Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamer met hout

De badkamer is dé ruimte waar je na een lange dag heerlijk tot rust wil kunnen komen. Steeds vaker kiezen mensen daarom voor een badkamer met een natuurlijke uitstraling. Hout is een van de materialen waarmee je die warme en natuurlijke sfeer kunt creëren. Ben je benieuwd of een badkamer met hout bij jou past? We vertellen je alles over de mogelijkheden van een badkamer met hout.

Badkamer met hout (1)

De kenmerken van een badkamer met hout

Naast dat je met een badkamer met hout een warme en natuurlijke ruimte creëert, bieden deze badkamers nog veel meer. Zo is hout een heel veelzijdig materiaal, waardoor je er allerlei kanten mee op kunt. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een hele landelijke ruimte, maar ook voor een moderne badkamer. Bovendien kun je hout op verschillende manieren toevoegen aan de badkamer. Denk aan houten meubels, hout(look) tegels en houten accessoires. Je kunt dus zelf bepalen hoeveel hout jij terug laat komen in jouw badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer met een hout(look) vloer of houtlook meubels.

Geschikt hout voor in de badkamer

Hout staat er natuurlijk om bekend dat het niet zo goed tegen vocht kan. Daarom zou je misschien denken dat hout niet de beste keuze voor je badkamer is. Maar er zijn een aantal houtsoorten die wel heel goed tegen vocht kunnen. Denk bijvoorbeeld aan teakhout of massief eiken. Het nadeel van deze houtsoorten is dat deze relatief kostbaar zijn. Je kan daarom ook kiezen voor houtlook en daarmee een badkamer met hout samenstellen. Houtlook is een imitatiemateriaal welke je vrijwel niet van echt hout kan onderscheiden. Het is niet alleen minder kostbaar dan echt hout, maar ook nog eens bestemd tegen vocht. Op deze manier kun je dus gewoon voor een houten vloer of houten meubels kiezen!

Geschikt hout badkamer
Houten meubels

De materialen in een badkamer met hout

In een badkamer met hout, komt natuurlijk hout of houtlook voor. Maar daarnaast zijn er ook nog andere materialen die je kunt toevoegen aan je nieuwe badkamer. Denk bijvoorbeeld aan marmerlook, wat je terug kunt laten komen in tegels of waskommen. Je creëert daarmee een wat luxere uitstraling. Een ander materiaal dat goed combineert met hout is betonlook, waarmee je de wat stoerdere en meer industriële kant op gaat. Wanneer je een echte landelijke badkamer wil samenstellen kun je ook kiezen voor een combinatie met natuursteen.

Deze kleuren kun je combineren met hout

Hout heeft van zichzelf best een neutrale uitstraling, hierdoor kun je het met allerlei kleuren combineren. Wanneer je een warme en sfeervolle badkamer wil samenstellen kun je aan je badkamer met hout kleuren als zwart, beige of grijs toevoegen. Wanneer je liever voor een wat minimalistischere stijl wil gaan is een combinatie met wit een goede optie. Je kunt natuurlijk ook een kleurrijke badkamer met hout samenstellen, kies dan voor een combinatie met bijvoorbeeld roze, groen of blauw. Wil je van je badkamer echt een eyecatcher maken? Combineer jouw badkamer met hout dan met goudkleurige tegels en kranen.

Badkamer met houtlook vloertegels
Houten accessoires

Stel jouw badkamer met hout samen

Weet je zeker dat je voor een badkamer met hout wil gaan? Dan is het tijd om jouw droombadkamer samen te gaan stellen. Maar waar begin je dan? We adviseren altijd om te starten met de tegelcombinatie. Bij een badkamer met hout zien we vaak de keuze voor houtlook tegels, welke gecombineerd worden met een andere kleur of materiaal. Wanneer je de tegelcombinatie uitgezocht hebt, kun je de meubels en het sanitair erbij zoeken. Bij deze badkamers mogen houtlook meubels natuurlijk niet ontbreken. De kleur van het sanitair kun je helemaal afstemmen op de rest van de badkamer. Kies je voor klassiek wit? Of toch liever voor mat zwart? De laatste stap is het uitzoeken van de kranen en de kleur ervan. Dan is jouw nieuwe badkamer helemaal compleet!

De trends voor een badkamer met hout

Hout in de badkamer is op het moment echt een trend. Neem bijvoorbeeld alle nieuwe houtlook elementen met reliëf. Je ziet deze in vele badkamers én badkamerstijlen terug. Voornamelijk de houtlook tegels en meubels met reliëf zijn op het moment echt in trek. Daarnaast is het ook erg trendvol om te kiezen voor houtlook vloertegels. Hiermee geef je jouw badkamer echt een warme en huiselijke sfeer!

Toilet met houtlook tegels

Een houten badkamer combineren met andere stijlen

Wanneer je jouw nieuwe badkamer gaat samenstellen kun je de stijl ervan helemaal afstemmen op jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld ook meerdere stijlen met elkaar combineren. Een houten badkamer combineert bijvoorbeeld prachtig met een industriële, luxe of moderne badkamer. Een andere badkamerstijl waar je aan kunt denken is de Scandinavische badkamer. Deze creëer je door lichte kleuren te combineren met verschillende houtlook elementen. Of ga je toch liever voor een design badkamer en combineer je opvallende marmerlook tegels met houtlook meubels en koperkleurige kranen? Het kan allemaal!

Montage bij Sani4All

Nadat je je nieuwe badkamer hebt gekocht, moet deze ook nog gemonteerd worden. Het monteren van een badkamer is best wel een precisiewerkje. Daarom bieden we bij Sani4All volledige montage aan. Dit betekent dat onze deskundige monteurs de oude badkamer demonteren, de leidingen verleggen en de nieuwe badkamer volledig monteren. We werken samen met ervaren monteurs die precies weten hoe ze jouw nieuwe badkamer moeten opleveren. Dat is pas echt complete ontzorging!

Plan jouw vrijblijvende afspraak

Wil je ook graag een nieuwe badkamer met hout? Breng dan eens een bezoek aan een van onze badkamerwinkels. Onze winkels zijn door heel Nederland gevestigd, waardoor er altijd wel een winkel bij je in de buurt is. In de winkel staat een deskundige adviseur voor je klaar die je graag voorziet van een deskundig advies. Ook kunnen zij een 3D-ontwerp voor je maken zodat je precies weet hoe je nieuwe badkamer eruit komt te zien. Plan snel een vrijblijvende afspraak en kom langs!

Maak jouw afspraak