Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

7 tips: je kleine badkamer groter laten lijken

Heb je een kleine badkamer en wil je deze graag groter laten lijken? Daar helpen we je graag mee. Niets is namelijk fijner dan een ruim ogende badkamer, en met de juiste keuzes zal ook jouw badkamer ruim ogen.

Je Kleine Badkamer Groter Laten Lijken
Badmeubel Sani4All

1. Lichte kleuren

Waar donkere kleuren een ruimte kleiner doen ogen, zorgen lichte kleuren ervoor dat je badkamer groter zal lijken. De wanden komen minder hard op je af wanneer je voor lichte kleuren kiest. Zeker wanneer het niet mogelijk is om veel daglicht binnen te halen, is het belangrijk om goed na te denken over de kleurkeuze van je badkamer.

2. Kies voor eenheid

Hoe leuk het ook is om veel creatieve elementen in je badkamer te verwerken: veel verschillen in het design van je badkamer zorgen voor een gevoel van krapte. Kies in plaats daarvoor voor één basiskleur en -stijl. Dit geeft je badkamer niet alleen een kalme look, ook zal dit ervoor zorgen dat je kleine badkamer groter zal ogen.

3. Een glazen douchewand

Kies in plaats van een douchegordijn of een scheidingsmuur, voor een glazen douchewand. Zo deel je de ruimte niet op in twee verschillende delen maar blijft je badkamer één geheel. Daarnaast staat het ook nog eens erg stijlvol!

Glazen douchewand

4. Grote spiegels

De reden waarom grotere spiegels jouw badkamer groter zullen doen lijken, heeft een logische verklaring: een spiegel zorgt ervoor dat er meer ruimte in beeld is, waardoor je badkamer direct groter lijkt.

5. Veel lichtinval (daglicht)

Zoals we je in punt 1 al vertelden, zorgt een lichte ruimte voor het groter doen lijken van je badkamer. Veel lichtinval zorgt er logischerwijs voor dat de kleuren op de wanden van je badkamer lichter zullen ogen. Zorg er dus voor dat je een maximale lichtinval in je badkamer hebt.

6. Grote tegels

Kies je voor tegels op te muren van je badkamer? Zorg er dan voor dat deze bestaan uit grote vlakken. Door grotere oppervlakken te gebruiken in een ruimte, zal het geheel ook ruimer ogen. Zo zorg je er met grote badkamertegels voor dat jouw kleins badkamer groter lijkt!

7. Kleinere meubels

Zet een kleine stoel of een grote fauteuil in een ruimte en je merkt direct verschil in hoe groot de ruimte lijkt. Kleinere meubels in je badkamer zullen er dan ook voor zorgen dat jouw kleine badkamer groter zal lijken. Kies bijvoorbeeld voor een kleinere wasbak, of denk na over of een bad echt nodig is. Door hier goed over na te denken, zal jouw badkamer uiteindelijk een stuk groter lijken!

Persoonlijke tips

Ben je op zoek naar een nieuwe indeling voor jouw kleine badkamer, of naar een compleet nieuwe badkamerinrichting? Wij helpen je graag verder! Voor meer inspiratie, bekijk onze badkamerstijlen. We hebben verschillende stijlen zoals bohemian badkamers, industriële badkamer, kleurrijke badkamers of een van onze andere. We geven je persoonlijke tips over hoe je jouw kleine badkamer groter kunt laten lijken. Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. Kom bij ons langs of maak een afspraak!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Spiegel

Wat zijn milde schoonmaakmiddelen?

Lees verder

Natuurlijke badkamer groen

Rustgevende kleuren in de badkamer

Lees verder

Sfeerbeeld

Optimaal tot rust komen in jouw badkamer

Lees verder

Badkamertrends 2023

De badkamertrends voor 2023

Lees verder