Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Wat kost een nieuwe badkamer gemiddeld?

Wil jij graag een nieuwe badkamer, maar weet je niet zo goed aan welke prijsklasse je dan moet denken? Het is natuurlijk fijn als je weet waar je aan toe bent als je jouw badkamer wilt verbouwen en aan welk budget je dan moet denken. Wat een nieuwe badkamer kost is afhankelijk van meerdere dingen. Een nieuwe badkamer kost gemiddeld €6.500,-. Hoeveel een badkamer kost kan bijvoorbeeld liggen aan de wensen die je hebt of in welke stijl je de badkamer wilt hebben. Maar ook de grootte van je badkamer bepaalt de prijs van je badkamer.

Kosten gemiddelde badkamer (1)

De kosten van een gemiddelde badkamer

De kosten van een badkamer kunnen erg uiteenlopen. De prijs van een badkamer renovatie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Welke factoren dit kunnen zijn lees je verder in deze blog. Als je een nieuwe badkamer wilt is het belangrijk dat je nadenkt over het budget dat je hebt voor een nieuwe badkamer. Als je namelijk weet wat jouw budget is, kan je een beetje gaan kijken wat je allemaal kan krijgen voor het bedrag dat jij in je hoofd hebt. Ook is het belangrijk dat je voor jezelf een wensenlijstje maakt met wat je allemaal in je badkamer wilt hebben aan sanitair. Het is namelijk hoe meer sanitair jij in je badkamer wilt hebben, hoe duurder jouw badkamer wordt. Heb je een kleine badkamer met alleen een badmeubel, douche en toilet, dan kan zijn dat jouw badkamer goedkoper is dan €6.500,-. Maar heb jij een grote badkamer met een groot badmeubel met twee waskommen, inloopdouche, bad en toilet, dan kan zijn dat jouw badkamer duurder is dan €6.500,-.

Kosten van een badkamer
Kosten opbouwen nieuwe badkamer

Hoe zijn de kosten opgebouwd

Wat een gemiddelde badkamer kost is afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt het eigenlijk de badkamer zo duur maken als je zelf wilt. Je hebt sanitair in verschillende prijsklassen. Je hebt kan natuurlijk het duurste van het duurste nemen, maar je kan ook de goedkoopste kiezen. De kosten zijn afhankelijk van :

  1. De tegels. De tegels kosten gemiddeld €55,- per stuk. Neem je éénzelfde tegel voor je badkamer of ga je ook voor decortegels?
  2. Het badmeubel set. De prijzen voor een badmeubel set zitten tussen de €769,- en de €5.500,-. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen voor het badmeubel te gaan, maar je kan er ook voor kiezen om een badmeubel te nemen met een kolomkast.
  3. De doucheruimte. De prijzen voor een doucheruimte zitten tussen de €3.495,- en de €12.995,- Neem je een mooie kleine doucheruimte of ga je voor een mooie ruime inloopdouche?
  4. Een bad. De prijzen voor een bad zitten tussen de €500,- en €5.500,-. Wil je een bad die ingebouwd is of ga je voor een vrijstaand bad?
  5. De verwarming. De prijzen voor een radiator zitten tussen de €400,- en €900,-. Neem je alleen een radiator of ga je ook voor vloerverwarming?

Wat beïnvloed de prijs

Er zijn meerdere factoren die de prijs van de badkamer beïnvloeden. Hoe groter je badkamer is, hoe meer sanitair je er in kwijt kunt. Of hoe groter je badkamer is, hoe meer tegels je nodig hebt. De prijs is ook echt afhankelijk van wat jouw smaak of stijl is en wat je budget voor een nieuwe badkamer is. Drie dingen die de prijs beïnvloeden:

Grootte van de badkamer

Als jouw badkamer een kleine oppervlakte heeft, dan kies je waarschijnlijk alleen voor een klein badmeubel, kleine doucheruimte en evt. een toilet. Dan kan je minder sanitair kwijt dan bij een grote badkamer. Bij een badkamer met een grote oppervlakte ga je waarschijnlijk voor een groot badmeubel met 2 waskommen, een grote inloopdouche, een bad en een toilet.

Materiaal

De afmeting van je badkamer heeft ook op de kosten van het materiaal invloed. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tegels. Hoe groter jouw badkamer is, hoe meer tegels je nodig hebt. Ga je voor één tegel in je badkamer of ga je voor meerdere soorten tegels? Als je er bijvoorbeeld voor kiest om decortegels achter jouw badmeubel te doen. Dan ben je duurder uit als je ervoor kiest om jouw badkamer in één tegel te doen.

Sanitair keuze

Een groot onderdeel van je totale prijs is het sanitair. Welk sanitair wil je in jouw badkamer hebben? Wil je alleen een mooie doucheruimte met een mooi badmeubel en eventueel een toilet? Of wil je toch echt een mooie grote inloopdouche met luxe vrijstaand bad en een groot badmeubel met twee waskommen erop? Hoe meer sanitair je in jouw badkamer wilt hebben, hoe duurder je uit bent. Het is dus fijn om een wensenlijstje te maken met wat voor sanitair jij echt in je badkamer wilt hebben.

Wat beïnvloed de prijs
Montagekosten nieuwe badkamer

Kosten badkamer met montage

Bij de aankoop van de badkamer komen ook nog renovatie kosten kijken. Vind jij het leuk om de uitdaging aan te gaan om zelf jouw badkamer te renoveren? Of heb je twee linkerhanden en laat je de renovatie van je badkamer liever doen door professionals? Bij ons kun je de montage van je badkamer laten doen. De kosten van de montage van je badkamer zitten gemiddeld tussen de €7.500,- en de €12.500,-. De kosten van een badkamer renovatie zijn van verschillende factoren afhankelijk en houd hier dus wel rekening mee als je jouw budget berekent. De montagekosten kunnen verschillen, omdat het afhankelijk is van de werkzaamheden. Moeten er bij jouw leidingen verlegd worden? Dan kost het natuurlijk meer dan als je geen leidingen hoeft te verleggen. Wil je graag meer informatie over de montage? Kijk dan eens op de montagepagina.

Jouw Sani4All

Wil jij graag meer informatie over wat een gemiddelde badkamer kost? Wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn die binnen jouw budget passen? Kom dan eens langs bij één van onze winkels en laat je inspireren. Onze adviseurs helpen je graag met het vinden van een badkamer die past binnen jouw budget en voldoet aan al jouw wensen. Maak een vrijblijvende afspraak en wij staan alvast voor je klaar met een kopje koffie of thee.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder