Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamerrenovatie: alles dat je moet weten

Bij het kopen van een badkamer komt best veel kijken. Een van die dingen is de badkamerrenovatie. Wanneer je jouw nieuwe badkamer uitgezocht en gekocht hebt, moet deze natuurlijk ook nog geplaatst worden. Dit kan soms best een ingrijpende verbouwing zijn. Wij vertellen je daarom alles wat je moet weten over het renoveren van je badkamer en de kosten ervan. Je bent natuurlijk ook van harte welkom om een bezoek te brengen aan een van onze badkamerwinkels en je daar te laten adviseren!

Plan een gratis adviesafspraak

Breng jouw wensen in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer is het aan te raden om eerst je wensen in kaart te brengen. Deze hebben namelijk best wat invloed op het ontwerp en de verbouwing van de badkamer. Wil je bijvoorbeeld de volledige indeling veranderen omdat deze nu niet praktisch is? Ga je een toilet toevoegen aan je badkamer? Allemaal dingen die best wat invloed hebben op de renovatie van je badkamer. 

Het samenstellen van de badkamer

De badkamerrenovatie begint natuurlijk bij het uitzoeken en samenstellen van de badkamer. Aan de hand van de wensen en de uitgekozen materialen maken we een 3D-ontwerp voor je. Je kunt hierop precies zien of dit de badkamer is waar je naar op zoek bent. Ook kun je samen met de adviseur alvast in kaart brengen welke aanpassingen er gedaan zouden moeten worden aan de huidige badkamer. Je weet na het 3D-ontwerp dus precies waar jij aan toe bent!

Badkamer 3D-ontwerp
Badkamer renoveren zonder breken

Hoe gaat een badkamerrenovatie in zijn werk?

Na de aankoop van de badkamer is het dan tijd voor het echte werk: de verbouwing. En dit kan best wel even ingrijpend zijn. We snappen dan ook dat je graag wilt weten hoe een complete badkamerrenovatie in zijn werk gaat. Om er zeker van te zijn dat de montage goed verloopt en we een duidelijk beeld hebben van de werkzaamheden, komt een monteur of adviseur bij je inmeten. Daarna wordt er een afspraak met je ingepland, zodat je weet wanneer de badkamerrenovatie van start gaat. Gemiddeld gezien duurt de montage van de badkamer 2-3 weken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat er moet gebeuren. Gedurende die 2-3 weken moet je er rekening mee houden dat je de badkamer niet kunt gebruiken en last van stof hebt.

Stappenplan badkamerrenovatie

Een complete badkamerrenovatie kent vaak dezelfde volgorde. We hebben de meest voorkomende stappen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

1. Oude badkamer eruit slopen: het renoveren van de badkamer begint bij het verwijderen van de oude tegels en materialen. Dit zit bij de montage in en gebeurt dus door een van onze monteurs.

2. Leidingen verleggen: in veel gevallen moeten er leidingen verlegd worden voor het nieuwe sanitair. Hier kan nog wat breekwerk bij komen kijken. 

3. Elektra verplaatsen: net zoals het leidingwerk kan het voorkomen dat de elektra verplaatst moet worden. Denk bijvoorbeeld aan een stopcontact voor je spiegel met ledverlichting. Of misschien wil je wel graag een stopcontact in je kolomkast. Ook hierbij kan soms nog wat breekwerk komen kijken.

4. Indeling maken: wanneer je de indeling van de badkamer verandert, kan het zijn dat er bijvoorbeeld nieuwe wanden geplaatst moeten worden. Dit kan na stap 2 en 3 gedaan worden, maar soms loopt dit ook gelijk. Als je bijvoorbeeld in een van de wanden de thermostaat van de douche geplaatst wil hebben, lopen deze stappen gelijk op.

5. Tegelen en voegen: bij deze stap begint dan eindelijk de opbouw van de badkamer. Nadat alle elektra en leidingen op de goede plek liggen is het namelijk tijd voor het tegelen en voegen.

6. Sanitair plaatsen en aansluiten: zodra de voegen zijn uitgehard kan het sanitair geplaatst worden en begint de badkamer echt ergens op te lijken.

