Almere

Almere

Amsterdam

Amsterdam

Barendrecht

Barendrecht

Barneveld

Barneveld

Beuningen

Beuningen

Den Haag

Den Haag

Deventer

Deventer

Dronten

Dronten

Genemuiden

Genemuiden

Gouda

Gouda

Hoogeveen

Hoogeveen

Kaatsheuvel

Kaatsheuvel

Maassluis

Maassluis

Mijdrecht

Mijdrecht

Roosendaal

Roosendaal

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Son en Breugel

Son en Breugel

Uden

Uden

Varsseveld

Varsseveld

Vianen

Vianen

Zevenaar

Zevenaar

Zwolle

Zwolle

Franchiser worden?

We groeien hard bij Sani4All en dit willen we blijven doen. Misschien wel met jou! Wil jij onderdeel uitmaken van de meest succesvolle sanitair franchiseformule van dit moment? Lees meer over onze formule en sluit je bij ons aan.

Het verschil tussen inbouw- en opbouwkranen

Een onmisbaar onderdeel in badkamer is de kraan. Je hebt onder andere wastafelkranen, douchekranen en badkranen. Vaak wordt er gekozen voor eenheid en kiest met kranen uit dezelfde serie die passen bij de badkamerstijl. Maar waar moet je op letten bij het uitzoeken van een kraan? Kies je bijvoorbeeld voor een inbouw- of opbouwkraan? Wij leggen de verschillen uit.

Inbouw- en opbouwkranen

De inbouwkraan

Een inbouwkraan wordt veel gekozen in de moderne badkamer. Dankzij de strakke afwerking is deze kraan populairder dan ooit. Een kraan uit de muur ziet er niet alleen stijlvol uit, maar geeft ook een ruimtelijk karakter aan een badkamer. Naast de uitstraling heeft de inbouwkraan ook praktische voordelen. Door de kraan in de muur te monteren blijft er namelijk meer ruimte over op de wasbak. Deze is daardoor makkelijker schoon te houden.

Inbouwkraan badkamer
Ingebouwde douche- en badkraan badkamer

Ingebouwde douche- en badkraan

Niet alleen de wastafelkraan kan ingebouwd worden, ook een badkraan en douchekraan kunnen netjes in de muur weggewerkt worden. Je kunt een rustige badkamer creëren door de glijstang weg te laten en te kiezen voor een hoofddouche met een plafond- of wandarm. De doucheruimte krijgt een andere uitstraling en ook hiervoor geldt het schoonmaak gemak.

Voor- en nadelen van een inbouwkraan

Een kraan uit de muur ziet er luxe en stijlvol uit, maar kent ook een aantal nadelen. Een inbouwkraan heeft sowieso meer inbouwruimte nodig. Hierdoor neemt het ook meer tijd in beslag om een inbouwkraan te monteren. Ook als je de inbouwkraan wilt vervangen of repareren geeft het je meer werk dan bij een opbouwkraan.

Voordelen:

 • Luxe en moderne uitstraling
 • Ziet er netjes uit door weggewerkte leidingen
 • Makkelijk schoon te maken
 • Je hebt meer ruimte op de wasbak of meubel

Nadelen:

 • Moeilijk om onderdelen te vervangen en te repareren bij een defect
 • Montage is meer werk en duurder om te laten uitvoeren

De opbouwkraan

Een opbouwkraan past op een wastafel met een kraangat. De montage van een opbouwkraan op een badrand of wastafel is eenvoudig en er komt geen hak- en breekwerk aan te pas. Ook is een lekkage redelijk makkelijk te verhelpen. Er zijn verschillende varianten in opbouwkranen. Naast de standaardkraan zijn er ook designkraan met een hoge uitloop die perfect passen bij een moderne waskom. Omdat de uitloop van de kraan hoger zit kun je gemakkelijker je handen of je haar eronder wassen.

De opbouwkraan
Opbouw douche- en badkraan badkamer

Opbouw douche- en badkraan

De opbouw douche- en badkraan lijken veel op elkaar. En waarschijnlijk kent iedereen ze. In de douche is dit de welbekende brede kraan die aan de wand hangt waarbij de doucheslang langs de wand loopt en de douchekop aan een stang hangt. De opbouw bad- en douchekraan neemt best veel ruimte in beslag ten opzichte van de inbouwkraan waarbij je alleen de knoppen en de uitloop van de kraan ziet. Een groot voordeel is dat in vrijwel elke badkamer toepasbaar is. Het monteren van de opbouwkraan is een stuk eenvoudiger vergeleken met de inbouwkraan. Hierdoor zijn de montagekosten ook lager.

Voor- en nadelen van een opbouwkraan

Voordeel van de opbouwkraan is dat deze gemakkelijk te repareren is. Je kunt namelijk makkelijk bij alle onderdelen komen. Zo is een lekkage bij een opbouwkraan dus vlot op te lossen. Een nadeel kan zijn dat het er minder strak uitziet dan een inbouwkraan. Ook is het lastiger om de ruimte om de kraan heen schoon te houden, doordat de verschillende onderdelen in de weg kunnen zitten.

Voordelen:

 • Het is eenvoudiger een lekkage te verhelpen en onderdelen te vervangen
 • Montage van een opbouwkraan is makkelijker en goedkoper.

Nadelen:

 • De leidingen zitten in het zicht en dat ziet er minder mooi uit
 • Het is lastiger schoon te maken
 • Minder ruimte op het de wasbak of badmeubel

Wil jij nog meer tips of gewoon de mogelijkheden bekijken? Kom dan naar één van onze winkels. Onze adviseurs vertellen je graag meer!

Badkamer inspiratie

Ben je op zoek naar badkamer inspiratie? Of weet je al precies hoe jouw droombadkamer eruit moet komen te zien? Elke badkamer is maatwerk en iedereen heeft andere wensen. Dat zien we ook terug in de opgeleverde badkamers bij onze klanten. Onze deskundige adviseurs denken altijd met je mee waardoor we samen jouw droombadkamer kunnen realiseren. Wil je alvast een begin maken? Met onze 3D-planner kan je gemakkelijk je eigen complete badkamer.

Persoonlijk advies

Ben je nieuwsgierig geworden? Onze betrokken en deskundige adviseurs staan voor je klaar in een van onze badkamerwinkels. Sani4All biedt badkamers voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Op basis daarvan geven onze adviseurs onafhankelijk advies over het inrichten van je complete badkamer. Samen gaan we op zoek naar jouw droombadkamer!

Laatste tips & trends

Meer tips & trends

Schoonmaken badkamer (1)

Stappenplan voor het schoonmaken van je badkamer

Lees verder

Populaire badkamerstijlen

De populaire badkamerstijlen van het moment

Lees verder

Inrichten seniorenbadkamer

Alles over het inrichten van een seniorenbadkamer

Lees verder

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Zo stel je een badkamer samen binnen je budget

Lees verder