Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Scandinavische badkamer

Scandinaviërs staan er bekend om dat ze vrij en ruimtelijk leven. Dit zie je ook terug in de inrichting van de huizen. Deze zijn voorzien van comfort, maar ook minimalistisch. Zijn dit kenmerken die je graag terug wil zien in je badkamer? Dan is een Scandinavische badkamer misschien wel iets voor jou. We hebben alle kenmerken van deze badkamers voor je op een rijtje gezet.

Kenmerken Scandinavische badkamer

Zoals benoemd kenmerken deze badkamers zich door de minimalistische inrichting waarbij comfort centraal staat. Daarnaast speelt licht een belangrijke rol in deze badkamers. Licht zorgt voor een gevoel van kalmte en rust. Niet iedereen heeft natuurlijke lichtinval in de badkamer, maar zorg dan voor voldoende verlichting in de badkamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door ledspots in het plafond te plaatsen of te kiezen voor een spiegel met verlichting. Om ervoor te zorgen dat de badkamer comfortabel is, wordt er vaak gekozen voor functionaliteit. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak alleen gekozen voor functionele accessoires, zoals een zeeppompje en een toiletrolhouder. Door weinig accessoires toe te voegen aan de badkamer, zorg je ervoor dat de minimalistische uitstraling behouden blijft.

Kenmerken Scandinavische badkamer
Kleurenpallet Scandinavische badkamer

Het kleurenpallet

Scandinavische badkamers staan bekend om de lichte en natuurlijke kleuren. De basis van deze badkamers is vrijwel altijd wit, beige of lichtgrijs. Deze basis kun je aanvullen met zachte pasteltinten. Denk bijvoorbeeld aan lichtgroen, zachtroze of lichtblauw. Hiermee kun je toch wat kleur aanbrengen in de ruimte, zonder dat de rustige uitstraling verloren gaat. Dus je kunt best een wand met lichtgroene tegels bekleden, maar combineer dit dan bijvoorbeeld met witte of lichtgrijze tegels. In een badkamer met een Scandinavische stijl zul je niet snel felle kleuren of prints tegenkomen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de ruimte drukker gaat ogen. Dat wil je in een Scandinavische badkamer natuurlijk niet!

Verschillende materialen

Natuurlijke materialen zie je veel terugkomen in Scandinavische badkamers. Deze materialen hebben namelijk vaak een kalme en ontspannen uitstraling, dat is natuurlijk precies wat je wil bij deze badkamerstijl. Aan welke materialen je zoal kunt denken zijn houtlook en natuursteen. Houtlook zien we vooral in meubels terugkomen, zo wordt er vaak voor een houtlook badmeubel gekozen. Natuursteen komt juist weer vaker voor bij wastafels of waskommen. Deze materialen kun je ook prachtig combineren door te gaan voor een houtlook badmeubel met een natuurstenen waskom. Je geeft je Scandinavische badkamer dan een landelijke touch

Hou je van marmerlook? Ook dit materiaal kun je prima terug laten komen in een Scandinavische badkamer. Kies bijvoorbeeld ervoor om een wand te bekleden met marmerlook tegels. Je kunt wel het beste kiezen voor een lichte marmerlook met een zachte uitstraling. Zo voorkom je dat de Scandinavische uitstraling van je badkamer verloren gaat.

Materialen Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamer

Combineren in de Scandinavische badkamer

Een Scandinavisch design creëer je in je badkamer door de verschillende materialen en kleuren te combineren. Als je bijvoorbeeld graag zwarte kranen wil, dan kun je die het beste combineren met witte tegels en een badmeubel in een lichte kleur. Zo behoud je toch de kalme uitstraling, maar kun je gerust kiezen voor een donker element. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een visgraat tegel in een zachtroze kleur. Combineer deze dan met houtlook en witte tegels. Er zijn dus verschillende mogelijkheden bij het creëren van een Scandinavische badkamer. Je kunt best voor een kleur of donkerder materiaal kiezen, zolang je dit maar combineert met lichte en warme elementen. Zo creëer jij de badkamerstijl die helemaal bij jou past!

Zorg ook voor voldoende opbergruimte. Als je badkamer rommelig is, verliest het ook snel de kalme en rustige uitstraling. Dat wil je natuurlijk niet! Je kunt gerust wat accessoires aan je nieuwe badkamer toevoegen, maar kies dan vooral voor functionele accessoires. Die kunnen ook de sfeer en uitstraling van de ruimte versterken. Vaak wordt namelijk gedacht dat deze accessoires wat saai of degelijk zijn, maar dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn.

Complete ontzorging

Bij Sani4All zijn we er om je compleet te kunnen ontzorgen. Of dit nu is bij het opdoen van inspiratie of bij het uitzoeken van een Scandinavische badkamer. We staan voor je klaar. In onze winkels voorzien onze deskundige adviseurs je van advies en maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer voor je. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we de badkamer gratis bij je thuisbezorgen. Wil je je echt helemaal nergens zorgen over hoeven maken? We kunnen ook de volledige montage van je nieuwe badkamer voor je verzorgen. Zo kun je straks helemaal tot rust komen in je nieuwe badkamer.

Maak een gratis afspraak