7. Elektra en verlichting aansluiten: bij de laatste stap gaat het vooral om de finishing touch, zoals het aansluiten van de verlichting of bijvoorbeeld de verlichting van de badkamerspiegel.

Badkamerrenovatie zonder breken

Bij de meeste badkamerrenovaties komt er breekwerk bij kijken. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer de oude tegels verwijderd worden, elektra en leidingen verlegd worden of de indeling verandert. Maar het is niet altijd nodig om te breken, je kunt namelijk een badkamer verbouwen zonder breken. Waarschijnlijk vraag je je af hoe dit kan. In sommige gevallen is het mogelijk om de nieuwe tegels over de oude heen te leggen. Wanneer de indeling en aansluitingen hetzelfde blijven, komt er dus geen breekwerk aan te pas. Maar, let op: dit moet per situatie bekeken worden. Wanneer de oude tegels bijvoorbeeld los zitten kan dit niet.

Montage van de badkamer

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

Vaak is er sprake van een levertijd en/of montagetijd op badkamers. Als je zelf je oude badkamer wil verwijderen is het dus verstandig om eerst je badkamer te kopen en zeker te zijn van de leverdatum/montagedatum. Niemand zit graag lang zonder badkamer. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo weet je exact hoe lang het proces van de badkamer verbouwen gaat duren en wat je allemaal te wachten komt te staan. Hoe lang de verbouwing exact gaat duren is geen eenvoudige vraag. Dit hangt af van de grootte en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Wanneer je enkel een nieuwe waskom en wat sanitair plaatst, zal de badkamer relatief snel weer in gebruik genomen kunnen worden. Als je erover denkt om de gehele badkamer te verbouwen, zal dit waarschijnlijk veel meer tijd kosten. Gemiddeld duurt het proces van een badkamer verbouwen ongeveer 2 tot 3 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die worden gedaan. Een monteur kan je een goede indicatie geven van de duur van de verbouwing aan de hand van het badkamerontwerp.

hoe lang duurt een badkamer renovatie

Wat kost een badkamerrenovatie

Wanneer je een nieuwe badkamer gaat uitzoeken, heb je waarschijnlijk een budget in gedachten. Daarbij is het verstandig niet de kosten van de badkamer verbouwing zelf te vergeten. Dit is natuurlijk geen leuke kostenpost, maar wel een waar je rekening mee moet houden. De kosten van een badkamer renovatie lopen erg uiteen. Gemiddeld kun je uitgaan van €7.500 en 12.000. De opbouw van de kosten is dus afhankelijk van de grootte van de verbouwing van de badkamer.  Wanneer bijvoorbeeld alle leidingen en elektra verlegd moeten worden, komen er meer kosten bij kijken dan wanneer alles al op de goede plek aanwezig is. De kosten worden natuurlijk door een van onze adviseurs in kaart gebracht. Je weet dus wel waar je aan toe bent voordat de renovatie begint.

Badkamermontage bij Sani4All

Het verbouwen en renoveren van de badkamer is dus best een ingrijpende klus, met veel precisiewerk. We adviseren dan ook om de montage uit te besteden. Omdat we je bij Sani4All willen ontzorgen bieden wij de volledige montage van je badkamer aan. We werken samen met monteurs die al vele badkamers hebben gemonteerd. Zij weten dus precies hoe ze jouw badkamer moeten monteren. Niet alleen weet je zeker dat je badkamer tot in de puntjes wordt opgeleverd, je hoeft je ook nog eens nergens zorgen over te maken.

Laat je adviseren

We snappen dat voordat je je badkamer gaat samenstellen eerst wat meer advies wil inwinnen. Onze ervaren adviseurs staan in onze winkels voor je klaar om jouw wensen in kaart te brengen en je te voorzien van een advies. We adviseren je om van tevoren een afspraak te maken, zo weet je zeker dat een van onze adviseurs alle tijd voor je heeft. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om eens spontaan binnen te lopen om inspiratie op te doen. Tot snel!

Gratis adviesgesprek