Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Welke vloer is geschikt voor de badkamer?

Bij het samenstellen van je nieuwe badkamer moet je best wel wat beslissingen en keuzes maken. Een daarvan is voor welke badkamervloer je kiest. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, is niet iedere vloer geschikt voor deze ruimte. In deze blog hebben we daarom alle geschikte vloeren voor je op een rijtje gezet.

Badkamervloer kiezen

Keramische badkamertegels

Een van de beste opties voor de badkamervloer zijn keramische badkamertegels. Deze zijn namelijk slijtvast, sterk en waterdicht. En zeker dat laatste is natuurlijk erg handig in een badkamer. Deze tegels zijn zo degelijk door de samenstelling ervan. Keramische badkamertegels bestaan uit een mengsel van zand en klei. Dit mengsel wordt vervolgens gebakken, waarna er een toplaag wordt aangebracht. Die toplaag is in allerlei kleuren en prints verkrijgbaar, je kunt het zo gek niet bedenken. Dit is dan ook een van de voordelen van keramische tegels.

Keramische tegels badkamervloer
Betonlook vloertegels

Welke keramische badkamertegels zijn er

We bieden verschillende soorten keramische badkamertegels aan. We hebben de meest voorkomende tegels voor je uitgelegd. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn.

1. Vloer- en wandtegels

We bieden naast keramische vloertegels ook wandtegels aan. In veel gevallen kun je de vloertegels ook voor de wanden gebruiken. Je kunt dus, als je dit wil, voor de gehele badkamer dezelfde tegels gebruiken. We hebben deze tegels in allerlei verschillende maten, kleuren en stijlen.

2. Betonlook tegels

Betonlook tegels zijn een van de populairste soort keramische badkamertegels. Dit komt door de stoere en moderne look die de tegels met zich meebrengen. Daarnaast bieden we verschillende tinten en formaten betonlook tegels aan, waardoor je er diverse stijlen mee kunt creëren.

3. Decortegels

Decortegels zijn heel trendy op het moment. Hiermee creëer je echt een eyecatcher in de badkamer. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan visgraattegels, metro tegels of hexagon tegels.

4. Houtlook tegels

Houtlook tegels zijn keramische tegels die ogen en voelen als echt hout. Hiermee kun je dus voor de warme en natuurlijke uitstraling van hout kiezen en de voordelen van keramische tegels.

Houtlook vloertegels badkamer
Terrazzo badkamervloer

Kies voor uniek met natuursteen

Wanneer je graag voor iets echt unieks wil kiezen, kun je ook voor een natuurstenen tegels kiezen. Deze tegels hebben een luxe en unieke uitstraling, waardoor het echte eyecatchers zijn. De keuze in kleuren en stijlen is wat beperkter dan bij keramische tegels, maar er zijn alsnog voldoende mogelijkheden. Het nadeel van natuursteen is dat het een natuurproduct is en daardoor ‘werkt’, de tegels kunnen dus gaan uitzetten. Je kunt natuurlijk ook voor een keramische tegel met natuursteenlook kiezen.

Of kies voor een gietvloer

Als je liever helemaal geen tegels wil, is een gietvloer ook nog een mogelijkheid. Hierbij heb je dus geen voegen wat zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling. Hierbij is het wel aan te raden om te kiezen voor een gietvloer die bestand is tegen vocht. Denk bijvoorbeeld aan epoxy of cementgebonden gietvloeren. Het nadeel is wel dat gietvloeren relatief duur zijn.

Laat je adviseren

Wil je graag meer advies over het vervangen van je badkamervloer en welke badkamervloer geschikt zou zijn voor jouw nieuwe badkamer. Onze adviseurs helpen je graag bij het samenstellen van jouw nieuwe badkamer. Zij beginnen in de winkel met een korte kennismaking om je wensen in kaart te brengen. Aan de hand daarvan voorzien ze je van advies en gaan samen met jou op zoek naar je nieuwe droombadkamer.

Maak een vrijblijvende afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder