Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Scandinavische badkamer

Scandinaviërs staan er bekend om dat ze vrij en ruimtelijk leven. Dit zie je dan ook terug in de inrichting van de woningen, zo ook in de badkamers. De stijl van deze badkamers kun je omschrijven als comfortabel en minimalistisch. Zijn dit kenmerken die je ook graag terug zou willen zien in de badkamer? Dan is een Scandinavische badkamer misschien wel iets voor jou. Wil je meer weten over deze stijl? Lees dan snel verder!

Scandinavische badkamer (2)

De kenmerken van een Scandinavische badkamer

Scandinavische badkamers kenmerken zich dus door de minimalistische inrichting, waarbij comfort ook centraal staat. Dat betekent dat de badkamers vaak voorzien zijn van lichte kleuren en materialen en daarnaast luxe sanitair waardoor je volledig tot rust kunt komen. Daarnaast speelt licht een belangrijke rol bij deze badkamerstijl, voldoende licht zorgt namelijk voor een gevoel van warmte en rust. Nu heeft natuurlijk niet iedere badkamer natuurlijk lichtinval, maar je kunt dit goed met verlichting op lossen. Denk bijvoorbeeld aan ledspots welke je in het plafond plaatst of een spiegel met ledverlichting. Bovendien wordt er in badkamers met een Scandinavisch design veelal gekozen voor functionaliteit, denk bijvoorbeeld aan functionele accessoires en voldoende opbergruimte.

Kenmerken Scandinavische badkamer
Badkamer Scandinavische stijl

Verschillende materialen in een Scandinavische badkamer

In een Scandinavische badkamer mogen natuurlijke materialen niet ontbreken. Natuurlijke elementen zorgen namelijk voor een gevoel van kalmte en rust. Voornamelijk houtlook is erg populair bij een badkamer met Scandinavische stijl. Je kunt denken aan houtlook meubels, maar ook houtlook tegels zien we vaak terug in bij deze badkamers. Andere materialen waar je aan kunt denken zijn natuursteen en marmerlook. Natuursteen wordt vooral gekozen bij wastafels en waskommen. Marmerlook komt veelal terug in de tegelcombinatie en de waskom. Wanneer je voor marmerlook kiest is het wel aan te raden om voor een wat neutralere en lichtere versie te gaan. Anders gaat de rustige en minimalistische uitstraling van de badkamer verloren.

Welke kleuren komen voor in een Scandinavische badkamer?

De Scandinavische badkamerstijl staat dus bekend om het gebruik van lichte kleuren. Maar aan welke kleuren kun je dan denken? Voornamelijk wit, beige en lichtgrijs zijn kleuren die vaak voorkomen bij deze badkamerstijl. Wil je graag wat kleur toevoegen aan de ruimte, zonder dat de minimalistische stijl verloren gaat? Kies dan voor pastelkleuren zoals lichtgroen, zachtroze of lichtblauw. Bekleed bijvoorbeeld een wand met lichtgroene tegels en combineer dit met beige tegels. Op deze manier behoud je toch de rust in de badkamer. 

Materialen Scandinavische badkamer
Scandinavische badkamertrends

Trends voor de Scandinavische badkamer

Er zijn dit jaar verschillende badkamertrends die je kunt toevoegen aan jouw Scandinavische badkamer. Zo zijn houtlook tegels en meubels met reliëf op dit moment heel erg populair. Hiermee geef je jouw Scandinavische badkamer net wat meer sfeer, maar behoudt je toch die rustige en kalme uitstraling. Daarnaast zijn koperkleurige accenten momenteel heel erg in trek. Ook deze passen prachtig in een Scandinavische badkamer.

Zo stel je jouw Scandinavische badkamer samen

Wil je graag een Scandinavische badkamerstijl samenstellen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij nemen je graag mee in dit proces! Het samenstellen van de badkamer begint vrijwel altijd bij de tegelcombinatie. Kies je voor een combinatie van witte en houtlook tegels? Of bekleed je de volledige badkamer met beige tegels? Wanneer je tevreden bent met de tegelcombinatie die je hebt uitgezocht, is het tijd om de meubels en het sanitair uit te zoeken. In een Scandinavische badkamers zien we voornamelijk de keuze voor hout(look) meubels en wit sanitair. Hiermee weet je zeker dat je een warme en ontspannen badkamer creëert. Als laatste kun je de kranen en de kleuren ervan bij het geheel voegen. Bij deze badkamerstijl zijn vooral Gun Metal, goudkleurige, koperkleurige en rvs-kranen erg populair. Je zou bijvoorbeeld ook voor mat zwart kunnen gaan, maar zorg er dan voor dat je voor de rest van de badkamer voor lichte kleuren kiest.

Combineer andere stijlen met de Scandinavische stijl

Wanneer je jouw badkamer gaat samenstellen zijn er bijna talloze badkamerstijlen waar je uit kunt kiezen. Als je graag geheel je eigen stijl wil creëren, kun je ook verschillende stijlen met elkaar combineren. De Scandinavische badkamerstijl combineert bijvoorbeeld prachtig met de minimalistische badkamer. Deze combinatie kun je eenvoudig maken door te kiezen voor een lichte tegelbasis, rvs-kranen en houtlook meubels. Of kies je voor een moderne Scandinavische badkamer en kies je voor een combinatie van beige tegels en houtlook tegels met een reliëf. Daarnaast kun je ook een luxe Scandinavische badkamer samenstellen door marmerlook tegels, beige tegels en goudkleurige accenten met elkaar te combineren. Stijlen die wat minder goed combineren met deze badkamerstijl zijn vooral de industriële, kleurrijke, retro en betonlook badkamer. Bij deze stijlen wordt er namelijk veelal gebruik gemaakt van donkere en opvallende kleuren.

Complete ontzorging

Bij Sani4All zijn we er om je compleet te kunnen ontzorgen. Of dit nu is bij het opdoen van inspiratie of bij het uitzoeken van een Scandinavische badkamer. We staan voor je klaar. In onze winkels voorzien onze deskundige adviseurs je van advies en maken zij een 3D-ontwerp van je nieuwe badkamer voor je. Ben je tevreden met het ontwerp en heb je de badkamer gekocht? Dan komen we de badkamer gratis bij je thuisbezorgen. Wil je je echt helemaal nergens zorgen over hoeven maken? We kunnen ook de volledige montage van je nieuwe badkamer voor je verzorgen. Zo kun je straks helemaal tot rust komen in je nieuwe badkamer.

Maak een gratis afspraak

Scandinavische badkamer