Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Tips voor het indelen van een vierkante badkamer

Heb jij een vierkante badkamer, maar weet je niet zo goed wat nou een praktische indeling is? Welke kleuren kan je het beste gebruiken zodat de ruimte niet kleiner is? Kan je wel al het sanitair dat je op je wensenlijst hebt staan kwijt in een vierkante badkamer? De indeling in je vierkante badkamer bepalen kan nogal moeilijk zijn. In deze blog vind je wat tips voor de indeling van jouw vierkante badkamer.

Vierkante badkamer

De praktische indeling

Alle badkamers zijn bijna allemaal wel vierkant. Alleen is bij veel vierkante badkamers de ene zijde langer dan de andere zijde, waardoor het dus net niet echt vierkant is. Je denkt vaak dat de perfecte indeling bij een vierkante badkamer ver te zoeken is. Maar toch heb je echt heel erg veel keus en variatie bij een vierkante badkamer. Je kan namelijk echt alle kanten op. Je moet alleen even nadenken wat voor jezelf een praktische indeling is. De meeste mensen denken bij het opnieuw indelen van hun badkamer aan de huidige indeling van hun badkamer. Voor de indeling die voor jou praktisch is, moet je de huidige indeling los laten. Ga je badkamer helemaal leeghalen en opnieuw indelen hoe jij hem graag ziet. Zo maak jij jouw vierkante badkamer het meest praktisch. Dit is namelijk voor iedereen weer anders.

Vierkante badkamers
Vierkante badkamer tussenwand

Tussenwand in een vierkante badkamer

Een tussenwand plaatsen in je vierkante badkamer kan ook ervoor zorgen dat jouw badkamer rust blijft houden. Als je namelijk de tussenwand midden in je badkamer plaatst, kan je achter die wand jouw doucheruimte en toilet plaatsen. Door een tussenwand midden in je badkamer te plaatsen, breng je niet alleen rust in je badkamer, maar houd je hem ook nog overzichtelijk. Je ziet namelijk de douche en het toilet niet. Deze heb je namelijk achter de wand verstopt, waardoor ze niet opvallen als je de badkamer binnenkomt. Wat je namelijk aan de voorkant van de wand hebt geplaatst is het badmeubel, dit is dus ook wat je ziet als je de vierkante badkamer binnenkomt. Als je een tussenwand doet, is het mooi als deze een beetje opvalt en niet wegvalt in de rest van de badkamer. Dus durf hier een beetje risico te nemen. Plaats hier bijvoorbeeld een gaaf badmeubel met een paar opvallende tegels er achter. Zo valt de wand niet weg in de rest van de badkamer.

Ruimte om te bewegen

Je hebt in elke badkamer ruimte nodig, dus niet alleen in een vierkante badkamer. Maar de ruimte moet je wel praktisch gaan gebruiken. Zorg er dus voor dat je niet te veel in je badkamer wilt plaatsen. Je badkamer wordt snel te krap en te vol, hierdoor beperk je jouw bewegingsruimte. Je moet namelijk genoeg bewegingsruimte houden in jouw vierkante badkamer. Dat betekent dat je soms jouw wensen even moet aanpassen omdat je anders geen of weinig bewegingsruimte hebt. Als je de la van jouw badmeubel open hebt, moet je ongeveer nog één meter ruimte houden voor je weer iets plaatst. Als je dit aanhoudt, kan je namelijk altijd nog blijven bewegen in je badkamer, ook al heb je de la van je badmeubel open. Houd er dus rekening mee dat je genoeg ruimte overhoud en niet te veel in jouw badkamer plaatst.

Bewegen in vierkante badkamer
Badmeubel in vierkante badkamer

Spullen opbergen

Het is handig als je in jouw badkamer ook wel wat opbergruimte hebt. Je kan de opbergruimte al verwerken in je badmeubel. Als je badmeubel lades heeft, kan je deze gebruiken als opbergruimte. Heb je meer opbergruimte nodig? Neem dan een kolomkast. Deze kan je plaatsen naast je badmeubel, maar kan je natuurlijk ook ergens anders plaatsen in je vierkante badkamer. Als je het gevoel hebt dat je bijvoorbeeld de kolomkast niet kwijt kan, maar nog wel meer opbergruimte nodig hebt in je badkamer, dan kan je de hoogte in gaan werken. Door bijvoorbeeld een handdoekenrek op te gaan hangen. Dit kan je bijvoorbeeld doen op een stukje muur dat leeg is, maar het moet dan niet in de weg hangen. Ook kan je nissen plaatsen in je badkamer. Doe dit bijvoorbeeld in de douchecabine of boven de wc. In de nis kan je namelijk ook spullen opbergen, maar kijk uit dat het je badkamer hierdoor niet rommelig wordt.

Sanitair in een vierkante badkamer

Het is belangrijk om te weten wat voor sanitair je allemaal wilt hebben in je vierkante badkamer. Als je weet wat voor sanitair je wilt hebben in je badkamer, kan je de indeling gaan bepalen. Denk hierbij dus wel aan dat je nog genoeg bewegingsruimte houd. Ga je voor een tweede toilet in je badkamer, denk er dan wel aan dat je tussen je doucheruimte en je toilet een afscheiding hebt. Door bijvoorbeeld een muur te plaatsen tussen je toilet en je doucheruimte oogt de ruimte ook al minder klein. Wil je een bad in je vierkante badkamer, houd er dan wel rekening mee dat je genoeg ruimte overhoud om in en uit het bad te kunnen stappen. Het is bijvoorbeeld makkelijker om het bad te plaatsen tegenover je badmeubel. Zo heb je ruimte genoeg om in en uit te stappen. Dit zijn allemaal kleine dingen waar je rekening mee moet houden om je vierkante badkamer zo praktisch mogelijk te houden.

Sanitair in vierkante badkamer
kleur in vierkante badkamer

Kleur en materiaal

Als je een vierkante badkamer hebt, wil je natuurlijk niet dat je badkamer kleiner oogt dan dat hij daadwerkelijk is. Kies daarom slim voor het kleurgebruik in jouw badkamer. Als je bijvoorbeeld een donkere kleur tegel gebruikt, dan oogt de badkamer al snel wat kleiner. Kies je voor een lichtere kleur tegel, dan oogt de badkamer wat ruimer. Kleurgebruik kan dus veel doen met de grootte van de ruimte. Het is heel mooi als je een lichte tegels gebruikt, met wel donkere accenten. Dus bijvoorbeeld een greige tegel met een zwarte radiator, zwarte douche en zwarte handdoekenrek. Dan heb je natuurlijk ook nog verschillende afmetingen in tegels. Deze hebben ook veel invloed op de ruimte. Hoe kleiner de afmeting van de tegel, hoe kleiner de ruimte lijkt. Het is namelijk zo, als er veel voegen nodig zijn, hoe kleiner de ruimte oogt. Dus bij grote tegels zijn er weinig voegen nodig, dus lijkt de vierkante badkamer groter.

Waar moet je op letten

  • Zorg dat de vierkante badkamer voor jou praktisch is ingedeeld.
  • Tussenwand om de badkamer rustig en overzichtelijk te houden
  • Plaats niet te veel in je badkamer, zorg dat je genoeg bewegingsruimte houd.
  • Denk na over je opbergruimte, waar ga je jouw opbergruimte plaatsen?
  • Waar plaats je jouw sanitair?
  • Denk na over de kleur en het materiaal in je vierkante badkamer. Let er op dat die de ruimte niet drukker en kleiner laten lijken.
op letten vierkante badkamer

Kom eens langs

Sani4All heeft een groot assortiment aan sanitair en tegels. Ben jij benieuwd wat er allemaal mogelijk is voor een vierkante badkamer en welke tegels je daarvoor het beste kan gebruiken? Twijfel je of de indeling die jij in je hoofd hebt wel kan in jouw badkamer? Kom dan eens langs bij een van onze winkels. Onze adviseurs denken graag met je mee en maken een 3D-ontwerp voor je. Hiermee kan je bekijken hoe de indeling in jouw badkamer wordt.

Maak een afspraak

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder

Gemiddelde afmeting badkamer

Wat zijn de gemiddelde afmetingen van een badkamer

Lees verder

Verrassende ideeën toiletruimtes

Verrassende ideeën voor jouw toiletruimte

Lees verder

Water besparen in badkamer

Tips om water in de badkamer te besparen

Lees verder