Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Badkamer met hout

De badkamer is dé ruimte waar je na een lange dag heerlijk tot rust wil kunnen komen. Steeds vaker kiezen mensen daarom voor een badkamer met een natuurlijke uitstraling. Hout is een van de materialen die de badkamer een natuurlijke uitstraling geeft en heeft bovendien een rustige uitstraling. Lijkt een badkamer met hout iets voor jou? We vertellen je alles over hoe je hout kunt toepassen in de badkamer. Lees snel verder!

Badkamer met hout

Geschikt hout

Hout staat erom bekend dat het niet goed tegen vocht kan. Je zou daarom ook denken dat een badkamer met hout misschien niet de beste keuze is, maar er zijn een aantal houtsoorten die wel tegen vocht kunnen. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld teakhout en massief eiken. De meeste houtsoorten zijn wel relatief kostbaar. Je kan daarom ook kiezen voor houtlook en daarmee een houtlook badkamer creëren. Je hebt dan toch de warme en natuurlijke sfeer van echt hout in de badkamer.

Geschikt hout badkamer
Houten meubels

Houten meubels

Je kan eenvoudig hout aan je badkamer toevoegen door te kiezen voor houten meubels. Veel mensen kiezen voor een hout(look) badmeubel en kolomkast. Deze zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar, waardoor je deze kan afstemmen op je smaak en stijl. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een massief eiken badmeubel, deze creëert vaak een landelijke sfeer. Een donker houtlook meubel kan daarentegen een industriële uitstraling versterken.

Houtlook tegels

Naast houten meubels kan je ook voor houtlook tegels kiezen. Deze tegels worden van keramiek gemaakt en zijn daardoor vochtbestendig. Houtlook tegels hebben nerven en knoesten, wat ervoor zorgt dat de tegels net echt lijken. Door de badkamer te bekleden met houtlook tegels ontstaat er een landelijke, maar rustgevende sfeer. Wil je liever niet in de hele badkamer houtlook tegels? Dan kan je er ook voor kiezen om alleen de wanden of de vloer te bekleden met deze tegels. Houtlook kan je prachtig combineren met betonlook, grijze of witte tegels.

Houtlook tegels
Houten accessoires

Houten accessoires

Als je liever geen houten meubels of houtlook tegels in de badkamer wil, maar wel de rustgevende uitstraling, voeg dan houten accessoires aan de ruimte toe. Denk bijvoorbeeld aan een houten plankje aan de wand of een houten lijst voor om de spiegel. Maar ook accessoires voor het bad of voor op de wastafel zijn in hout(look) verkrijgbaar. Zo kan je toch op een subtiele manier die prachtige uitstraling van hout aan je badkamer toevoegen, zonder dat je hoeft te kiezen voor houtlook tegels of een houtlook badmeubel.

Hout combineren

Je kan hout met verschillende materialen en kleuren combineren. Vaak wordt er gekozen voor een combinatie met wit of grijs, deze kleuren zorgen voor rust in de badkamer. We benoemden net ook al even de stoere combinatie van hout en betonlook, maat ook hout met natuursteen is een prachtige, robuuste combinatie. Ben je op zoek naar iets gewaagders? Kies dan voor een combinatie van hout met zwart. Je creëert hiermee een industriële en strakke badkamer.

Zou je graag advies willen ontvangen over een badkamer met hout of een houtlook badkamer? Maak dan een afspraak bij een van onze winkels. Daar staan onze deskundige adviseurs voor je klaar om jouw droombadkamer met hout voor je te ontwerpen!

Gratis adviesgesprek?

Hout in de badkamer combineren