Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Donkere badkamer

Zou je graag een chique en luxe badkamer willen? Kijk dan eens naar een donkere badkamer. Donker wordt vaak met grauw en duister geassocieerd, maar dit hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Door de juiste elementen, kleuren en materialen te combineren ontstaat er juist een chique en uniek geheel. Wil je weten hoe je dit doet? Je leest het hieronder.

Donkere badkamer

Elementen donkere badkamer

Er zijn verschillende elementen met een donkere kleur die je aan je badkamer kunt toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere basis, bestaande uit tegels. Maar je hebt tegenwoordig ook vrijwel alle soorten meubels en sanitair in een donkere kleur. Denk bijvoorbeeld aan kranen en badmeubels. Maar ook uniekere elementen zoals plafonds en baden zijn in donkere kleuren verkrijgbaar. Zo zorgt een donker plafond bijvoorbeeld voor een heel sfeervol geheel en een donker bad voor een stoere uitstraling. Je hoeft natuurlijk niet je hele badkamer te vullen met donkere elementen. Zo kun je gerust kiezen voor wit sanitair of rvs-kranen. De combinatie van elementen zorgt voor de unieke uitstraling die donkere badkamers hebben.

Elementen donkere badkamer
Kleuren donkere badkamer

Verschillende donkere kleuren

Bij donkere kleuren denken veel mensen al snel aan zwart, maar er zijn natuurlijk meer mogelijkheden. Zo heb je verschillende soorten donkere grijstinten. Maar ook als je wat kleur aan de ruimte wil toevoegen kan dit, denk bijvoorbeeld aan donkergroen of donkerblauw. Je kunt ook kiezen voor verschillende tinten of kleuren, zo creëer je een speels effect. Natuurlijk kun je deze donkere kleuren ook combineren met wit of andere lichte tinten. Zeker als je geen natuurlijke lichtinval hebt, kan het te donker worden als je voor alleen maar donkere kleuren kiest. Combineer dan bijvoorbeeld donkergrijze tegels met wit sanitair.

Combinaties maken

Je kunt veel verschillende kanten op met een donkere badkamer. De combinatie van verschillende kleuren en materialen bepalen de uitstraling van de ruimte. De materialen die we vaak terugzien in een donkere badkamer zijn voornamelijk hout(look) en natuursteen. Waar natuursteen zorgt voor een meer robuuste uitstraling, geeft hout de ruimte juist een natuurlijke en warme uitstraling. Wil je een echte eyecatcher maken van je badkamer? Combineer dan goudkleurige kranen met donkere marmerlook tegels en donkere meubels.

Combineren donkere badkamer

Badkamerstijlen

Met een donkere badkamer kun je niet alleen een luxe badkamerstijl creëren, er zijn nog meer stijlen die bij deze badkamers passen. Kies bijvoorbeeld voor een simpele donkere tegel in combinatie met zwarte kranen als je op zoek bent naar een moderne badkamer. Ga je liever voor industrieel? Kies dan voor zwarte tegels en zwarte kranen en combineer deze met een robuust badmeubel. Maar ook een landelijke badkamer is mogelijk, combineer dan een houtlook tegel met donker sanitair en een donker badkamerplafond.

Luxe donkere badkamer
Landelijke donkere badkamer
Moderne donkere badkamer

Persoonlijk advies

Wil je graag een donkere badkamer kopen en zou je graag willen weten hoe je deze kunt creëren? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om je te voorzien van advies. We beginnen met een korte kennismaking, waarbij we je wensen en behoeften in kaart brengen. Op basis daarvan krijg je een advies en maken onze adviseurs een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer. We gaan samen op zoek naar je nieuwe badkamer!

Maak zelf een 3D-ontwerp

Badkamer donkere vloer