Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Het is fijn als een badkamer veilig en ergonomisch is, zeker als je kleine kinderen hebt of als je ouder wordt. Je wilt immers wel veilig onder de douche staan. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden om jouw badkamer veilig en ergonomisch in te richten. We geven je in deze blog dan ook een aantal tips voor het inrichten van een veilige badkamer.

Inrichten seniorenbadkamer header

Deel de badkamer praktisch in

Als je jouw nieuwe badkamer gaat inrichten, zorg er dan voor dat je voldoende beweegruimte hebt. Dus stop niet te veel sanitair in jouw badkamer. Het is namelijk wel fijn als je wat kan bewegen in je eigen badkamer. Wat ook wel fijn is, is dat jouw badkamer praktisch is ingedeeld. Denk dus voor het samenstellen van jouw badkamer na, welke indeling voor jou praktisch is. Voor iedereen kan een praktische indeling verschillen, dus kies voornamelijk wat echt voor jou praktisch is.

Praktische indeling
Antislip tegel

Kies voor antislip tegels

In een badkamer heb je tegels. Tegels worden altijd glad als je bijvoorbeeld gaat douchen. Dit kan ervoor zorgen dat je uitglijdt. Dit wil je natuurlijk graag voorkomen, zeker als je ouder wordt. Je kunt er daarom voor kiezen voor antislip tegels. Deze tegels zorgen er namelijk voor dat de badkamer minder glad wordt. Desnoods doe je alleen deze tegels in de doucheruimte. Antislip tegels zorgen ervoor dat je minder snel uitglijdt en hoef je jezelf dus ook minder druk te maken als je staat te douchen of je gaat afdrogen.

Maak de badkamer gelijkvloers

Als je jouw nieuwe badkamer veilig en ergonomisch wilt inrichten is het fijn als je de badkamer gelijkvloers kan maken. Vooral bij oudere badkamers zit er vaak nog een douchebak in de doucheruimte. Dit zorgt voor een opstap. Als je het over veiligheid hebt, wil je natuurlijk een opstap of een afstap voorkomen. Zorg er dan ook voor dat jouw nieuwe badkamer gelijkvloers wordt. Hierdoor voorkom je de gevaren voor een op- of afstap. Het kan natuurlijk zijn dat het soms niet mogelijk is. Zorg dan dat op- of afstap zo weinig mogelijk verschil heeft met de rest van de badkamer.

Gelijkvloers
Douche in bad

Vervang het bad voor een douche

De mensen die een bad in de badkamer hebben, snappen de gevaren van een bad. Een bad heeft namelijk een hoge instap en kan daardoor dus onveilig zijn. Zeker als je uit je bad stapt en je nat bent. Hierdoor worden de tegels namelijk nat en daardoor dus ook glad. Als je jouw bad vervangt door een douche dan maak je jouw badkamer alweer een stuk veiliger. Wil je heel graag een bad en een douche, maar heb je geen ruimte voor de douche en het bad apart? Dan moet je een douche in je bad nemen. Door het wat veiliger te maken kun je eventueel kiezen voor een bad met een deurtje. Hierdoor heb je geen hoge instap.

Handige tools voor een veilige badkamer

We hebben natuurlijk al een aantal tips genoemd hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw badkamer veiliger en ergonomischer wordt. Zo zijn er nog een aantal tips waar je jouw badkamer veiliger, maar ook praktischer mee maakt. Vooral als je wat ouder wordt. Hieronder hebben we een paar mogelijkheden opgeschreven:

  • Denk hierbij aan beugels bij het toilet, zodat je steun hebt als je op het toilet gaat zitten of als je van het toilet op staat. Maar de beugels zijn ook handig in de doucheruimte.
  • Je kunt op de douche een douchezitje zetten. Als je niet meer lang op je benen kunt staan of liever gewoon zit tijdens het douchen, kun je dus kiezen voor een douchezitje. Dan kan je tijdens het douchen gewoon gaan zitten.
  • Goede verlichting. Een tip die eigenlijk iedereen wel kan gebruiken in de badkamer. Zorg dat je goede verlichting in je badkamer hebt. Zo kan je namelijk zien waar je loopt en zien of er wat op de grond ligt.
Veilige badkamer

Meer informatie over een senioren badkamer

Wil je graag nog meer informatie over een senioren badkamer? Kom dan gerust eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs staan voor je klaar. Ze hebben alle informatie over een senioren badkamer en kunnen je helpen met de ideale badkamer indeling voor jou. Kom gerust eens bij ons in de winkel langs of maak een afspraak. De koffie of thee staat voor je klaar.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder