Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

7 tips: je kleine badkamer groter laten lijken

Heb je een kleine badkamer en wil je deze graag groter laten lijken? Daar helpen we je graag mee. Niets is namelijk fijner dan een ruim ogende badkamer, en met de juiste keuzes zal ook jouw badkamer ruim ogen.

Je Kleine Badkamer Groter Laten Lijken

1. lichte kleuren

Waar donkere kleuren een ruimte kleiner doen ogen, kan je met lichte kleuren je kleine badkamer groter laten lijken. De wanden komen minder hard op je af wanneer je voor lichte kleuren kiest. Zeker wanneer het niet mogelijk is om veel daglicht binnen te halen, is het belangrijk om goed na te denken over de kleurkeuze van je badkamer. In de badkamer hieronder zie je hoe de lichte tegels een ruime indruk geven, terwijl het eigenlijk een compacte opstelling is. Dit is het effect dat je kunt creëren om je badkamer groter te laten lijken.

2. Kies voor eenheid

Hoe leuk het ook is om veel creatieve elementen in je badkamer te verwerken: veel verschillen in het design van je badkamer zorgen voor een gevoel van krapte. Kies in plaats daarvoor voor één basiskleur en -stijl. Dit geeft je badkamer niet alleen een kalme look, ook zal dit ervoor zorgen dat je kleine badkamer groter zal ogen. Wil je toch een creatieve touch in de badkamer? Kies er dan bijvoorbeeld voor om alleen het nisje van bijvoorbeeld kleurrijke mozaïektegels te voorzien. Zo kan je je eigen stijl kwijt in de badkamer, maar houd je het geheel rustig waardoor de badkamer ook mét jouw eigen stijl nog steeds groter zal lijken.

3. Een glazen douchewand

Kies in plaats van een douchegordijn of een scheidingsmuur, voor een glazen douchewand. Zo deel je de ruimte niet op in twee verschillende delen maar blijft je badkamer één geheel. Een hele simpele, maar zeker rkachtige manier om jouw kleine badkamer groter te laten lijken. Daarnaast staat het ook nog eens erg stijlvol!

Kleine badkamer groter laten lijken
Grote spiegel in kleine badkamer

4. Grote spiegels

De reden waarom grotere spiegels jouw badkamer groter zullen doen lijken, heeft een logische verklaring: een spiegel zorgt ervoor dat er meer ruimte in beeld is, waardoor je badkamer direct groter lijkt. Wees dus zeker niet zuinig in het formaat van de spiegel wanneer je jouw kleine badkamer groter wil laten lijken! Hiernaast is een grote spiegel een hele mooie manier om twee verschillende tegelwanden alsnog een eenheid te laten vormen. Kijk maar hoe mooi dit kan ogen op de afbeelding hiernaast.

5. Veel lichtinval (daglicht)

Zoals we je in punt 1 al vertelden, zorgt een lichte ruimte voor het groter doen lijken van je badkamer. Veel lichtinval zorgt er logischerwijs voor dat de kleuren op de wanden van je badkamer lichter zullen ogen. Zorg er dus voor dat je een maximale lichtinval in je badkamer hebt.

 

6. Grote tegels

Kies je voor tegels op te muren van je badkamer? Zorg er dan voor dat deze bestaan uit grote vlakken. Door grotere oppervlakken te gebruiken in een ruimte, zal het geheel ook ruimer ogen. Zo zorg je er met grote badkamertegels voor dat jouw kleins badkamer groter lijkt!

7. Kleinere meubels

Zet een kleine stoel of een grote fauteuil in een ruimte en je merkt direct verschil in hoe groot de ruimte lijkt. Kleinere meubels in je badkamer zullen er dan ook voor zorgen dat jouw kleine badkamer groter zal lijken. Kies bijvoorbeeld voor een kleinere wasbak, of denk na over of een bad echt nodig is. Door hier goed over na te denken, zal jouw badkamer uiteindelijk een stuk groter lijken!

 

Grote tegels kleine badkamer

Persoonlijke tips om je badkamer groter te laten lijken

Ben je op zoek naar een oplossing om jouw kleine badkamer groter te laten lijken? Wij helpen je graag verder! Iedere badkamerruimte is anders, en daarom maken we graag een persoonlijk 3D-ontwerp voor je op maat. Hierin kan je precies zien hoe jouw badkamer groter zal lijken door de gemaakte keuzes. Ook met de stijl van jouw badkamer helpen we je graag verder in onze winkel. We hebben verschillende stijlen zoals bohemian badkamers, industriële badkamer, kleurrijke badkamers en nog vele andere stijlen. Voor meer inspiratie, bekijk onze badkamerstijlen. Tijdens jouw gratis adviesgesprek geven we jou persoonlijke tips over hoe je jouw kleine badkamer groter kunt laten lijken. Ook voor andere vragen kun je bij ons terecht. Kom dus gerust eens bij ons langs of plan direct jouw gratis afspraak!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder