Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Douchewanden

Douchewanden

Douchewanden worden vaak gebruikt voor inloopdouches. Als je graag een inloopdouche met een douchewand in je badkamer wil, dan ben je bij ons aan het juiste adres! Door middel van een glazen wand kan je namelijk heel efficiënt een inloopdouche creëren. Veel mensen kiezen voor een inloopdouche omdat het de ruimte een luxe uitstraling geeft. Bij het kopen van een douchewand kan je er ook voor kiezen om er een douchedeur bij te nemen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je een wat kleinere badkamer hebt. Ben je benieuwd naar ons sanitair assortiment? Maak dan een afspraak en kom langs!

Vind jouw Sani4All winkel

Douchewand combinatie
Douchewand glas messing
Douchewand getint glas

Perfect afgewerkt

Onze douchewanden zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. De standaard wand heeft een afmeting van 200 centimeter hoog en 8 millimeter breed. De breedtes kunnen variëren tussen de 60 en 180 centimeter. Bij compacte badkamers adviseren we over het algemeen douchewanden tussen de 60 en 100 centimeter breed. Bij badkamers die wat ruimer zijn adviseren we een breedte boven de 100 centimeter. Zou je graag en douchedeur willen? Geen probleem. In ons assortiment bieden we verschillende douchedeuren aan van hoogwaardige merken. Vrijwel al onze douchewanden zijn vervaardigd van transparant NANO veiligheidsglas van 8 millimeter dik, dit glas is niet te breken. Daarnaast heeft het glas een NANO anti-kalk behandeling ondergaan. Zo weet je zeker dat het goed schoon te houden is en weinig vuil aantrekt.

Douchewand kopen

Opgeleverde badkamers met douchewanden

Laat je inspireren

Naar overzicht

Geschiedenis van de douche

Het woord hygiëne stamt af van de Griekse godin van de goede gezondheid, genaamd Hygeia. De Grieken waren de eerste die het concept van de douche bedachten. Maar al in 2800 voor Christus gebruikten de Babyloniërs zeep om zichzelf te reinigen. Hiervoor gebruikten zij een mix van gekookt vet met as. In 1900 voor Christus begonnen de Grieken met het aanleggen van aquaducten en leidingen. Vanaf dat moment begon persoonlijk verzorging voor hen heel belangrijk te worden. Dankzij de kennis van de Grieken wisten zij het water ook het binnenland in te voeren. Hier werd het via loden leidingen verder verspreid en kwam in grote gezamenlijk doucheruimtes weer uit de muur. Bij de Romeinen werd de persoonlijke verzorging een sociaal fenomeen. Zo ontstonden er badhuizen waar mensen bijeen kwamen om samen te douchen, te badderen en te ontspannen.

De eerste moderne douche

In 1810 werd door een anonieme uitvinder de eerste moderne douche ontworpen. Deze bestond uit metalen buizen die uitkwamen in een bassin met daaronder een trechter. Deze verspreidde het water over de persoon die eronder stond. Het gebruikte water werd vervolgens opgevangen en weer teruggepompt om zo hergebruikt te worden. In 1850 werd het eerste waterleidingwerk geïntroduceerd, toen kon de douche ook worden aangepast. Vanaf dat moment werd het vuile water afgevoerd en werd er vers water aangevoerd. Vanaf 1850 heeft de douche zich steeds verder doorontwikkeld, met name de douchekoppen hebben een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn de douches steeds duurzamer en luxer geworden, denk bijvoorbeeld aan een waterbesparende regendouche.

Douchewand betonlook

Onze merken

Altijd de beste keus

Magnum
Xenz
Sunshower
Brauer
Geberit
Grohe
Blaauw Sanitair
Thebalux
Villeroy & Boch
TECE
Primabad
KS Plafonds
Instamat

Badkameropstellingen met douchewanden

Heb je interesse in een van onze douchewanden? Of weet je niet welke wand geschikt zou zijn voor je badkamer? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels en kom langs. Onze winkels zitten door heel Nederland, hierdoor is er altijd wel een winkel bij je in de buurt. In de winkel staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies en inspiratie. Aan de hand van je wensen kunnen zij een 3D-ontwerp voor je maken. Zo kan je precies zien hoe de douchewand er in je badkamer uit kom te zien.

Maak een afspraak

Meer doucheproducten

Bekijk alle mogelijkheden

Douchecabines

Douchecabines

Douchedeuren

Douchedeuren

Douchegoten

Douchegoten