Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Uitgelegd: het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt

Wat is het verschil tussen visgraat en Hongaarse punt? Het is een vraag die we vaak krijgen. En dat is ook niet zo gek, want op het eerste gezicht lijken visgraat en Hongaarse punt namelijk best veel op elkaar. Toch verschillen ze behoorlijk. Beide legpatronen vertonen de gewilde zigzag, en toch zijn ze net even anders Het legpatroon van badkamertegels heeft grote invloed op de sfeer en ruimtelijkheid in een badkamer. Wij vertellen je daarom graag het verschil tussen de populaire visgraat en Hongaarse punt zodat je een goede keus kan maken.

Verschil visgraat en Hongaarse punt

De verschillen

Het zijn twee markante klassieke legpatronen: de visgraat en de Hongaarse punt. Ze worden vaak door elkaar gehaald, dit komt omdat ze in eerste instantie veel op elkaar lijken. Maar als je de verschillen weet zie je snel het verschil in de uitstraling van beide legpatronen. Bij de Visgraat vloer worden de delen haaks tegen elkaar gelegd in een hoek van 90 graden, maar bij een Hongaarse punt worden de punten van de tegels in een hoek van 45 of 60 graden tegen elkaar gelegd. De visgraat heeft meer een geweven effect, terwijl je bij een Hongaarse punt meer te maken hebt met rechte stroken. Dat maakt dat de Hongaarse punt visueel iets rustiger oogt dan de visgraat.

Visgraat badkamer

Visgraat

Hongaarse punt badkamer

Hongaarse punt

Geschiedenis van de visgraatpatroon

Het zigzagpatroon werd voor het eerst gebruikt door Romeinen die ontdekten dat wegen veel stabieler konden worden aangelegd door de stenen in de richting van het verkeer te wijzen. Het zigzagpatroon vond in de Middeleeuwen haar weg naar het interieur, maar werd het pas in de 16e eeuw toegepast in houten vloeren.

Populaire visgraat vloer

Iedereen kent waarschijnlijk wel de populaire visgraat dat veel werd gebruikt bij chique houtenvloeren van herenhuize. Maar steeds vaker wordt dit ook gekozen in de badkamer, en wij weten wel waarom! Door het gebruik van deze legpatronen krijgt de badkamer een tijdloze en sfeervolle uitstraling. Je kan het toepassen op de vloer en op de wanden. Vooral keramische houtlooktegels een houtlook komen mooi uit wanneer de tegels haaks op elkaar zijn gelegd in een visgraat patroon.

Complete badkamer Marble & Black

Visgraat - Complete badkamer Marble & Black

Complete badkamer Lux

Hongaarse punt - Complete badkamer Lux

Toepassen van Hongaarse punt of visgraat

Een visgraatpatroon of Hongaarse punt is goed te passen in kleinere oppervlakte. Denk hierbij als accent in het douchegedeelte. Dit is een originele optie en geeft de ruimte een chique uitstraling. Beide patronen zijn tijdloos en kan perfect in een moderne als klassieke badkamer worden toegepast.  Het geeft niet alleen een gevoel van luxe, maar ook overzichtelijkheid wanneer je de wandtegels laat overlopen op de vloer in één lange visgraat of Hongaarse punt.

Badkamer inspiratie 

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer met een Hongaarse punt of Visgraat eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4All biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Gratis adviesgesprek

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Vloerverwarming

Alles over vloerverwarming in de badkamer

Lees verder

Montageservice

De voordelen van onze montageservice

Lees verder

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder