Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Douche oplossingen: tips bij het inrichten van je douche

Je bent op zoek naar een nieuwe douche of een geheel nieuwe badkamer. Daar komt dus wat meer bij kijken dan alleen de douchekraan vervangen. Maar wat zijn dan precies je wensen voor de nieuwe douche en welke handige douche oplossingen zijn er? Kortom: hoe kan je jouw ideale douche inrichten? Wij geven je tips!

Douche oplossingen

Douchebak of niet

Eén van de eerste keuzes die je waarschijnlijk gaat maken bij het inrichten van de douche is: een douchebak of niet? Veel mensen denken bij een douchebak aan een hoge, opvallende bak. Maar dit hoeft helemaal niet meer het geval te zijn. Tegenwoordig zijn er douchebakken verkrijgbaar die heel laag en subtiel zijn. Het grote voordeel aan een douchebak is dat je een waterballet voorkomt, het water loopt namelijk niet de badkamer in. Het nadeel is dat een douchebak natuurlijk niet zo strak oogt als een cabine zonder bak. Heb je al de gewenste tegels in de badkamer onder de huidige douche liggen? Dan is het voordeliger om voor een cabine zonder bak te kiezen. Doordat de juiste tegels er al liggen hoef je geen extra kosten te maken door nieuwe tegels aan te schaffen.

Douchebak
Inloopdouche

Inloopdouche

Mocht je besloten hebben dat je geen douchebak wil, dan is de volgende optie of je een inloopdouche wil of niet. Zoals de naam al zegt is deze douche gelijkvloers en is er geen opstapje. Hierdoor is een inloopdouche met douche bak niet mogelijk. Waarom kiezen voor een deze douche oplossing? Allereerst oogt een inloopdouche erg luxe in de badkamer. Daarnaast is het mogelijk om je inloopdouche naar eigen smaak in te richten. Doordat je geen rekening hoeft te houden met een douchebak kan je de afmetingen voor de douche zelf bepalen. Er zitten ook nadelen aan een inloopdouche. Over het algemeen heb je veel meer last van vocht in de badkamer. Normaal houdt een dichte cabine de warme lucht, en dus ook het vocht, binnen. Bij een inloopdouche zal dit de badkamer inlopen. Daarnaast heeft ook het douchewater vrij spel; het kan makkelijk de badkamer inlopen. Wil je dit voorkomen? Plaats dan een muurtje of een douchewand die de douche afsluit.

Gesloten douchecabine

Mocht je voor een douchecabine kiezen bij het inrichten van de douche, dan zal je voor de keuze komen te staan of je een open of gesloten douchecabine wil. Nu vraag je je misschien af wat het verschil is? Je hebt cabines met en zonder achterwand. Bij een gesloten cabine, heeft de cabine vier wanden. Hierdoor kan deze door de gehele ruimte geplaatst worden. Een cabine zonder achterwand wordt tegen de muur geplaatst, de muur functioneert dan als achterwand.

Gesloten douchecabine
Ingebouwde leidingen

Ingebouwde leidingen

Een andere doucheoplossing is een ingebouwde douche kraan. Je kan er dus voor kiezen om een douche in te laten bouwen, je hebt dan geen leidingen meer die langs de muur lopen. Dit zorgt ervoor dat je douche strak oogt. Ben je een echte koukleum? Dan kan je er voor kiezen om de douchebediening buiten de douche te plaatsen. Hierdoor hoef je niet meer onder een koude douche te wachten, maar kan je de douche laten opwarmen zonder dat je er al onder staat. Let op: dit is alleen mogelijk bij een ingebouwde douchekraan. Ben je niet van plan om je badkamer volledig te verbouwen? Dan kan je beter niet kiezen voor een ingebouwde douche, hier komt namelijk een hoop breekwerk bij kijken.

Douchedrain

Zeker geen onbelangrijke onderdeel van de douche inrichten: de douchedrain, ook wel een ander woord voor douchegoot. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten drains op de markt en heeft elk zijn eigen functie. Steeds meer mensen kiezen voor een regendouche en voornamelijk de oude douchegoten zijn niet bestand tegen deze hoeveelheid water. Daarom zijn de drains tegenwoordig in alle vormen en maten verkrijgbaar, zo is er altijd een in jouw stijl en passend voor bij je douche. Naast de nieuwe drains is er nog een andere douche oplossing. Deze maakt je douche vooral een stuk mooier. Het gaat hierbij om de douchetegel. Deze tegel is voorzien van een drainsysteem, de afvoer van de douche zit dus verwerkt in de tegel. Je ziet hierdoor nog nauwelijks de doucheafvoer zitten.

Douchedrain

Badkamerinspiratie

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie voor jouw douche inrichting? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer met douche eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren.  We geven je dan ook graag douche inrichting voorbeelden in onze winkel. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer ontwerpen.

Persoonlijk advies

Wil je graag persoonlijk advies over jouw douche inrichting? Misschien wil je wel een kleine badkamer inrichten met bad en douche, of twijfel je tussen een douchebak of doorgelegde tegelvloer. Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Bij Sani4All bieden we badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

ideale badkamerindelingen

De ideale badkamerindeling

Lees verder

Ventileren van je badkamers

Tips voor het ventileren van je badkamer

Lees verder

Tegelinspiratie voor jouw badkamer (1)

Tegelinspiratie voor jouw badkamer

Lees verder

Img 3092 3

Terrazzo in jouw badkamer

Lees verder