Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Ensuite badkamer

De badkamer is de ruimte in huis om helemaal tot rust te komen. Hoe fijn is het dan als deze de luxe uitstraling van een hotelkamer heeft? Met een ensuite badkamer haal je deze luxe uitstraling in huis. Deze badkamers staan namelijk garant voor luxe en ontspanning.

Wat is een ensuite badkamer?

Bij een ensuite badkamer grenst de badkamer aan een andere kamer. Vaak wordt dit gecombineerd met de slaapkamer, waardoor dat echte luxe hotel gevoel ontstaat. Maar soms wordt er bijvoorbeeld ook voor gekozen om een walk-in-closet te laten grenzen aan de badkamer. Zo kun je na het douchen direct je kleding uitzoeken en je aankleden. Een ensuite badkamer hoeft dus niet altijd aan een slaapkamer te grenzen.

En suite badkamer
Mogelijkheden en suite badkamer

Een ensuite badkamer samenstellen

Een ensuite badkamer kun je op verschillende manieren samenstellen. Zo kun je de ruimte volledig openlaten, maar ook kiezen voor een klein tussenschot of bijvoorbeeld schuifdeuren. Daarnaast kun je de badkamer ook met verschillend sanitair indelen. De meeste ensuite badkamers hebben een bad, maar je hoeft hier niet voor te kiezen. Waar sommige graag een volledige badkamer willen, kiezen andere voor alleen een douche met een badmeubel. Net wat jij fijn vindt!

Waar moet je op letten?

Voornamelijk als je de ensuite badkamer wil plaatsen in een ruimte die voorheen geen badkamer was, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat er geen waterleidingen en afvoer in de kamer aanwezig zijn. Hou er dan rekening mee dat er breekwerk nodig is om de waterleidingen te kunnen trekken en een afvoer te plaatsen. Als je kiest voor een bad, is het ook goed om te controleren of de vloer sterk genoeg is om er een bad op te plaatsen. Het gaat namelijk om flink wat gewicht.

Verschillende badkamerstijlen

Met een ensuite badkamer kun je verschillende soorten badkamerstijlen creƫren. De kleur- en materiaalkeuze bepalen voor een groot deel de stijl van je ensuite badkamer. Een van de meest voorkomende badkamerstijlen bij deze badkamers is de luxe stijl. Een ensuite badkamer heeft door de indeling al snel een luxe uitstraling. Deze kun je versterken door bijvoorbeeld goudkleurige elementen toe te voegen aan de ruimte. Dus wil je liever een moderne, industriƫle of landelijke badkamer? Dan kan dit natuurlijk ook.

Afstemmen stijlen

Je kunt dus eigenlijk alle badkamerstijlen toepassen in een ensuite badkamer. Maar omdat de badkamer grenst aan een andere ruimte, wil je waarschijnlijk ook dat de badkamer bij deze ruimte past. Heb je bijvoorbeeld een landelijke slaapkamer, dan is een combinatie met een klassieke badkamer misschien niet waar je naar opzoek bent. Wil je graag beide ruimtes laten matchen? Breng dan in kaart welke stijl de kamer heeft en welke elementen en kenmerken hierbij passen. Deze kun je dan toepassen in je nieuwe badkamer.

Badkamerstijl en suite badkamer

Laat je adviseren

Ben je enthousiast geworden over een ensuite badkamer? Kom dan gerust eens langs bij een van onze winkels. Deze zijn door heel Nederland gevestigd, waardoor er altijd wel een winkel in de buurt is. In de winkel helpen onze adviseurs je graag bij het uitzoeken van je nieuwe badkamer. Zij adviseren je over hoe je jouw ensuite badkamer in kunt richten. Vervolgens maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer voor je. Zo weet je precies hoe deze eruit komt te zien. Maak snel een afspraak en kom langs!

Maak een gratis afspraak