Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Waar moet je aan denken na het kopen van een badkamer?

Heb jij net je droombadkamer gekocht en kijk je er helemaal naar uit om te relaxen in je nieuwe badkamer? Maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je allemaal te wachten staat. Wat moet je nu wel aanschaffen en wat hoeft niet? Kan ik mijn badkamer zelf monteren of is het handiger om het te laten monteren? Dit kunnen allemaal dingen zijn waar je vragen over hebt. Lees hier meer over in deze blog.

Japandi badkamer header

Afwerking van je badkamer

Waar moet je allemaal aan denken voor de afwerking van je badkamer? Je hebt waarschijnlijk hele mooie tegels uitgekozen. Wat vaak word vergeten is dat je een kleur voor je voegen moet uitkiezen. Kies dan wel voor voegen die mooi bij de tegels passen. Voegen kunnen namelijk ook snel van de tegel afsteken, ze gaan dus extra opvallen. Het mooiste is als de voegen één geheel worden met de tegels. Ook moet je denken aan welke kleur sanitair-kit je gaat nemen. Ook moet deze kit passen bij je tegel. Je wilt namelijk ook niet dat deze kit heel erg gaat opvallen. Zorg dus dat je voor de juiste kleur kiest voor je voegen en voor je sanitair-kit. Dit zorgt er dus voor dat je badkamer een mooi geheel word. Waar je ook aan moet denken bij de afwerking van je badkamer zijn hoekprofielen. Deze profielen zorgen ervoor dat de uitwendige tegelhoeken worden beschermd tegen stoten, barsten of splinteren. Het heeft dan ook een waardevolle toevoeging voor je tegels. Ze maken de tegels niet alleen op een stijlvolle manier af, maar zijn dus ook nog eens functioneel. Denk hierbij ook wel aan de kleur. Je wilt niet dat de hoekprofielen afsteken van je tegels.

Afwerking van de badkamer
Monteren van de badkamer

Zelf monteren of laten monteren

Je kan er voor kiezen om je badkamer helemaal zelf te monteren. Of ga je ervoor om je badkamer te laten monteren. Zelf monteren kan je geld mee besparen, maar het kost ook veel tijd en brengt eventueel stress met zich mee. Bij Sani4all kunnen wij ervoor zorgen dat de montage voor je gedaan wordt.. Dit wordt gedaan door professionele monteurs. Als aller eerst moet je ervoor zorgen dat je de montagetekeningen hebt. Deze geven aan waar al het leidingwerk moet komen, zo voorkom je dus verrassingen. Als je jouw badkamer laat monteren door Sani4All, zorgen wij ervoor dat je niets hoeft te doen. De monteur neemt alles mee wat hij nodig heeft om jou badkamer tot in de puntjes af te werken. Het enige wat jij hoeft te doen is af en toe een kopje koffie of thee zetten voor de monteur.

Schoonmaken van je badkamer

Als de badkamer gemonteerd is, kan de schoonmaak beginnen. De badkamer is aardig stoffig en het kan zijn dat er nog cementsluier op je tegels zit. Dit kan gebeuren tijdens het voegen. Als je aan het voegen bent kan zijn dat er wel eens wat op je tegels terechtkomt, dat is cement sluier. Als je de montage door ons laat doen, word de cementsluier door de monteur verwijderd. Wil je dit zelf doen, gebruik dan zuurvrije cementsluier verwijderaar. Dit is speciaal hiervoor gemaakt, hierbij tast je niet de voegen aan. Ga geen cementsluier verwijderen met azijn, hier zit zuur in die de voegen aantasten. De grote schoonmaak van de rest van je badkamer kan beginnen. Denk hierbij wel aan dat je niet alle schoonmaakmiddelen kunt gebruiken voor je badkamer. Gebruik hiervoor milde schoonmaakmiddelen. Wil je weten wat je wel en niet kan gebruiken? Klik dan hier om door te gaan naar de blog over schoonmaakmiddelen.

Schoonmaken van de badkamer
Accessoires in de badkamer

Accessoires

Is je badkamer helemaal gemonteerd en ben je er helemaal klaar voor om te genieten in je nieuwe badkamer? Maar vind je dat je de badkamer nog wat op kan fleuren met wat accessoires. Voeg dan een paar mooie planten toe in je badkamer. Planten hebben niet alleen een rustgevende en sfeervolle uitstraling, maar zorgen ook nog eens voor extra zuurstof in je badkamer. Natuurlijk zijn niet alle planten geschikt voor deze ruimte, maar er zijn er genoeg die er wel tegen kunnen bijvoorbeeld de lepelplant, de bananenplant en een varen. Heb je een bad in je badkamer? Dan is een badplank de uitkomst om heerlijk te ontspannen in je bad. Zet hier bijvoorbeeld je boek op en een glas wijn en ontspannen maar ! Bij accessoires in je badkamer moet je natuurlijk wel rekening houden of het wel tegen vocht kan. De materialen die tegen vocht kunnen zijn onder andere roestvrijstaal, plastic, keramiek en hout. Heb je mooie accessoires gezien en wil je het mooi houden, kijk dan of het materiaal tegen vocht kan.

Waar moet je rekening mee houden

Waar moet je aan denken na het kopen van je badkamer? Hieronder zie je een paar belangrijke punten.

  • Kies de juiste kleur voor voegmiddel, kleur passend bij je tegel
  • Kies de juiste kleur voor sanitair-kit, kleur passend bij je tegel
  • Indien nodig kies de juiste hoekprofielen uit, passend bij je tegel
  • Zorg ervoor dat je de montagetekeningen van je badkamer hebt
  • Verwijder cementsluier met zuurvrije cementsluier verwijderaar
  • Maak je badkamer schoon met milde schoonmaakmiddelen
  • Kies accessoires uit die vochtbestendig zijn.
Waar moet je rekening mee houden

Bij Sani4All

Bij Sani4All kunnen we je tot in de puntjes helpen. Wil je de montage door ons uit laten voeren? Geen probleem wij regelen het voor je. Twijfel je ergens over of kom je er niet uit, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde Sani4All winkel. Onze adviseurs kunnen je advies geven en zullen je verder helpen.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder