Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

De badkamertrends voor 2022

We gaan langzaam richting het einde van 2021 en dat betekent dat er ook nieuwe badkamertrends in zicht zijn. Veel mensen gebruiken de laatste trends als inspiratie om hun nieuwe badkamer te ontwerpen. Daarom hebben we alle trends voor het aankomende jaar op een rijtje gezet. Ben je benieuwd welke trends we in veel in de badkamers 2022 terug gaan zien? Lees dan snel deze blog!

Badkamertrends 2022

Het kleurenpallet

Deze trend maakte al eerder dit jaar langzaam zijn intrede: kleur in de badkamer. De badkamer hoeft niet langer meer te bestaan uit alleen maar basiskleuren of natuurlijke kleuren. Daarnaast verdwijnt minimalisme dit jaar nog niet uit de badkamer; deze trend ontwikkelt zich juist verder door. Zo zal Japandi (een mix van Japans en Scandinavisch) dit jaar een trend worden. Dit zijn badkamers die bestaan uit een combinatie van invloeden uit Japan en Scandinavië. De stijl bestaat voornamelijk uit lichte tinten, organische vormen en natuurlijke materialen.

Aankomend jaar zullen veel badkamers een basiskleur krijgen die wordt aangevuld met een of meerdere (opvallendere) kleuren. Groen gaat hierbij een grote rol spelen; het zorgt voor meer kleur in de badkamer, maar is tegelijkertijd een vrij kalme kleur. Groen komt niet alleen als tegel- of wandkleur terug, maar ook in de vorm van planten. Die worden namelijk steeds vaker in badkamers geplaatst.

Durf je wel voor iets gewaagders te gaan in je badkamer? Dan is een Mediterraanse of retro badkamer misschien wel iets voor jou! Beide stijlen zijn namelijk terug van weggeweest. De Mediterraanse stijl uit zich voornamelijk in een basis van aardetinten in combinatie met Portugese tegels. De retro trend bestaat vaak uit kleuren als donkerblauw, paars en terracotta. Deze kleuren worden gecombineerd met Terazzo tegels of een tegel met visgraatpatroon.

Mocht je kleur willen toepassen in je badkamer is het aan te raden om één basiskleur te kiezen en deze aan te vullen met maximaal twee andere kleuren. Zo zorg je ervoor dat je badkamer niet te druk wordt.

Kleurenpallet badkamer
Japandi badkamer

Mix en match

Naast de variatie in kleur zal er aankomend jaar ook steeds meer gevarieerd worden in soorten tegels. Voorheen zagen we vaak dat alle wanden van de badkamer dezelfde soort tegel hadden. Hier gaat dus verandering in komen; er gaat gemixt en gematcht worden. Combineer bijvoorbeeld een visgraattegel met een aardetint tegel. Door meerdere soorten tegels te combineren, creëer je een speelse uitstraling. Je kan er ook voor kiezen om tegels met stucwerk te combineren. Dit zorgt voor een strakke basis, maar geeft net dat beetje extra in het geheel. Ook bij deze trend geldt het advies om niet meer dan drie kleuren terug te laten komen in de badkamer.

Mix and match badkamer
En suite badkamer

Ensuite badkamer

Een ensuite badkamer zie je in veel hotels terugkomen en staat voor veel mensen voor luxe. Een van de badkamertrends is dan ook de ensuite badkamer. Steeds meer mensen willen hun badkamer betrekken bij hun slaapkamer. Logisch; je combineert de twee fijnste ruimtes in huis met elkaar. Daarnaast zorgt het ervoor dat de slaapkamer ruimer oogt. Als je graag een (kleine) scheiding tussen beide kanten van de kamer wil creëren kan je kiezen voor twee verschillende vloeren. Je kan ook kiezen voor één doorlopende vloer, let er dan wel op dat deze waterbestendig moet zijn.

De future proof badkamer

De duurzaamheidstrend gaat komend jaar nog verder doorzetten. Voornamelijk het aanschaffen van een badkamer voor de lange termijn gaat een grote rol spelen. Daarbij is de kwaliteit van producten erg belangrijk, er zal meer geïnvesteerd worden in kwaliteitsproducten waardoor deze langer meegaan. Maar ook slimme apparatuur en handige gadgets gaan hun intrede maken. Denk bijvoorbeeld aan verlichting met een bewegingssensor of kranen met een touchsensor. Deze gadgets maken de badkamer ook duurzamer omdat deze vaak gericht zijn op het besparen van bijvoorbeeld energie en water. Zo maak je dus je badkamer future proof!

De future proof badkamer

Badkamer inspiratie

Weet jij al precies hoe jouw nieuwe droombadkamer met de nieuwste badkamertrends eruit komt te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat zie je terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Wil je graag de laatste trends in je badkamer? Laat je dan inspireren door onze blogs. Heb je al een beeld van hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Dan kan je met onze 3D-planner gemakkelijk je eigen badkamer ontwerpen. Dit ontwerp kan je meenemen naar een van onze winkels, daar kunnen onze adviseurs je helpen met het realiseren van je complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder