Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?

De vloer in de badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer in de badkamer. Daarnaast heb je in de badkamer zeer vochtige omstandigheden waardoor niet alle soorten vloeren geschikt zijn voor deze ruimte. Welke vloer is dan geschikt voor jouw badkamerruimte? In deze blog hebben we verschillende soorten geschikte vloeren voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder!

Geschikte badkamervloer

Keramische tegels

Keramische tegels komen het meest voor in de badkamer. Dit komt doordat de tegels slijtvast, sterk en waterdicht zijn. Keramische tegels bestaan uit een mengsel van zand en klei. Dit mengsel wordt vervolgens gebakken, waarna er een toplaag wordt aangebracht die de kleur en het design van de tegel bepaalt. Hierdoor bestaan er keramische tegels in bijna alle gewenste kleuren en prints. Een ander groot voordeel van keramiek is het onderhoud. Doordat er geen reliëf of structuur in deze tegels zit, zijn ze makkelijk schoon te maken en te houden.

Keramische tegels badkamervloer
Natuursteen badkamervloer

Natuursteen

Natuurstenen tegels zijn een echte eyecatcher in de badkamer. Deze tegels hebben vaak een luxe en unieke uitstraling. De keuze in kleuren en uitstralingen van deze tegels is wat beperkter dan bij keramische tegels, maar nog steeds zeer ruim. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen tegels met aardetinten, terrazzo tegels of grijze natuursteen tegels. Het nadeel van natuursteen is dat het een natuurproduct is en het daardoor ‘werkt’; de tegels kunnen dus gaan uitzetten. Belangrijk is dus dat je hier rekening mee houdt met het zetten van de tegels.

Gietvloer of coating

Een gietvloer wordt aangebracht door een dun laagje vloeistof uit te gieten over een ondervloer. Bij een gietvloer hoef je geen plinten aan te brengen, waardoor je een minimalistische en strakke uitstraling krijgt. Hierbij is het belangrijk dat je voor een gietvloer kiest die tegen vocht bestand is. Denk hierbij aan epoxy of cementgebonden gietvloeren. Het grote voordeel van een gietvloer is de gebruiksvriendelijkheid. Doordat je geen naden, voegen of andere hoekjes hebt is de vloer makkelijk schoon te maken en te houden. Het nadeel van gietvloeren is dat deze relatief duur zijn.

Ben je op zoek naar een betonvloer? Dan kan je er ook voor kiezen om een coating over deze vloer aan te laten brengen. Betonvloeren zijn namelijk niet bestand tegen water en vocht en daardoor niet geschikt voor de badkamer. Deze coating zorgt ervoor dat je alsnog een betonvloer in je badkamer kan plaatsen en werkt hetzelfde als het aanbrengen van een gietvloer.

Wil je graag een gietvloer maar vind je deze te duur? Dan kan je ook voor keramische tegels kiezen. Betonlook tegels of houtlook tegels ogen vrijwel hetzelfde als een gietvloer, maar zijn minder kostbaar.

Keramische betonlook tegels

Conclusie

Voornamelijk tegels zijn geschikt voor badkamers. Dit heeft te maken met de onderhoudsvriendelijkheid en de vochtbestendigheid. Daarnaast zijn tegels in (bijna) alle soorten, kleuren en maten verkrijgbaar waardoor er altijd wel een tegel is die bij je past. Tegels zijn in verschillende prijscategorieën verkrijgbaar en daardoor is er altijd wel een tegel die binnen je budget past.

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar  badkamer inspiratie of een nieuwe badkamervloer? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder