Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Do’s en don’ts bij het kiezen van de mooiste badkamertegels

Badkamertegels uitkiezen: een leuk onderdeel van het samenstellen van jouw badkamer! Met tegels kan je echt de sfeer in jouw badkamer bepalen en jouw stijl in beeld brengen. Tegels zijn er in ontelbaar verschillende vormen, maten, kleuren en structuren. Dat geeft veel keuzevrijheid, maar soms zie je door de bomen even het bos niet meer. We kunnen ons goed voorstellen dat het een (leuke) uitdaging kan zijn om de mooiste badkamertegels te vinden. Daarom lichten we hieronder een aantal do’s en don’ts uit bij het kiezen van jouw badkamertegels en geven we je tips om de juiste tegels te vinden!

Badkamertegels kiezen header

Do's voor het kiezen van badkamertegels

badkamertegels mogelijkheden

Do 1: Verdiep je in de mogelijkheden

Bij het uitzoeken van badkamertegels zal je merken dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat er allemaal mogelijk is in jouw badkamer. Verdiep je in de verschillende materialen, kleuren, patronen en vormen van tegels om te ontdekken welke tegels helemaal bij jou en jouw badkamer passen. In onze badkamerwinkels vind je voldoende inspiratie en advies om de mogelijkheden te ontdekken.

Budget badkamertegels

Do 2: Stel een helder budget op

Wanneer je een beetje weet wat er mogelijk is, is het natuurlijk wel fijn om te weten wat hiervan ook binnen jouw budget past. Wanneer je bijvoorbeeld helemaal voor natuursteen tegels bent gevallen, kan het prijskaartje nogal tegenvallen. Stel daarom een realistisch budget op en bekijk wat er binnen dat budget mogelijk is. Zo voorkom je teleurstellingen en kan jij je focussen op het vinden van de mooiste badkamertegels.

Badkamertegels afwerking

Do 3: Denk ook aan de afwerking

Wanneer je tegels uitkiest zijn er meer zaken om in het oog te houden dan alleen de tegel zelf. Heb je bijvoorbeeld al gedacht over de kleur van de voegen tussen de tegels? Door een donkere of juist lichte voeg te kiezen, kan je de tegels een compleet andere look geven. Daarnaast is het goed om bij vloertegels rekening te houden met of een antislip afwerking handig is. En wist je dat je ook (plaatselijke) vloerverwarming onder je tegels kunt plaatsen? Hierbij is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het materiaal van de vloertegels.

Advies badkamertegels

Do 4: Laat je adviseren

In deze do’s en don'ts kunnen we je al een eindje op weg helpen bij het kiezen van de mooiste badkamertegels, maar dit blijft toch een persoonlijk proces. Laat je daarom goed adviseren door een vakkundige badkameradviseur, die jouw wensen en stijl helemaal in kaart brengt. Op basis daarvan ontvang jij persoonlijk advies en geven zij je tips voor het kiezen van jouw badkamertegels, waardoor je straks met een tevreden en blij gevoel je nieuwe badkamer instapt.

Don’ts voor het kiezen van badkamertegels

Badkamertegels tips

Don’t  1: zomaar de mooiste tegels kiezen

Het leukste van tegels kiezen, is dat je hier helemaal je eigen stijl en smaak in kunt opzoeken. Ga je voor kleur of neutrale tinten, welke vorm kies je, kies je voor een speelse combinatie of juist voor eenheid? Allemaal keuzes om goed bij stil te staan. Maar vergeet niet om ook rekening te houden met andere factoren dan alleen het uiterlijk van de tegels. Zo kunnen kleine tegels mooi staan in de doucheruimte, maar geeft dit wel extra voegen om schoon te houden. En heb je mooie tegels voor de vloer gevonden maar hebben deze een erg gladde structuur? Dan is het belangrijk om rekening te houden met dat je hierop makkelijker uit kunt glijden. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor andere (ruwere) tegels óf voor een antislipcoating op jouw gekozen tegels.

Badkamertegels

Don’t 2: de tegels apart uitzoeken

Heb je mooiste tegels gevonden die ook nog eens praktisch zijn? Vergeet dan niet dat er meer elementen in de badkamer zullen komen. Als je van de tegels jouw eyecatcher wil maken, kan je het badmeubel, de kranen en andere elementen afstemmen op de tegels. Vormen de tegels meer de basis van jouw badkamer of wil je een specifieke stijl in jouw badkamer creëren? Stem de keuze van de tegels dan goed af op de keuze voor andere materialen in de badkamer. Zonde als jouw prachtige tegels straks een mismatch zijn met de verdere badkamerindeling!

Indeling badkamer tegels

Don’t 3: de badkamer kleiner laten lijken

Tenzij je de muren zo mooi vindt dat je ze graag op je af ziet komen, is het (zeker bij een kleine badkamer) belangrijk om rekening te houden met de grootte van jouw badkamer. Tegels kunnen een enorm effect hebben op hoe groot een badkamer oogt. Zo zorgen lichte vloertegels voor een optisch grotere badkamer en doen donkere tinten de badkamer juist snel kleiner lijken. Dat kan in grote badkamers een fijn effect zijn, maar als je een kleine badkamer hebt wil je deze waarschijnlijk niet nog kleiner laten lijken. Hoe de tinten van verschillende tegels op elkaar zijn afgestemd, in welke richting de tegels worden geplaatst en hoe donker of licht de tegels zijn, heeft allemaal invloed op hoe groot of klein jouw badkamer oogt.

Tegels badkamer

Don’t 4: kiezen wat je vooral nu erg mooi vindt

Misschien heb je een hele speciale tegel gezien en ben je er helemaal weg van, of volg je graag de trends bij het kiezen van jouw badkamertegels. Hier is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar houd er wel rekening mee dat jouw badkamer nog jaren mee zal gaan. Verandert jouw stijl snel of ben je snel uitgekeken op de trends? Houd daar dan rekening mee bij het kiezen van jouw badkamertegels. Het zou natuurlijk jammer zijn als je na een jaar al bent uitgekeken op jouw badkamer! De kunst zit ‘m in het vinden van balans: kies de badkamertegels die echt bij jou passen en durf vooral voor je eigen stijl te gaan, maar houd er rekening mee dat je het over vijf jaar nog steeds mooi wil vinden.

Badkamertegeladvies

Wanneer je een adviesafspraak inplant bij een van onze winkels, zal onze badkameradviseur je meenemen in alle mogelijkheden. Welke tegels vind je mooi, wat past goed binnen jouw badkamerruimte én binnen jouw budget? Samen stellen we een badkamer samen die aan alle wensen en eisen voldoet, waarna je in een gratis 3D-ontwerp alvast kunt kijken hoe jouw badkamer eruit zal komen te zien. Lijkt dit je wel wat? Maak dan vrijblijvend en helemaal gratis een afspraak via onze website. We zijn benieuwd naar welke badkamertegels je bij ons komt uitzoeken!

Plan jouw adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder