&noscript=1 />

Sani4all talk: Sander Ziel

Iedere maand spreken we één van onze franchise ondernemers en praten we over ondernemen, over de altijd zo interessante badkamerbranche en vragen we hoe dit wordt ervaren. Deze maand is het woord aan Sander Ziel, mede-eigenaar van Sani4all Almere.

Foto Sanderrechthoek

We starten altijd met de vraag: Wie ben je, waar kom je vandaan:
Mijn naam is Sander Ziel en ben geboren te Naarden, getrouwd met Erika die tevens bij ons in de winkel werkt.

Wat wilde je vroeger als kind worden?
Vroeger wilde ik altijd profvoetballer worden. Ik ben helaas nooit ontdekt, aan mijn talent kan het niet gelegen hebben...

Welk werk heb je gedaan voordat je de badkamers in ging?
Wij hadden vroeger alleen een aannemersbedrijf en hebben voor verschillende werkgevers gewerkt. De laatste jaren hadden we vooral veel badkamers voor Sani4all Dronten gemonteerd. Zo zijn we ook in contact gekomen met de franchiseformule.

Wanneer besloot je badkamers te gaan verkopen en kan je ons meenemen in die tijd?
Toen wij werkzaam waren met de badkamermontages samen met Sani4all Dronten, is ons gevraagd of wij een eigen vestiging wilden beginnen. We hebben toen gekozen voor de regio Almere omdat dit een bekende regio voor ons is omdat we hier ook gewoond hebben. Nu zijn we 2 jaar verder en hebben we al aardig wat badkamers verkocht en opgeleverd!

Wat zou je anders gedaan hebben?
Ik zou niets anders hebben gedaan. Het openen van een eigen vestiging was een hele goede beslissing en bevalt heel erg goed!

Waarom wilde je graag ondernemer worden en wat betekent ondernemen voor jou?
Ik ben vanaf mijn 16e jaar al ondernemer omdat het mij niks leek om voor een baas te moeten werken. Het ondernemen betekende toen nog niet heel veel voor mij omdat ik simpelweg ben begonnen als zelfstandige timmerman. Nu ik een eigen winkel heb en dus ook alles zelf verzorg, komt het echte ondernemen om de hoek kijken. Klanten voor je winnen, de bestellingen doen en dan zelf uitleveren en monteren. Daarna de marges berekenen en kijken hoe je zo snel mogelijk een beter en groter maar vooral ook gezond bedrijf kan worden en blijven.

Sander Ziel: “Onze winkel onderscheidt ons vanwege onze kennis van de montage. Onze kennis geeft klanten veel vertrouwen."

Wat is volgens jou de meerwaarde van een franchise formule?
In ons geval denk ik dat de marketing van Sani4all gewoon uitstekend werk verricht waar wij als franchiser veel profijt van hebben. Verder moet je het natuurlijk nog steeds allemaal zelf doen maar ik ben blij met de ruimte en ondersteuning die we krijgen vanuit Sani4all Nederland.


Wat maakt jullie winkel nou zo leuk of anders dan andere winkels?

Onze winkel onderscheidt ons vanwege onze kennis van de montage. De klant is in ons geval altijd met iemand aan het woord die ook echt badkamers heeft gemonteerd, dit geeft de klant heel veel vertrouwen.

20190709_1709__MG_1601_website

Kom eens langs!

Sani4all Almere heeft ruim 750 m² aan showroom waar je een uitgebreid assortiment aan badkamers en toebehoren vind. Onze showroom is er om je te inspireren en te helpen om keuzes te maken. We vinden het belangrijk te klant te ontzorgen vanaf het eerste contact tot en met de oplevering.