Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Sani4All talk met Fred Ziel

Fred Ziel: “Hard werken vind ik fijn om te doen. Zelfstandig ondernemer worden was mijn beste beslissing ooit!”

Iedere maand spreken we één van onze franchise ondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante badkamer branche en nemen we samen even een kijkje in de winkel. Dit keer is Fred Ziel aan het woord, mede-eigenaar van Sani4All Almere.

We starten altijd met de vraag: Wie ben je en waar kom je vandaan:

Ik ben Fred Ziel, geboren in Amsterdam. Inmiddels woon ik al weer geruime tijd in Swifterbant.

Welk beroep wilde je uitoefenen toen je vroeger nog een kind was?

Ik wilde als kleine jongen eigenlijk altijd architect worden. Maar volgens mij willen veel kleine jongens dat wel.

Welk werk heb je gedaan voordat je de badkamers in ging?

Ik ben na mijn studie bouwkunde begonnen in de bouw. De bouw beviel me erg goed, ik hield er wel van om met mijn handen te werken. Maar ook de saleskant sprak mij erg aan. Ik heb een periode gewerkt als salesmanager in de isolatiematerialen maar dat was het uiteindelijk toch niet. Aangezien ik het dus leuk vond om met mijn handen te werken heb ik besloten een eigen montagebedrijf te starten, dit ging erg goed! We waren al snel met erg veel monteurs.

“We waren na de opening de klant al snel aan het ontzorgen. We leveren natuurlijk niet alleen de artikelen maar ook de volledige montage van de badkamer en het toilet.”

Je begon dus je eigen winkel, hoe ging dat precies en wat waren de dingen waar je toen tegenaan liep?
Ik ben samen met Sander Ziel (zoon) en Niek de Jong de uitdaging aangegaan. Het opbouwen van je eigen winkel is werkelijk fantastisch. Samen met Sani4All gingen we de indeling van de showroom maken. Omdat we natuurlijk zelf een montageteam hadden konden we al snel de winkel maken zoals die op tekening ook bedacht was. De eerste weken na de opening waren wel erg wennen. We hadden weinig ervaring in de verkoop en dit moesten we eigen maken. Gelukkig konden we veel vanuit onze ervaring vanuit de montage vertellen waardoor er snel vertrouwen was. We waren al snel de klant echt volledig aan het ontzorgen.

Wat zou je anders gedaan hebben?
De verbouwing liep volledig volgens plan. We hadden echt tot op de dag nauwkeuring een planning gemaakt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wij houden in ons vak gebied niet van losse eindjes. Alles moet kloppen.

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?
Als je op een gegeven moment door krijgt dat je iets goed kan, dan wil je dit het liefst zelfstandig uitvoeren. Die zelfstandigheid vind ik echt geweldig. Daarnaast vind ik het fijn om hard te werken. Ondernemer worden was mijn beste beslissing ooit!

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?
Je staat er niet alleen voor. Als ondernemer twijfel je toch nog wel eens: Doe ik het wel goed? Hoe zou een andere ondernemer het doen? Wat gebeurt er zoal in de branche? Op al deze vragen krijg ik antwoord binnen onze groep. We hebben erg vaak bijeenkomsten of gewoon simpel contact per telefoon of mail. De groep is erg competitief aan elkaar en ik ben daarom gewoon erg trots om er bij te horen.  We delen echt onze ervaringen om samen beter te worden!

Wat maakt jouw winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?
Wij kunnen de klant echt helemaal ontzorgen. Zoals ik al aangaf bieden wij ook de montage volledig aan. We komen bij de mensen thuis en maken een volledig maatpak voor de klant. Dit verwacht men vaak niet. Daarnaast vind ik het ook mooi om ook nog eens een scherpe totaal prijs neer te kunnen leggen.

Kom eens langs!

Sani4All Almere heeft ruim 750 m² aan showroom waar je een uitgebreid assortiment aan badkamers en toebehoren vind. Onze badkamerwinkel is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. We vinden het belangrijk te klant te ontzorgen vanaf het eerste contact tot en met de oplevering.