Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamer kleuren

De stijl van jouw badkamer is iets heel persoonlijks. Wil jij graag kleur in de badkamer? Dan heb je heel veel opties, waarmee je alle stijlen kunt creëren die je kunt bedenken! Daarom lichten we hieronder verschillende mogelijkheden voor je uit. Zo kan jij alvast inspiratie opdoen voor jouw badkamer met kleur. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Tijdens jouw afspraak in een van onze winkels geven we je ook gratis advies over kleuren in jouw nieuwe badkamer.

Kleuren badkamer

Badkamertegels in jouw kleur

Kleur in de badkamer wordt vaak gecreëerd met badkamertegels. Deze vormen immers de basis van de badkamer. En het mooie is: er is echt heel veel keuze als het gaat om badkamertegels met kleur! Van groen tot roze en van blauw tot geel; het kan allemaal. Kies voor uitgesproken wandtegels met een neutrale vloer, of verwerk een zachte kleur subtiel op een van de wanden. Met badkamertegels kan je echt alle kanten op bij het creëren van een kleurrijke badkamer. Voor een compleet beeld van ons aanbod ben je van harte welkom om een van onze badkamerwinkels te bezoeken. Met het grootste tegelaanbod van Nederland zijn er altijd wel badkamertegels in de kleur en stijl die helemaal bij jou passen!

Badkamertegels kleur

Verschillende kleuren in de badkamer

Om je alvast een beeld te geven van de mogelijkheden, hebben we hieronder verschillende badkamerkleuren voor je uitgelicht. Klik hieronder op een kleur die jij mooi vindt, en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die je met deze kleur hebt. Liever de kleuren in het echt bekijken en vergelijken? Kom dan gerust eens langs bij een van onze winkels, waar je nog meer inspiratie tegen zult komen.

Kleuren in de badkamer toepassen

Wil je een volledig gekleurde badkamer of zoek je juist naar een subtiele manier om kleur in de badkamer te verwerken? Het kan allemaal! We hebben al heel veel verschillende soorten badkamers met kleur opgeleverd. Zo kiezen sommige mensen ervoor om een rustige badkamer aan te vullen met gekleurde nisjes, of worden uitgesproken stijlen gecreëerd met opvallende wandtegels. Bekijk hieronder maar eens een aantal van onze opgeleverde badkamers bij onze klanten. Zie je een badkamer die jij ook mooi vindt? Bespreek dit dan vooral tijdens jouw adviesgesprek! Zo krijgen wij een mooi beeld van welke kleuren jij mooi vindt in jouw nieuwe badkamer.

Badkamers met kleur

Laat je inspireren

Naar overzicht

Rustgevende kleuren in de badkamer

Waar veel mensen denken dat kleuren de badkamer druk maken, hoeft dat lang niet altijd zo te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze blauwe visgraat tegels. Omdat de gehele wand van een zachte kleur is voorzien, wordt een rustgevende sfeer gecreëerd. De kleurkeuze heeft hier natuurlijk veel invloed op. Kleuren die rustgevend zijn in de badkamer, zijn bijvoorbeeld lichtblauw, oudroze en groen. Met elke kleur creëer je weer net een andere sfeer in de badkamer. De soort tegel heeft ook veel invloed op de rust die hiermee wordt uitgestraald. Een grotere, matte tegel zal meer rust uitstralen dan kleine glanzende tegeltjes. Het is aan jou om te bepalen wat jij echt mooi vindt!

De badkamer kleuren van 2023

In 2023 zullen weer prachtige trends in de badkamerwereld aanwezig zijn, zo ook op het gebied van kleur! Voldoende ideeën om inspiratie op te doen voor jouw badkamerkleuren dus. In 2023 zullen we, naast de kleuren die we al veel zien, vooral veel aardse tinten in de badkamer gaan zien. Denk hierbij aan bruintinten, beige en zandkleuren. Deze tinten geven de badkamer een prachtige zachte basis, die erg goed gecombineerd kan worden binnen verschillende stijlen. Ga bijvoorbeeld voor urban chic en combineer de tinten met zwart, brons en houttinten. Liever meer kleur in de ruimte? Kies dan voor aardse tinten als groen of zeeblauw. Door voor natuurlijke tinten te kiezen, creëer je een badkamer die helemaal volgens de laatste trends is – en vooral nog heel lang mooi zal blijven!

