Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamerrenovatie: alles dat je moet weten

Bij het kopen van een badkamer komt best veel kijken. Een van die dingen is de badkamer renovatie. Wanneer je jouw nieuwe badkamer uitgezocht en gekocht hebt, moet deze natuurlijk ook nog geplaatst worden. Dit kan soms best een ingrijpende verbouwing zijn. Wij vertellen je daarom alles wat je moet weten over het renoveren van je badkamer en de kosten ervan.

Breng jouw wensen in kaart

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer is het aan te raden om eerst je wensen in kaart te brengen. Deze hebben namelijk best wat invloed op het ontwerp en de verbouwing van de badkamer. Wil je bijvoorbeeld de volledige indeling veranderen omdat deze nu niet praktisch is? Ga je een toilet toevoegen aan je badkamer? Allemaal dingen die best wat invloed hebben op de renovatie van je badkamer. 

Het samenstellen van de badkamer

De badkamerrenovatie begint natuurlijk bij het uitzoeken en samenstellen van de badkamer. Aan de hand van de wensen en de uitgekozen materialen maken we een 3D-ontwerp voor je. Je kunt hierop precies zien of dit de badkamer is waar je naar op zoek bent. Ook kun je samen met de adviseur alvast in kaart brengen welke aanpassingen er gedaan zouden moeten worden aan de huidige badkamer. Je weet na het 3D-ontwerp dus precies waar jij aan toe bent!

Badkamer 3D-ontwerp
Badkamer renoveren zonder breken

Hoe gaat een badkamerrenovatie in zijn werk?

Na de aankoop van de badkamer is het dan tijd voor het echte werk: de verbouwing. En dit kan best wel even ingrijpend zijn. We snappen dan ook dat je graag wilt weten hoe een complete badkamerrenovatie in zijn werk gaat. Om er zeker van te zijn dat de montage goed verloopt en we een duidelijk beeld hebben van de werkzaamheden, komt een monteur of adviseur bij je inmeten. Daarna wordt er een afspraak met je ingepland, zodat je weet wanneer de badkamerrenovatie van start gaat. Gemiddeld gezien duurt de montage van de badkamer 2-3 weken. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van wat er moet gebeuren. Gedurende die 2-3 weken moet je er rekening mee houden dat je de badkamer niet kunt gebruiken en last van stof hebt.

kosten van een badkamer renovatie

Badkamer renovatie kosten

Wat zijn de kosten van een badkamer renovatie? Misschien is het niet het leukste klusje als je aan de renovatie denkt, maar het is wel belangrijk om te weten hoeveel een nieuwe badkamer kost. Het is een belangrijke stap om uit te zoeken om achter te komen zodat je weet wat binnen jouw budget kan. De kosten van het verbouwen van een complete badkamer kunnen erg verschillen. Dit heeft te maken met de grootte van de ruimte maar ook met de stijl- en materiaalkeuze. Als je zelf de badkamer gaat verbouwen en kiest voor voordelig geprijsd sanitair, dan zullen de kosten best meevallen. De kosten van de montage hoef je dan ook niet mee te rekenen.  Dat scheelt toch al gauw heel veel voor de kosten van het renoveren van de badkamer!

Montage van de badkamer

Als je je nieuwe badkamer gekocht heb sta je voor de keuze om deze zelf te monteren of gebruik te maken van een montageservice. Bij ons zit je helemaal goed, wij kunnen namelijk ook de montage voor je regelen. Wij werken met ervaren monteurs die in opdracht jouw badkamer verbouwen. Onze monteurs komen bij jou langs om jouw badkamer te verbouwen. Ze gaan pas weg als alles klaar is en jij gebruik kunt maken van de badkamer. In de meeste gevallen duurt het verbouwen van de badkamer wel twee tot drie weken. Een badkamer is niet iets dat je zomaar koopt. Je koopt het omdat je graag voor een lange tijd plezier wil beleven van de badkamer. Een badkamer verbouwen is een kundig en tijdrovend proces. Daarom is het altijd goed om het renoveren van de badkamer uit te besteden aan een specialist. Onze vakmensen steken beide handen uit de mouwen en garanderen kwaliteit. Ze hebben zichzelf al meerdere malen bewezen, waardoor je er zeker van kan zijn dat beloftes worden waargemaakt. Op onze website kan je ook aan de slag met onze 3D-planner, zo weet je hoe de ruimte er na de badkamer verbouwing eruit komt te zien. Neem je ontwerp mee naar onze winkels, onze adviseurs kunnen je adviseren aan de hand van jouw badkamerontwerp.

Montage van de badkamer

Hoe lang duurt een badkamer renovatie?

Vaak is er sprake van een levertijd en/of montagetijd op badkamers. Als je zelf je oude badkamer wil verwijderen is het dus verstandig om eerst je badkamer te kopen en zeker te zijn van de leverdatum/montagedatum. Niemand zit graag lang zonder badkamer. Een goede voorbereiding is het halve werk, zo weet je exact hoe lang het proces van de badkamer verbouwen gaat duren en wat je allemaal te wachten komt te staan. Hoe lang de verbouwing exact gaat duren is geen eenvoudige vraag. Dit hangt af van de grootte en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Wanneer je enkel een nieuwe waskom en wat sanitair plaatst, zal de badkamer relatief snel weer in gebruik genomen kunnen worden. Als je erover denkt om de gehele badkamer te verbouwen, zal dit waarschijnlijk veel meer tijd kosten. Gemiddeld duurt het proces van een badkamer verbouwen ongeveer 2 tot 3 weken. Dit is uiteraard afhankelijk van de werkzaamheden die worden gedaan. Een monteur kan je een goede indicatie geven van de duur van de verbouwing aan de hand van het badkamerontwerp.

hoe lang duurt een badkamer renovatie

Wat kost een badkamer renovatie?

Een badkamer renovatie in veel gevallen een behoorlijke investering. Met alleen nieuwe producten als bad of douche nog niet. Veel mensen zien de montagematerialen zoals lijm, voeg en kit en de montage zelfs over het hoofd. Verder is het belangrijk dat je vooraf bedenkt wat je echt in je badkamer wilt. Is zowel een bad als douche namelijk écht noodzakelijk? Hoeveel kost de renovatie van een complete badkamer? Wij hebben in deze blog op een rijtje gezet welke kosten je waar kan verwachten over en bespaartips!

Persoonlijk badkamer renovatie advies

Wil je graag weten waar je allemaal op moet letten bij een badkamer renovatie? Maak dan een gratis adviesafspraak in een van onze winkels voor persoonlijk badkamer renovatie advies. Onze adviseurs denken graag met je mee wat er mogelijk is en zetten op een rijtje wat je kan verwachten

Gratis adviesgesprek