Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Zwarte badkamer

De keuze voor zwarte kranen in de badkamer is al langere tijd een trend. Maar de laatste tijd zien we ook dat er steeds vaker gekozen wordt voor andere zwarte elementen, zoals sanitair en tegels. Met een zwarte badkamer creëer je een hele sfeervolle ruimte. Ben je op zoek naar een zwarte badkamer en zou je graag meer willen weten? Lees dan snel verder.

Zwarte badkamer

De veelzijdige eigenschappen van een zwarte badkamer

Bij een zwarte badkamer denk je misschien wel aan een hele donkere ruimte, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kunt zwarte elementen met lichte kleuren combineren, waardoor de ruimte helemaal niet donker oogt. De keuze voor een zwarte badkamer kan juist een warme en sfeervolle uitstraling met zich meebrengen. Daarnaast weet je zeker dat je met een zwarte badkamer voor een gewaagde en stijlvolle ruimte kiest!

Badkamer met zwarte tegels
Zwarte landelijke badkamer

Pas zwart op verschillende manieren toe in de badkamer

Waar bij de meeste badkamer kleuren het meest voor de hand liggend is om voor tegels in die kleur te kiezen, is dit bij een zwarte badkamer niet helemaal zo. De keuze voor zwart sanitair of zwarte kranen zien we veel terugkomen in badkamers. Maar voor zwarte tegels wordt minder vaak gekozen, toch kun je hier prachtige badkamers mee creëren. Je hoeft natuurlijk ook niet de hele ruimte te bekleden met zwarte tegels, je kunt ook alleen de vloer of een (deel van de) wanden ermee bekleden. Je kunt de donkere tegels dan ook met lichtere tegels combineren, waardoor de ruimte ook wat minder donker oogt. Een andere, eenvoudige, manier om zwart toe te passen in de badkamer zijn accessoires. Er zijn vele zwarte accessoires, hiermee maak je jouw badkamer helemaal af!

Combineer zwart met andere kleuren

De kleur zwart wordt vaak als een wat meer neutrale kleur gezien, daardoor kun je de kleur ook met verschillende badkamer kleuren combineren. Wanneer je voor een badkamer met een rustige uitstraling wil gaan zijn vooral kleuren als beige, grijs en wit goede opties. Maar wanneer je graag wat kleur aan de ruimte toe wil voegen kun je ook voor groen, blauw of roze kiezen. Je kunt natuurlijk zelf bepalen in welke maten je de kleuren wil toevoegen aan je zwarte badkamer. De materialen die we veelal terugzien zijn onder andere betonlook, marmerlook en houtlook. Maar je kunt ook gerust voor terrazzo of natuursteen kiezen.

Zwart ligbad badkamer
Zwarte meubels

Meubels en accessoires

Een eenvoudige manier om een zwarte badkamer te creëren is door te kiezen voor zwarte meubels. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kolomkast of aan een zwart badmeubel. Daarnaast kun je natuurlijk zwarte accessoires toevoegen aan je zwarte badkamer. Zo zijn alle accessoires voor bij het toilet in zwart verkrijgbaar. Maar denk ook aan een radiatorbeugel of een handdoekenrek. Zwarte meubels en accessoires zorgen wel voor de moderne uitstraling van zwart, maar overheersen niet snel. Door alle accessoires in het zwart te kiezen zorg je bovendien ook voor eenheid.

Verschillende combinaties

Je hoeft natuurlijk niet voor een volledig zwarte badkamer te kiezen. Zeker als er weinig lichtinval in de ruimte is, kan een hele zwarte badkamer ook snel erg donker worden. Er zijn talloze combinaties mogelijk, maar we lichten er een aantal voor je uit. Zo kan je bijvoorbeeld zwarte tegels combineren met een licht badmeubel en goudkleurige kranen. Wil je liever een lichte basis? Kies dan voor grijze of beige tegels en combineer dit met zwarte kranen en een zwart badmeubel. Daarnaast kun je ook verschillende soorten zwarte tegels met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan zwarte visgraat vloertegels en mat zwarte wandtegels.

Ben je op zoek naar een zwarte badkamer? Of twijfel je nog over welke badkamer kleur bij jou past? Maak dan een afspraak bij een van onze badkamerwinkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar. Ze voorzien je van deskundig en onafhankelijk advies over het samenstellen van je nieuwe badkamer. Samen gaan we jouw nieuwe badkamer realiseren!

Een afspraak maken

Verschillende combinaties zwarte badkamer