Rustgevende kleuren badkamer

Licht vs donker

Lichte kleuren voor een ruime uitstraling

Lichte kleuren zorgen er vaak voor dat de ruimte groter oogt. Zeker als je veel lichtinval hebt wordt dit ruimtelijke effect versterkt. We zien dus ook vaak dat in kleine badkamers gekozen wordt voor lichte tegels en sanitair. Daarnaast zorgen lichte kleuren voor een ontspannen en rustige uitstraling. Bij lichte kleuren wordt er snel aan wit gedacht, maar ook kleuren zoals beige en lichtgrijs zijn geschikt om je badkamer groter te laten ogen. Vind je een badkamer met alleen maar lichte tinten wat te veel van het goede? Dan kan je dit combineren met gekleurde accessoires en meubels. Zo heb je een lichte basis die de ruimte groter doet lijken én breng je sfeer aan met details.

Donkere kleuren voor een chic geheel

Waar lichte kleuren een ruimtelijk effect hebben, zorgen donkere kleuren er snel voor dat een ruimte kleiner oogt. Vind je donkere elementen in de badkamer prachtig, maar wil je voorkomen dat de badkamer kleiner oogt? Kies dan voor verschillende soorten afmetingen of vormen tegels. Door de variatie creëer je, ondanks de donkere kleuren in de badkamer, toch een ruimtelijk effect. Als je een lange of hoge badkamer hebt, kunnen donkere tinten juist ook heel geschikt zijn. Een donker plafond zorgt ervoor dat de ruimte lager oogt en een donkere achterwand laat je ruimte minder lang ogen.

Lichte kleuren badkamer (1)
Donkere kleuren badkamer

Koud vs warm

Koude kleuren: een frisse look

Naast de invloed op het ruimtelijke gevoel van de badkamer, hebben kleuren ook invloed op de gevoelstemperatuur. Zo is er een verschil tussen warme en koude kleuren. Bij koude kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan blauw en groen. Deze kleuren zorgen ervoor dat de ruimte kouder aan kan voelen, dit is een psychologisch effect. Het voordeel is dat koude tinten een kalme en ontspannen sfeer creëren. Bij een badkamer waar veel zonlicht binnenkomt kan je dus ook juist voor koude kleuren kiezen. Je hebt dan de zon die zorgt voor het warme effect en de koude tinten die ontspanning creëren.

Warme kleuren voor de badkamer

Warme kleuren zijn dus de kleuren die zorgen voor een warm gevoel in de badkamer. Hierbij kan je denken aan rood, oranje en geel, maar ook alle kleuren die ontstaan bij het mengen van de drie kleuren zijn warme tinten. Je kan hierbij ook denken aan zachtroze en terracotta. Misschien vind je alleen warme kleuren in de badkamer wat te veel, dan kan je ook kiezen voor een combinatie met wit. Er zijn genoeg manieren om warme tinten op een prachtige manier in jouw badkamer te verwerken!

Blauwe tegels badkamer
Warme kleuren badkamer

Badkamer kleuren: inspiratie

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt voor jouw gekleurde badkamer! Wil je liever persoonlijk advies? Plan dan jouw gratis adviesgesprek in een van onze winkels. Onze badkameradviseurs laten je alle opties zien, en verwerken jouw wensen in een gratis 3D-ontwerp. Zo kan jij helemaal voor je zien hoe de kleuren in jouw nieuwe badkamer eruit komen te zien. Je maakt gemakkelijk een afspraak via onderstaande knop. Tot snel in een van onze winkels!