Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Sani4all Talk met Eline van Putten

Iedere maand spreken we één van onze franchise ondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante badkamerbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Eline van Putten. Samen met haar partner Robin Peereboom is ze eigenaar van Sani4All Amsterdam.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je, waar kom je vandaan:
Ha! Ik ben Eline, ik kom oorspronkelijk uit een klein dorp in Drenthe maar ben grotendeels opgegroeid in Zevenaar. Inmiddels woon ik alweer 8 jaar in Amsterdam!

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?
Ik riep altijd dat ik rijk en beroemd wilde worden. Ook heb ik een lange fase gehad waarin ik straaljagerpilote wilde worden. Ik had vroeger denk ik nooit kunnen bedenken dat ik zoveel lol zou hebben in het verkopen van toiletpotten.

Franchisers Amsterdam

Welk werk heb je gedaan voordat je de badkamers in ging?
Verschillende dingen in de toeristische sector. Van front office in hotels naar aanspreekpunt voor hotels in hun software. Zowel Robin als ikzelf zijn volledig blanco de badkamerwereld ingedoken.

"Wij weten dat een badkamer of toiletruimte verbouwen een hele onderneming is, die kostbaar is en je ook helemaal naar je eigen stijl wil kunnen doen. Wij begrijpen dit en maken er een feestje van met goede energie!"

Wanneer besloot je badkamers te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?
In 2018 zat ik te dubben wat ik graag wilde. Ik was er niet helemaal zeker van of ik in de toeristische sector wilde blijven en wat ik dan moest gaan doen. Ik had al een enkele reis naar Azië geboekt en had het plan om maar gewoon te gaan en mijn toekomstplannen te heroverwegen wanneer ik terug zou komen. Maar, het leven gaat vaak anders dan je verwacht, het mijne ook. Een stukje context; Robin en ik vierden onze verjaardagen op een gehuurde boot, op een zomeravond voorafgaand aan mijn reis. Op deze boot was ook Pascal (red. marketing manager hoofdkantoor Sani4All) aanwezig, die vol enthousiasme vertelde over hoe leuk hij zijn werk ervaarde. Hij sprak met zoveel passie over de badkamerbusiness en de franchiseformule van Sani4All dat zowel mijn -als Robins- interesse gelijk gewekt was. We zagen het zitten om samen wat te gaan doen en houden ook wel van een sprong in het diepe! Na een positief koffiemoment met Jos en Lamco waren wij helemaal om. Mijn enkele reis werd omgeboekt naar een 3 maanden lange backpackreis. En toen ik terugkwam kregen we al bijna de sleutel van ons pand!

Franchisers Amsterdam

Daarna begon je je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?
Er kwam in de eerste weken zo ongelofelijk veel op ons af! Ik moest voor mijn gevoel de hele dag snel beslissingen nemen. Dat was echt niet iets wat ik eerder had ervaren. Bovendien zat ik ook nog in het proces om het design en adviseren van badkamers onder de knie te krijgen. Het vakgebied is zo ontzettend groot en er komt veel bij kijken. Een fout is zo gemaakt!

Wat zou je anders gedaan hebben?
Met de kennis van nu zouden we de winkel anders inrichten en hier ook echt meer tijd voor nemen. Gaande weg ontdek je wat de klant prettig vindt aan materialen en wat goed past. Daarnaast zie je in regio Amsterdam dat de klant best gedurfde keuzes durft te maken. Meer dan verwacht! Badkamers waren altijd een onderschoven kindje in het huis, dat is nu radicaal veranderd. Het is tenslotte één van de eerste ruimten waar je in de ochtend komt en heeft echt impact op hoe jij die dag ingaat! Verder ben ik echt supertrots dat ik dit samen met mijn vriend Robin kan doen. Dat zou ik sowieso nooit veranderen.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?
Ik ben er nooit heel bewust mee bezig geweest dat ik ondernemer wilde worden. Voor Robin was dit denk ik heel anders! Nu ben ik wel heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt. Nu zou ik niet anders meer willen. Ik vind het geweldig om samen met mijn man voor de zaak en de jongens (personeel red.) te zorgen. Natuurlijk zijn we soms na een lange week ook kapot en heb ik in het begin echt gedacht waar zijn we aan begonnen! Maar tegenwoordig wil ik niet anders meer dan dit!

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?
Je hebt een hele achterban met jonge ondernemers die hetzelfde meemaken als jij en waar je altijd terecht kan. Of het gaat om vragen over producten, aankleding of de lastigere vraagstukken! Ook is het heerlijk om jezelf bijna geen zorgen te hoeven maken over de marketing en social media. Er staat een goed team wat dit prachtig regelt en waar je echt ziet wat dit met je onderneming doet. Je eerste zorg als retail-ondernemer is dat je klanten in je winkel moet hebben, dat hebben we.

Wat maakt jullie winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?
Eigenlijk zijn we net als ons pand eigenzinnig! Toen ik zwanger was en tegen mijn verlof aanliep konden we steeds geen personeel vinden. Gelukkig was daar mijn broer (ook genaamd Robin!) onze redder in nood. Hij is toen ons team komen versterken en maakt er echt een nog leukere boel van! Nu hebben we inmiddels ook Ed en Rens aan het team mogen toevoegen. Wij weten dat een badkamer of toiletruimte verbouwen een hele onderneming is, die kostbaar is en je ook helemaal naar je eigen stijl wil kunnen doen. Wij begrijpen dit en maken er een feestje van met goede energie. Wij willen dat de klant met een prachtig design, een mooie prijs en een fijn gevoel de deur uitloopt!

Kom eens langs!

Sani4All Amsterdam heeft een ruime winkel waar je een uitgebreid assortiment aan badkamers en toebehoren vindt. Onze winkel is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. We willen dat iedereen zijn betaalbare droombadkamer kan uitzoeken.

Word franchiser