen ervoor dat je badkamer optisch groter lijkt.

 

Badkamer inspiratie

Bezorgen

Veel sanitair aanbieders brengen hoge kosten in rekening voor het bezorgen van je bestelde producten. Bij Sani4All vinden wij dit onnodig. Daarom bezorgen wij je complete badkamer of tegelvloer altijd gratis bij je thuis.

Montagemateriaal

Het materiaal benodigd voor de montage van de badkamer wordt nogal eens over het hoofd gezien. Denk bijvoorbeeld aan lijm, voeg en kit. Voor een gemiddelde badkamer kost dit vaak al zo'n € 750,-.

Montage

Wat veelal niet gerealiseerd wordt, is dat de montage van je nieuwe badkamer in sommige gevallen net zoveel kost als de materialen die je hebt uitgezocht, vooral bij een kleinere, basic badkamer. Gemiddeld duurt het installeren van een badkamer tussen de 80 en 120 uur, afhankelijk van de afmeting en de hoeveelheid werk die gedaan moet worden. De kosten hiervan verschillen per aannemer. Daarom is het lastig om een inschatting te maken met welke kosten je rekening moet houden. Vraag onze adviseurs naar de mogelijkheden en je krijgt een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Bespaartips

Hoewel duidelijk is geworden dat het realiseren van een nieuwe badkamer een flinke kostenpost met zich meebrengt, geven wij je graag enkele tips waarmee je de kosten kunt drukken. Doe er je voordeel mee!

Tip 1 – Kies niet altijd een A-merk

Vaak wordt voor A-merken gekozen omdat gedacht wordt dat de kwaliteit vele malen hoger ligt. Dit is in de praktijk echter niet altijd het geval. Ook minder bekende leveranciers/merken maken producten van hoge kwaliteit. Laat je hier eens over informeren tijdens het adviesgesprek voordat je direct naar de A-merken gaat. De prijs verschilt vaak flink, waardoor je echt kunt besparen op jouw badkamer kosten!

Tip 2 – Doe de montage zelf

Jazeker, je kunt er voor kiezen om de montage zelf uit te voeren. Ben je zelf handig? Of heb je een handige buurman, vriendin, kennis of neef die je wilt helpen? Dit kan je veel geld besparen! Houd er wel rekening mee dat dit je flink meer stress kan opleveren en dat het (waarschijnlijk) langer duurt dan wanneer een professional dit voor je doet.

Tip 3 – Neem een lokale aannemer

Bij Sani4All werken wij om deze reden altijd met een vast team van lokale monteurs. Hierdoor ben je geen onnodige badkamer kosten kwijt aan monteurs die van de andere kant van Nederland moeten komen met hoge reiskosten tot gevolg.

Tip 4 – Doe waar nodig dingen zelf

Natuurlijk is het prettig als de monteur alles voor je doet. Er zijn echter ook dingen die je prima zelf kunt doen, zoals het afhalen van het oude of ophangen van het nieuwe badmeubel en spiegel of het afbikken van de tegels. Ook kun je ervoor kiezen om de sloopmaterialen zelf af te voeren. Dit scheelt allemaal in de uiteindelijke prijs van de offerte.

Montage badkamer

Badkamer ontwerpen bij Sani4All

Naast onze complete badkamers, kun je ook zelf de droombadkamer ontwerpen met jouw favoriete douche, tegels, wastafels en kranen te combineren. In onze winkels vind je de mooiste badkamers en onderdelen, van topmerken als Villeroy & BochGroheBlaauw Sanitair en Geberit, ter inspiratie. Onze badkamerspecialisten staan graag voor je klaar om een badkamer te ontwerpen en bij je thuis te monteren. Kom gerust eens langs om ons waanzinnige aanbod te bewonderen. Je kunt vervolgens jouw droombadkamer, toilet of vloer ontwerpen. Dankzij het gratis 3D ontwerp weet je precies wat je kunt verwachten. Bij Sani4All kun je dus de badkamer van je dromen laten ontwerpen. Onze producten zijn te verkrijgen in diverse uitvoeringen en afmetingen, zodat er altijd een complete badkamer gecreëerd wordt die perfect past. Om extra inspiratie op te doen hebben wij verschillende stijlen badkamers zoals betonlook badkamerslandelijke badkamers en luxe badkamers.

Bespaartips badkamer
Badkamer bespaartips

Bespaartips

Heb je nog vragen over de mogelijke kosten van je nieuwe badkamer? Houd er rekening mee dat bovengenoemde getallen slechts indicaties zijn. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar de winkel. Onze badkamerspecialisten staan graag voor je klaar om een badkamer te ontwerpen en bij je thuis te monteren.

We hebben je nu een globaal beeld gegeven van de gemiddelde kosten van een badkamer. Misschien heb je onze complete badkamers al bekeken en heb je een goed idee van de badkamer kosten voor jouw nieuwe badkamer. Maar we snappen het ook als je niet de gemiddelde kosten van een badkamer wil weten, maar een precieze prijsopgave van jouw droombadkamer. Alleen dan weet je natuurlijk wat jouw badkamer écht gaat kosten. Daarom kan je bij ons gratis een afspraak inplannen in een van onze winkels, waarin onze badkameradviseurs jou van gratis advies voorzien en een gerichte offerte opstellen. Zo kan je zien of de kosten van jouw droombadkamer overeenkomen met de gemiddelde kosten van een badkamer. Plan direct jouw gratis adviesgesprek in een van onze vele winkels, we helpen je meer dan graag aan jouw droombadkamer binnen jouw budget!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder